Mesébe illő virágos udvar Szanyban - fotók

Szanyban Legler Ferencné mosolyogva fogadott bennünket. A lelki békéjét látjuk a virágokban, melyet udvara diszítésére hozott létre.  
 Gyönyörű látvány a sok krizantén és rózsák gyűjteménye, melyet a helyiek is érdeklődve tekintenek meg a hétköznapok folyamán. Rozika, ahogy mindenki hívja csak a virágokat kedvelő asszonyt, lelkesen meséli el, hogy nagyon sok virágot már ki is vitt a temetőbe. Annak ellenére mondta, hogy szinte az egész udvar tele volt virággal, csupán egy személygépkocsi szélesség volt az, ami kimaradt a beültetett részből.


Mesébe illő virágos udvar Szanyban - fotók: Gulyás Attila.


Csodás egységet alkot a színes virágok halmaza, melyek már az utcáról betérve láthatóak a szemlélődők számára. Az időjárás még kedvez a virágoknak, azonban a fagyok beálltával sajnos elmúlnak ők is. Arról, hogy a következő évben is ilyen szép virágos udvar díszíti-e majd a Dózsa utcai családi ház udvarát, Legler Ferencné igennel válaszolt. Számára természetes, hogy virágok vannak az udvaron, mindenki szereti a családban őket. A mondás szerint azok, akik szeretik a virágokat, rossz emberek nem lehetnek, ezen megállapítás a Legler családra is érvényesek, amit mosolygó fejbólintással helyeselt kérdésünkre egyfajta válaszként Rozika.
kisalfold.hu/tudosito-Gulyás Attila