'Szörnyszülöttek', amelyek sokkolták a környezetüket

-Egyes emberekben undort, másokban szánalmat ébresztettek... 
Az elmúlt években tapasztalható furcsa elfajzott állatsereglet méltó helyen lenne Dr Moreau szigetén. A sci-fi regényt H. G. Wells írta 1896-ban, melyből számos hollywoodi film készült. A regény szövege  Edward Prendrick elbeszélése alapján készült, egy hajótörött emberé, akit egy arra haladó hajó mentett meg, mely doktor Moreau szigetéről indult útnak. A doktor emberszerű lényeket hozott létre élveboncolás útján. A regény számos filozófiai kérdéssel foglalkozik, többek közt a fájdalommal és kegyetlenséggel, erkölcsi felelősséggel, az emberi identitással, és a természetbe való emberi beavatkozással. Az alábbi tíz teremtmény jól árulkodik a környezetszennyezés aggasztó állapotáról, mely számos torzszülött mutáns lény megszületését okozta, és arról a jelenlegi erkölcstelen világról, mely lehetővé teszi ezt a mérhetetlen szennyezést.

A guatemalai disznóember

2012-ben egy  guatemalai falu lakói úgy vélték, hogy ez az emberszerű fejjel született disznó a földönkívüliek munkája,  miután furcsa ragyogó fényeket láttak az égen lebegni a születése éjszakáján. Szegény malac, mely egyike volt a 11 lelkes alomnak, az alábbi képeken jól látszik, hogy egy ember és valami sci-fi filmből való lény keveréke.


 Félig ember, félig birka

2012 január 22-én hétfőn a sokotoi Fakon Idi állatkórház orvosai és a személyzet elképedve látták, amint egy birkaszerű szörnyszülöttet szállítottak be hozzájuk.

A félig birka, félig ember kinézetű lény Sokotoban, Nigériában született, és híre gyorsan bejárta a világot. A helyiek boszorkányságnak hitték a dolgot.

Dr. Dahiru sebészorvos szerint, aki a fertőzéstől szenvedő állatot ellátta azt mondta, hogy ilyen súlyos elváltozásokat csak felesleges gyógyszerek és sugárzás okozhatott.





Félig ember, félig kecske

A nigériai Daily Post szerint, 2012 szeptemberében a jahuni helyi általános kórház egy abszurd színházzá változott, amikor egy 9 hónapos terhes nő gyermekét segítették világra, és aki emberi fejjel, de kecske lábakkal született. A nőnek, akinek nem ismeretes a személye, az orvosok csak alig merték megmutatni gyermekét, melynek nyak nélküli emberi feje volt, de lábai kecske végtagok voltak.

Félig ember, félig kecske Zimbabweben

2009 szeptember 28-án számolt be a  The Daily Telegrap egy kecskéről, mely pár órával a születése után pusztult el  Lower Gweruban, Zimbabweben, melynek nagy feje és arca volt, ami nagyon hasonlított egy emberére, de kecske lábakkal és farokkal rendelkezett. A zimbabwei Guardian beszámolt arról, hogy Jason Machaya kormányzó a lényt az ember és kecske párosítása eredményének tartotta.

"Az eset nagyon sokkoló. Ez az első alkalom, hogy egy ilyen ördögi dologgal találkoztam. Ez nagyon kínos - mondta Machaya." "A feje egy emberé, a teste pedig olyan, mint egy kecskéé. Nyilvánvaló, hogy ezért egy felnőtt ember lehet csak felelős. A gonosz erők lehetnek felelősek, ha valaki így elveszti az önuralmát."térségében, egy New York városi tengerparton találták 2008-ban. Teste csupasz volt, kutyaszerű, de a feje csőrben végződött és a fogai nagyon furcsák voltak.



Néhányan azt mondták, hogy a "Montauk szörny" egy partra vetett mosómedve tetemére hasonlított. A lény eredetét és a történet valódiságát illetően különböző történetek keringtek, mely aztán vita és spekuláció tárgya lett. Nem ismert, mi történt a tetemmel.



William Wise, a Stony Brook egyetem tengeri erőforrások intézetétől megtekintette a lényről készült fotót egy kollégájával együtt, és azt hamisítványnak tartotta, "mintha valaki nagyon kreatív akart volna lenni a latex-el". De a másik legjobb ötletük az volt, hogy ez egy beteg kutya lehetett, vagy prérifarkas, mely már a tngerben lehett egy jó ideje.

Wise a következő lehetőségeket vette figyelembe:

Mosómedve - a lábai elég aránytalanok a testéhez képest

Tengeri teknős - a tengeri teknősöknek nincs foguk, a testüket nem lehet úgy eltávolítani a páncéljukból, hogy ne sérüljön a gerincük, vagy a bőrük

Rágcsáló - a rágcsálóknak két nagy metszőfoguk van elöl

Kutya vagy kutyaféle, mint pl. a prérifarkas - a kiemelkedő szem nem összeegyeztethető a lény lábával

Juh vagy juhféle - ezek az állatok párosujjú patások, nem pedig többujjú patások
A Plum sziget egy állatbetegségekkel foglalkozó központ Long Island peremén, ami az egyik legveszélyesebb biolabor az USA-ban a biológiai hadviseléssel és az állatokat érintő egzotikus betegségekkel kapcsolatos kutatásai és kísérletei miatt. Néhányan bizonyosak benne, hogy az állat egy kísérlet eredménye volt.

Szörnyarcú vidra

A bizarr kinézetű lénynek hosszú szőrös teste van, kopasz feje, a lábai és az arca is csupaszok. Egy kanadai kisvárosban tűnt fel a média szerint. Kutyasétáltatás közben fedezte fel két nővér.

Az eplusztult állatot a közeli tóból az egyik kutya húzta ki a partra, lefényképezték majd otthagyták. Mire a helyiek visszamentek, hogy ők is megnézzék, addigra a test eltűnt.

Denis Ginley fényképész készítette ezeket a képeket 2012 júliusában az East River partján Manhattan közelében, mialatt barátjával sétált.

A hatóság szerint csupán egy disznóról van szó, de Denise határozottan állítja, hogy nem az. A disznóknak párosujjú lábaik vannak, ennek pedig minden lábán öt különálló ujj látható.



Forrás: beforeitsnews