Újabb mézesmadzag vagy újabb szalmaszál a banki károsult deviza(alapú) hiteleseknek?


A Fehér Kéményseprők (bizakodó?) közleménye:



A „Fehér Kéményseprők” Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége a médián keresztül értesült az új Pénzügyi Biztos kinevezéséről, 2013. január 1. napjától.

Szövetségünk, kéri és javasolja, hogy minden kirabolt devizahiteles és lakásából kialkotatott, forduljon bizalommal, Doubravszky György, könyvkiadó szakemberhez, akit pénzügyi jogok biztosának neveztek ki!

Kérjük, forduljon hozzá mindenki bizalommal, mert a legjobb szakmai tudásával megmenti az összes devizahitelest!

Már a kinevezése pillanatában azt ígérte, hogy fellép a devizahitelesek érdekében a pénzügyi jogok biztosaként, mint könyvkiadó!
Doubravszky György közérdekű kereset-indítási jogot szeretne a devizahitelesek érdekében. A Széchenyi Hitelszövetség is elsőként azt várná el a pénzügyi ombudsmantól, hogy vizsgálja át a devizahitel-szerződéseket.
Az új ombudsman feladata lesz a jogi segítségnyújtás, a tanácsadás és a pénzügyi kultúra fejlesztése is. Együttműködik majd az oktatási intézményekkel, hogy a fiatalok jobban ismerjék és értsék a pénzügyi rendszer működését - hangzott el az M1 Híradójában.
A legtöbb devizahiteles inkább csak érdeklődik bankjánál a rögzített árfolyam nyújtotta lehetőségekről. Egy felmérés szerint azért, mert még mindig nem értik pontosan a részleteket, vagy az utolsó hetekre hagyták az ügyintézést.
A most kinevezett pénzügyi ombudsmant ez ügyben is lehet majd keresni. Doubravszky György az MTI Hírcentrumnak azt mondta, mindenekelőtt azt szeretné elérni, hogy közérdekű keresetet nyújthasson be a devizahitelesek érdekében.
"Ami arról szól, hogy egy olyan ügyben, ami sok ezer embert érint - mondjuk egy devizahiteles szerződést illetően - mi egyetlen egy pert indítunk és annak a döntésnek a következményeként ez minden emberre vonatkozik" - jelentette ki a pénzügyi jogok biztosa.
Doubravszky György a www.penzbiztos.hu oldalon már várja a devizahitelesek problémájával kapcsolatos kérdéseket és javaslatokat is.
Budapest, 2012. december 27.

(Forrás: Fehér Kéményseprők 2012.12.26-i levele)*B.Kiss-Tóth László