Az *Énok Kulcsai* leveléből:
A földrengés és cunami
Az Eljövendő Dolgok Jele

Mindnyájan figyeljük a történelmi, 8.9-es erősségű földrengésről szóló híradásokat, ami sok cunamit váltott ki, beleértve azt a 9 m magasat, ami 780 km/h sebességgel rontott neki a partnak. Ez a 3 emeletnyi magas vízfal Sendai városán söpört végig Japánban.

A földrengés harmincszor erősebb volt, mint ami elpusztította San Francisco-t 1906-ban. A jelentések szerint az áldozatok száma csak százakra rúg, de lehet, hogy imáink nélkül ezrekre fog emelkedni. Egy, a nagyobb Tokió területén lévő stratégiai fontosságú nukleáris létesítmény hűtőrendszere is érintett lett.

A megsemmisítő esemény, ami egy gyorsan mozgó folyadékpályán elsodorta a házakból és kis épületekből álló egész környéket, összesen négy atomerőművet állított le, és arra kényszerítette a válságszakértőket Japánban, hogy kiengedjék a radioaktív gőzt a Tokyotól északra lévő fő atomlétesítményekből. Tették ezt, hogy megelőzzenek egy leolvadási eseményt, aminek egész Japán számára jelentős és messze ható következményei lehettek volna. Ezért talán ez a legnyugtalanítóbb jel: az óceáni határokhoz közeli atomlétesítmények építéséből fakadó veszély.

Mielőtt csupán 0.9 - 2.4 m magasan megérkezett az óceán másik oldalán lévő kaliforniai partra, a cunami csendesen keresztülment a Csendes-óceánon, hogy lesújtson Maui szigetére és Hawaii „nagy szigetére”. Mégis tönkretett sok csónakot a cresent city-i és santa cruz-i kikötőkben, és egy személyt a tengerbe sodort. Ennek az eseménynek nem kéne meglepőnek lennie Az Énok Kulcsai®-t tanulók számára a napkitörésekre vonatkozóan mondottak miatt (azaz, Kulcs 105), melyek az ilyen katasztrófákat és a Föld mélyén lévő semleges anyag kilökődését is okozzák, amely erősebb és messzebbre ható földrengéshullámokat fog létrehozni a Föld felszínén. Legutóbb egy M osztályú kitörést észleltek a Napon (2011 márc. 7. - 8.). Azonban, ezen a ponton a napkitörések csak „extra” kiváltó tényezőt jelentenek egy már feszültséggel teli környezetben, ahol a föld külső magjában lévő anyag kiutat keres.

A Japán földrengést a Földben kb. 24 km mélyről jövő hullámok hozták létre. Ismert, hogy mi történt 2010 feb. 27.-én Chillében, ahol egy ugyanilyen súlyos (a Richter skálán 8.8-as) rengés érintette a part menti városokat. nyilvánvaló, hogy az egész Csendes-óceáni Medence kezd ráébredni a mély felszínalatti földrengések valóságára és a víz alatti vulkanizmus valóságára, amit A Kulcsok elmondanak nekünk, azok be fognak következni. Erőfeszítéseinkre kell összpontosítsunk, azonban nem a saját túlélésünkre, hanem egy csoportként, a kollektív túlélésen való munkálkodásra.
/Forrás: Énok Kulcsai 2011.03.14-i levele/*B.K-T.L.