Perge Ottó: Oláhcigány bűnbandák árasztották el Nagy-Britanniát


A brit hatóságok az elmúlt napokban azzal a kéréssel fordultak a román rendőri szervekhez, hogy vizsgálják ki bizonyos bűnözői csoportok tevékenységét. Amióta ugyanis Románia belépett az Európai Unióba, az országból nagy számban érkeztek cigányok a szigetországba, akik közül ott számosan kisebb-nagyobb bűncselekmények sokaságát követték el. Cigánybűnözés azonban természetesen nem létezik.


Az angoloknál is kezd betelni a pohár: számos brit sajtótermék immár nemigen rejti véka alá, hogy valóságos cigánybűnözői hullám söpör végig Nagy-Britannián. Az elmúlt napokban nagy port vert fel egy hír, mely szerint romániai cigány bűnözői csoportok több mint kétszáz gyermeket csempésztek a szigetországba Romániából, akiket azután lopásra és koldulásra kényszerítettek. De mindez nyilván pusztán a véletlen műve.
Sok rasszista és gyűlölködő brit polgár alighanem már átkozza ama bizonyos napot, vagyis 2007. január 1-jét, amikor Románia az EU tagjává vált, melynek következményeképpen megnyíltak a határok az ország polgárai előtt. 2007 első hat hónapjában egyébként „romániai nemzetiségű” egyének 1080 bűncselekményt követtek el Nagy-Britanniában. Az előző év, vagyis 2006 hasonló időszakában csupán 135 olyan bűneset történt, amely román állampolgárok lelkén szárad. Vajon mi lehet a növekedés oka? Az elmúlt évek során egyébként Romániában csökkent a bűnözés – vajon miért? A világ tele van megfejthetetlen rejtélyekkel.
Stan Bitlan, a romániai rendőrség egyik vezetője a napokban egy politikailag nem igazán korrekt kijelentést tett. Azt mondta ugyanis ez a rasszizmussal kacérkodó ember, hogy „összefüggés áll fenn bizonyos nagy-britanniai és romániai események között”. „Amit ugyanis ők ott a szigetországban tesznek, annak következménye itt nálunk látható, mégpedig luxusautók és luxuslakások formájában”. Nocsak. Vajon egy ilyesfajta nyilatkozatot megengedhetne magának egy magyarországi rendőri vezető?
De mindez még semmi, ugyanis a romániai Tandarei város polgármestere nem kevesebbet állított, mint hogy 2007 óta jelentősen csökkent a bűnözés a településen. Hogy mi lehet a csökkenés oka, nem lehet tudni, csak azt, hogy a városkából különösen sok cigány távozott Nagy-Britanniába – a helyi lakosok nem kis örömére. Üröm az örömben, hogy sokan közülük – rengeteg pénzzel együtt – visszajöttek. Igaz, az elmúlt hetekben a romániai rendőrség lecsapott a városban arra a bűnözői csoportra, amelyik többek között a gyermekek Nagy-Britanniába csempészéséért volt felelős. 26 sötétbőrű egyént tartóztattak le a rasszista és cigánygyűlölő román rendőrök. Micsoda skandallum! És még ráadásul az őrizetbe vett személyeket nem csak embercsempészettel, de pénzmosással, bűnszervezet létrehozásával és működtetésével, sőt, illegális fegyverek tartásával is gyanúsítják.
A brit Belügyminisztérium egy 2007-es, nemrégiben kiszivárgott jelentése szerint 2007-ben 45,000 potenciális bűnöző érkezett a szigetországba Romániából és Bulgáriából.
A cigányok számának alakulása néhány közép- és kelet-európai országban három különböző intézet felmérése szerint:

Perge Ottó
bnp.org.uk nyomán Kuruc.info 2010.08.06.
*B.K-T.L.