Kegyelemdöfés a magyar vidéknek: megadóztatnák a termőföldet

Nesze neked csóró  magyar  kisvállalkozó! Nesze neked magyar paraszt!

*

Orbán alig negyvenöt perc alatt meggyőzte a Fidesz-frakciót az eva eltörléséről. Az önkormányzatok adókivetési szabadságának jegyében megadóztathatják a termőföldet. 
Lázár János, Navracsics Tibor és Orbán ViktorOrbán Viktor a „folyamatosan változó gazdasági helyzetből” fakadó „szűk mozgástérre” hivatkozva alig háromnegyed óra alatt meggyőzte az eva megszüntetésének hetek óta ellenálló Fidesz-frakciót – jelentette be Rogán Antallal közösen tartott sajtótájékoztatóján Lázár János a képviselőcsoport vezetője hétfőn délben. A kormányfő karizmatikus kisugárzása mellett fontos érvei közé tartozott, hogy a kormány mindenképpen 3% alá akarja szorítani az államháztartási hiány. A politikus magyarázatként, bocsánatkérő mosollyal az arcán még hozzátette: a miniszterelnök „nagyon határozott és elkötelezett” ebben a kérdésben.
Termőföld-adó?
Szavaiból az is kiderült: a kormány nem támogatja az önkormányzatok adókivetési szabadságáról szóló – a frakcióvezető által igen szerényen csak „zseniálisnak” nevezett – Lázár-Rogán-féle javaslatot, így azt vissza is fogják vonni. Orbánék ragaszkodnak hozzá, hogy „a vállalkozói szektorra nehezedő adóterhek nem nőhetnek”.
A honatya a magánszemélyek adóterheinek „áttekintését” és „átalakítását” ellenben elképzelhetőnek nevezte. Erre példaként a termőföld használatának megadóztatását nevezte, amelynek „lehetőségét meg kell vizsgálni”. (Miután a jövő évtől életbe lépő új Alaptörvénybe a jobbikos indítványt elutasítva nem foglalták bele a magyar termőföld védelmét, a „vasszigorúságúnak” ígért földtörvény-módosításra pedig még mindig nem került sor, a földvagyon megadóztatása könnyen vezethet ahhoz, hogy hazai, vagy – a földvásárlási moratórium lejárta után – külföldi cégek vásárolják fel a teljesen ellehetetlenített gazdák földjét. - a szerk.)
Kamat-plafon és Cola-adó
Rogán Antal a hitelezés szabályainak alapos átalakítását jelentette be. A Fidesz javaslata szerint mind a banki, mind a magánszemélyek közötti kölcsön ügyletekben 30%-os maximális THM-et vezetnének be. Ez a plafon az áruhitelek és a hitelkártya-termékek körében 45%-ban lenne megállapítva.
A jövőben a pénzintézeteknek a hitelszerződésekben rögzítenie kellene egy úgynevezett referencia kamatot, s a kölcsön kamatját csak ehhez kötve módosíthatnák. A tervezet szerint ez minden jelenleg futó hitelnél is kötelező jelleggel fel kell majd ajánlani. A javaslatot még ma szeretnék elfogadtatni, ehhez a házszabálytól való eltérés, tehát a Ház 4/5-ének támogatása szükséges. (Ezt az Országgyűlés azóta már megszavazta – a szerk.)
Kérdésre válaszolva Lázár János hozzátette: a civil szervezetek támogatására a büdzsé tervezetében elkülönített összeget keveslik, ezért a Fidesz-frakció módosító indítványokat fog benyújtani.
Egy újságírói felvetésre a frakcióvezető elmondta: elképzelhető, hogy bővül a népegészségügyi adóval (az úgynevezett „chipsadóval”) sújtott termékek köre. A Coca-cola megadóztatása péládul „vonzó lehetőség” a frakció számára – tette hozzá a politikus.
BG
/Forrás: barikad.hu 2011.11.07./
Megjegyzésem:  Vajon, maximálisan miért nem a mindenkori jegybanki alapkamattal egyenlő mértékűre határozták meg a betét kamatát és költségeit, miért nem a jegybanki alapkamat duplájában határozták meg a hitel kamatát és költségeit, a hitelkártyákét pedig a mindenkori jegybanki alapkamat háromszorosában?
Vajon, miért nem vette a globalista kormány és narancsparlamentje figyelembe a bankok által az ügyféllel  kötelezően megköttetett vagy megköttetendő hitelfedezeti biztosításokat, amelyek évente akár a hitelösszeg 8-10 %-ára is rúghatnak és az adósnak a havi részlettel együtt kell részletben megfizetni a bank felé?  
Magyarország talán nem az EU tagja? Úgy látszik, hogy ITT a mindenkori kormány  felelőtlenül a lakosság minél nagyobb mértékű elszegényítésére, kiszolgáltatottságára játszik... *B.Kiss-Tóth László