Kivégzésének 65. évfordulóján,

kegyelettel emlékezve,

felavattákaz első Szálasi-emlékművet Magyar- országon - a rendőrség vizsgálódik...

Szombaton Mezőkövesden (egy lelkes hungarista férfinak: Kárpáti Sándornak, a betiltott Magyar Gárda borsodi kapitányának a kezdeményezésére, a saját házának udvarán - azaz magánterületen(!)) - felavatásra került Szálasi Ferenc első emlékműve.
Az egykori nemzetvezető halálának évfordulójára a Hungarista Mozgalom jelképével ellátott emlékoszlopot állítottak fel. Az avatáson részt vettek a Pax Hungarica Mozgalom, a Lelkiismeret '88, a borsodi Gárda és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom képviselői.
Szálasi emlékművet avattak Magyarországon
A rendezvény a Himnusz eléneklésével és Kárpáti Sándor köszöntőjével vette kezdetét. Ezt követően Domokos Endre János leleplezte az emlékművet és mondott megemlékező beszédet. A programot ifj. Tompó László, Németberta Péter beszédei és egy ifjú PHM tag szavalatai színesítették. Koszorút helyezett el a PHM, a Lelkiismeret ‘88, a borsodi Gárda és a HVIM. Az avatás és megemlékezés a Szózat és a Hungarista induló hangjaival ért véget .

A rendőrség azonban vizsgálódásba kezdett. Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy a rendőrség tudomására jutott az eset és máris megkezdték annak kivizsgálását, hogy megvalósult-e a tiltott önkényuralmi jelkép használata, vagy annak minősített esete, mikor a tiltott jelképeket nyilvánosan propagálják. Az önkényuralmi jelkép használata egyébként vétségnek minősül, és az eset súlyától függően 75 ezer és 108 millió forint közötti pénzbüntetést szabhat ki érte a bíróság, ha valakit elítélnek ilyen cselekményért.
/Hírforrás: FH, Kuruc.info , ATW.hu, AN, 2011.03.14., 2. fotó: Kitartás mozgalom./*B.Kiss-Tóth László.