Fiúk a térről...

Czékus Jób írása:

Film címe a '60-as évekből 
Kedves Magyar Testvéreink!

A Lelkiismeret Csoport üzenetrögzítőjén szerkesztőnk az alábbi örömteli üzenetet találta:
"...Végre ismét van kormánya a magyar népnek! Sokáig éltesse Isten Orbán Viktor miniszterelnök urat"..." Ehhez a Hírvonal szerkesztőjének is van hozzátenni valója:

Azért az a félmondata, hogy "...mi, Kossuth-tériek..." kissé húzós volt, hiszen ő volt, aki 2006. október 5-én délután miután kimondta, addig innen el nem mennek, amíg GYF el nem takarodik,...aztán fél óra után már ott sem voltak.

Aztán akik továbbra is ott ténferegtek, azokat máris lenézték a belvárosi kávézókban és szalonokban pipiskedő álforradalmárok, meg a fotelokban meg az USÁ-ban mindenkinél okosabbak, akik zsöllyékből nézték végig, a végén aztán hirtelen okosak lettek. Még itt a Hírvonal üzenetei közt is: "...elment az eszük? Minek bohóckodnak? Úgysem történik semmi...menjenek haza...én is a jobboldalra szavaztam, mégsem élek jobban...mit szítják ezek a csíkos lobogóikkal a feszültséget itten?..."
Mások pedig ottmaradtunk, és ha dadogva is, nyakkendő nélkül, történészi képzettség nélkül "játszottuk az eszünket..." miközben hallottuk az ország házában felszólaló értelmiségi képviselőt, hogy lenn a téren erős pisiszag van.

A kényes értelmiségiek pedig, akiket nemigen ért a Gergényi-féle rendőrterror, máris kezdik megmondani nekünk a "frankót"...
Bizony, sokan már az égi magasokról néznek ránk, mindannyian öregebbek lettünk nyolc évvel, most pedig már meghajló derekunkon gázolnak át a mindent jobban tudók, a minden megmondók, az előre látók a zugfideszesek hirtelen előbújtak és nagy sebességgel átlépve záróvonalakat, nyilakat, kőciciket, hirtelen irányt váltottak, mert ugyebár ők minden láttak és tudtak előre, a velük született bölcsességnél fogva.

Tehát Orbán Viktor csak úgy volt "Kossuth-téri", ahogy én a római pápa... 
  B.Kiss-Tóth László