Perge Ottó: Erdogan: "Majdnem minden országban létezik egy titkos állam" - nálunk vajon kik alkotják?


A végéhez közeledő 2012-es esztendő egyik legárulkodóbb fejleménye volt, amikor hazánk cionista gyarmatosítói és kollaboránsaik éktelen rikoltozásba kezdtek Gyöngyösi Mártonnak az izraeli-magyar kettős állampolgárokra vonatkozó kijelentése kapcsán. Pedig nem kell hozzá túl sok ész, és még csak a tűz közelében sem kell lenni ahhoz, hogy bárki észrevegye: nem csupán a nemzetközi színtéren, de a világ számos országán belül is létezik egy titokzatos hatalom - általában a nemzetközi háttérhatalom helyi „kirendeltségeként” -, amely élet-halál ura, és diktál a politikusoknak. Hogy ez a titkos erő a legtöbb államon belül jelen van, azt nem más, mint Recep Tajjip Erdogan török miniszterelnök kottyantotta ki.
A saját fejükkel gondolkodó és becsületes emberek szemében Recep Tajjip Erdogan török miniszterelnök tekintélye igencsak lecsökkent az utóbbi években. Az ok pedig nem más, mint a török kormány kétkulacsos politikája, melynek szellemében úgy igyekszik jó kapcsolatot ápolni a palesztinokkal és általában az iszlám világgal, hogy közben szorosan együttműködik a cionista birodalommal is. Azonban még kétszínűsége ellenére is Erdogan azért némileg őszintébb és becsületesebb, mint például hazánk vezető politikusai.
Recep Tajjip Erdogan december 21-én interjút adott a török állami televíziónak. A miniszterelnök a beszélgetés során elmondta, hogy négy lehallgató berendezést fedeztek fel parlamenti dolgozószobájában és az autójában. Négy nappal később a riporterek megjelentek a kormányfő hivatalában. Ekkor kérdéseikre válaszolva arról tájékoztatta őket, hogy egy újabb lehallgató szerkezet került elő ankarai lakásának irodájában.
Vajon kik kémkednek a török miniszterelnök után? A kérdést feltették Erdogannak is, még a december 21-i interjú során. A kormányfő nem beszélt mellé, hanem azt válaszolta, hogy a „poloskákat” a Törökországban működő „titkos állam” (törökül: „derin devlet”, angolra a “deep state” kifejezéssel fordítják) emberei helyezték el. „Ilyen titkos állam (magyarra talán az „állam az államban” kifejezéssel lehetne fordítani, de ez sem egészen pontos) majdnem minden országban létezik” – tette hozzá a miniszterelnök. Aki azt is elárulta, hogy sok mindent megtettek már ennek a „titkos államnak” a felszámolása érdekében, sajnos azonban nem jártak sikerrel, mert ezt a titokzatos valamit „nem lehetséges teljesen kiirtani”.
A „titkos állam” vagy „államban az állam” kifejezést gyakran használják Törökországban, és a szervezett bűnözés és az ország titkosszolgálatának, valamint a hadsereg bizonyos köreinek az együttműködése nyomán kibontakozó befolyásos szerveződéseket értik alatta. Hogy ebben a bűzös televényben más államok titkosszolgálatai is dagonyáznak-e, arra nézve csak sejtéseink lehetnek.
Egyes feltételezések szerint például az Ergenekon elnevezésű szekuláris, Európa- és iszlámellenes, radikális nacionalista mozgalom tekinthető a „titkos állam” egyik szervezetének, melynek vezetői és tagsága is jelentős részben a Törökországban hagyományosan nagyhatalmú fegyveres erők és a titkosszolgálatok soraiból verbuválódott. Az Ergenekon célja a török hadsereg pozícióinak megőrzése, az iszlamista politikai erők visszaszorítása és az Európai Unióba történő belépés megakadályozása. Egy 2009-es rendőrségi vizsgálat felfedte, hogy az Ergenekon ügynökei Izraelből vásárolt (!) lehallgató berendezéseket helyeztek el bizonyos fontosabb személyiségek lakásában és hivatalaiban. De akkora hatalom lenne az Ergenekon, hogy képes a miniszterelnök autójába, irodáiba és lakásába is „poloskákat” elhelyezni? (Ami még akkor is nagy teljesítmény lenne, ha tudjuk, hogy ez év szeptember-októberében újították fel a kormányfő parlamenti dolgozószobáját, rúgták ki személyi biztonsági főnökét, és váltották fel új emberekkel 200 fős testőrségének jelentős részét. )
Számos ellenzéki politikus és sajtóorgánum felvetette annak a lehetőségét is, hogy a lehallgató berendezések telepítése csakis valamely külföldi titkos szolgálat műve lehet. (Nem nehéz kitalálni, hogy melyiké.) A Legfőbb Ügyészség mindenesetre „hivatalos vizsgálatot folytat”, melynek eredményeiről „részletes jelentésben” tájékoztatják a közvéleményt.
Gyöngyösi Mártonnak az izraeli-magyar kettős állampolgárokra vonatkozó emlékezetes kijelentése nyomán kirobbant éktelen ajvékolás és jajgatás fényében teljesen jogos feltenni a kérdést: kik alkotják vajon a Magyarországon működő „titkos államot”?
 
Perge Ottó - hurriyetdailynews.comintelnews.org nyomán
 
/Forrás: Kuruc.info 2012.12.30./*B.Kiss-Tóth László