Silány anyagból, méregdrága szociális gettóputrikat épít(tet)nek a (köz)munkásokkal az ócsai adóstelepen?


Az MSZP rossznak és drágának tartja az ócsai lakópark-beruházást - erről Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja beszélt tegnap. A politikus elmondta: bizonytalan, hogy ki fogja kijelölni azt a nyolcvan családot, amely az ócsai lakóparkba költözhet. 

A korábbi kormányzati ígéretek nem teljesülnek, bölcsőde, óvoda, iskola, templom és művelődési ház sem épül a szociális lakóparkban. Ócsán pedig nincs munkahely, elegendő óvodai férőhely és iskolai kapacitás - hangoztatta. Szólt arról is, hogy 80 helyett csak 50 négyzetméteres házak épülnek a "szociális gettóban", ahová a gázt sem vezetik be. 

Korózs Lajos szerint kétséges a házak minősége is, mivel azokat közmunkások építik. Ráadásul - jegyezte meg - abból a hatmilliárd forintból, amit a beruházásra szántak, ezerkétszáz összkomfortos lakótelepi lakást vásárolhatna az állam a rászorulóknak. A szocialista politikus azt sürgette, hogy a kormányzat fejezze be a "gettósítást", indítsonszociálisbérlakás-programot, és erre fordítsa a kommunikációs kiadásokra, új autók, bútorok és telefonok beszerzésére szánt pénzt. 

Az ócsai szociális családiház-építési program első üteme 80 ház kivitelezési munkálataival október közepén kezdődött meg. A házak átadása többször csúszott, most márciusra várható. 

NÉPSZAVA-információ 

Forrás: www.nepszava.hu 2012.12.05.


50 négyzetméteres családi házak épülnek Ócsán.  Sírjunk, vagy nevessünk? 

"Házakat építeni Ócsán? Tyúkeszű ötlet. Százezer embernek fognak Ócsán házat építeni? A saját lakásában megtartani a szerencsétlen, önhibáján kívül(!) eladósodottat sokkal olcsóbb, mint új házat építeni neki. Nem is tudom már ép ésszel hova tenni az ilyen hóbortos ötleteket. Most nem a bankok belátására kell apellálni, nem átmeneti rögzített árfolyammal kell elodázni (egyébként a semmibe) a megoldást, hanem jövedelemhez kell juttatni a magyar munkavállalót..." (Gazdag László közgazdász, egyetemi docens) 
Kapcsolódó: 

/Forrás: Nemzeti Hírháló 2012.12.05./*B.Kiss-Tóth László