Tütyölt ratyli

- magyar ételrecept

Tütyölt ratyli - magyar etel recept

Tütyölt ratyli - magyar ételrecept

Hozzávalók:

- másfél kiló nyersratyli,

- egy jókora pese,

- két csobolyó gönyézde (ha lehet pöcörgősi),

- 3 csipet ciháta.

A nyersratylit fertályórát posvásztjuk míg csurmot nem enged. Szépen höllyén kipicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jo vatyálos. A pesét lesolyvasztjuk aztán már csak töttyengetjük, mert hamar odakaphat...ahova nem szeretnénk.

Jó étvágyat!

/Forrás: http://www.mommo.hu/media/Tutyolt_ratyli_-_magyar_etel_recept / *B.K-T.L. 2010.08.23.