Segítsenek! Élni akar a 3 éves Laura!

Segítsenek! Élni akar a 3 éves Laura!

A hétéves Dorottya félelmet és fájdalmat félretéve csontvelőt adott leukémiában szenvedő hároméves kishúgának. A kis Laurának a teljes gyógyuláshoz őssejtkezelésre lenne szüksége.
Laura 2007-ben egészséges gyermekként született, igazi kis rosszcsont volt, mindig elérte, amit akart. Két és fél éves volt, amikor megtámadta szervezetét a gyilkos kór, leukémiás lett.

– A kemoterápiás kezelés első hónapjában súlyos központi idegrendszeri károsodást szenvedett. Jelenleg nem képes egyedül ülni, állni, és nem kommunikál – magyarázta édesanyja, Kissné Kovács Rita. – Őssejtkezelést javasoltak az orvosok, ki is vittük a kicsit egy kijevi idegsebészeti klinikára, ahol több mint hárommillió forintot fizettünk a beavatkozásért. Példátlan összefogással segítettek az emberek, jótékonysági koncertet szerveztek Laurának, magánadományokat kaptunk, és gyűjtöttük a műanyag kupakokat. Viszont hogy meggyógyuljon, további kezelések kellenek.

Laura leukémiájának befejező kezelése a testvérdonoros csontvelő- transzplantáció volt. A kislány a fájdalmakat és a négy hónapos kórházi ápolást zokszó nélkül viselte. Hétéves nővére is igazi hős, Dorottya adott egészséges csontvelőt kistestvérének.

– Semmit nem szeretnék jobban, mint hogy a kishúgom meggyógyuljon. Bármit megtennék érte – mondta Dorottya. A család roppant nehéz helyzetben van. Házukat devizahitel terheli, így további kölcsönt nem tudnak felvenni. – A kislányom nagy küzdő, nagyon bízom a felépülésében. De ehhez további segítségre lenne szükségünk, kérem, támogassák a kislányomat. Laura élni akar! – kéri az édesanya.
poki
Forrás: borsonline.hu