Fáy Árpád (közgazdász, az Alkotmányossági Műhely vezetője) levelébenkérdőre vonja a miniszterelnököt:


 
Tisztelt Miniszterelnök Úr! 
Vegye le a napirendről, hogy a korábbinál is sokkal kevésbé legitim viszonyokat teremt Magyarországon, hogy szovjet megszálláshoz képest is messzebb tántorít minket mindenféle alkotmányosságtól - fondorlatos megszállási ukázokká silányítva a törvényeket, nyílt genocidium szervezővé téve a parlamentet és kormányát.

Mikor fog lövetni? 
Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Már péntek este a szavazás után, vagy csak a vasárnapi mise után, esetleg egy hét múlva? Már vannak listák, hogy kiket fognak éjjel fekete autókban elszállítani? Idővel a minisztereit sem lehet majd lefényképezni?
Olcsóbb, egyszerűbb lakatot tenni az ország szájára, elcsalni a választásokat, a szavazásokat, elsíbolva minden értéket, semmint feltámasztani az országot a szovjet megszállást követően? Mert az még nem történt meg és ha elveszi a földet, akkor már nem is fog megtörténni. Mert nem mentette meg a devizahiteleseket, nem tette szabaddá a sajtót, nem orvosolta a privatizációt, kiváltsággá tette az oktatást és a kutatást és az orvost és mindent amit bőséggel kellett volna adni, elveszi a szavak értelmét (Gyurcsány hetente bérmálkozott, maga meg feltalálta a nemkeresztény egyházat - mint kiderült sima földspekulációs célból). Dotál a kormánya mindenkit, aki nem magyar (mint az volt 1849 után, mint a kommün alatt, mint a szovjet megszállás idején), ahelyett hogy korunknak megfelelő színvonalon próbálta volna újraszervezni az országot, az ország államát (de elzárkózott mindenki elől, aki az eszét is használni akarta volna, aki a szívére akart volna hallgatni, akinek tartása lett volna - besakkozva magát egy sarokba, ahol olyan förmedvények születnek, amit nem lehet másnak nevezni - ha megtörténik, mint hazaárulás). Ahelyett hogy sikkasztó módjára igyekszik kicsalni még a szemét is a népnek, az intrika követhetetlenül mély vermeibe süllyedve, törekedhetne a tényleges megoldásokra. 3% alatt? Nagyszerű. Változatlan struktúrában? Lehetetlen. Tehát vagy nem gondolkodnak (ami több mint butaság), vagy úgy nem is akarnak amint elvárnánk, tehát csalnak, mások érdekét szolgálják (ami szintén bűn). Tudjuk, hogy tudja hogy előbb utóbb megtudjuk, rájövünk. Tudjuk már, hogy a türelmünkre játszik és szemünkbe hazudik. Azt is gondolhatja, hogy miért nem bízunk meg önben, mert Ön csak nagy taktikus. Ha taktikus, akkor sikeres is a taktikában. Én például bedőltem, elhittem, elhiszem, mert nem tudom megmagyarázni másként ami a földdel történni fog, ha elfogadják ezt a javaslatot. Mondhatni az Ön sikerességét is kifejezheti, hogy hazugnak tartom. Éppen csak a vigaszt nem remélem, hogy kiderül, hogy a mi érdekünkben trükközött, mert a mi érdekünkben, mert az ország érdekében ennek a törvényjavaslatnak a földről másként kellene hangoznia. Elfeledte elmagyarázni, hogy mindezt miért kell eltűrni, elviselni. Ugyanis csavaros megoldásaiba belefáradt az ország, menekül ki merre lát, külföldre vagy itthon valami zugba. Maga cselezik, cselezget, és mi már régen nem élünk, nincsen semmink, de prédikál nekünk a reményekről, mi pedig a könnygázt kezdjük érezni a torkunkban..

Színház volt a bohóckodás az IMF-el és Brüsszellel? Esténként Schulzzal és Cohn Bendittel e-mailezik?
Oktalanul viselkednek minden meghatározó lépésben, ha a magyarság, az ország érdekét nézzük.
Okkal, ha a tolvajok érdekét nézzük.
Az első antalli évek alatt ezt még meg lehetett magyarázni a felkészületlenséggel. De maga még mindig most is felkészületlen?

Mert a félmilliárd belföldi állampolgár jól nézne ki Atilla korában, esetleg egy székely viccben, hogy Bukarest után hozzájuk csatlakozott Brüsszel is, mi van ha jönnek még a kínaiak? Csakhogy ahhoz a székelyek kellenek, maga pedig nem a székelyek vezetője. Maga ott is feladja a magyarság pozícióját, ahol még remélni l ehet bármit is? Vagy illúzió a föld, mert már mostan sincsen? Már becselezett minket miniszterelnök úr? Már későn nyílik ki a szemünk ha kinyílik?

Ami a magyar alkotmányosság megcsúfolását illeti, hiába szerepel az alaptörvény bevezetőjében, azt gondolja, hogy az semmit sem jelent? Azt gondolja, hogy a szentkorona tulajdona olcsó vicc volt, aminek felültek együgyű öregek és gyerekek? Azt gondolja, hogy elviszi szárazon, megszégyenülés nélkül?
Még a szókimondó Pálffyt is meg az 56-os Wittner Máriát is ráveszi a félmilliárdos szédelgésre? Ez valami offshore szavazási szélhámosság lesz?
Nem lesz túl nagy ár miniszterelnök úr mindannyiuk becsület vesztése a parlamenti többségben? Többet is megér a magyarok elől elcsaklizni a földet? Ezért magas nyugdíjat fog kapni bármi is következzék? Lesz külön nyugdíj kiegészítés a többségi szavazóknak? Majd úgy küldik ki a nyugdíjukat, hogy ezret a földtörvényért, ezret az erdélyi autonómiáért, ezret az ötletért hogy kétszázezer állampolgárságra támaszkodva tízmillió magyar földjét, meg ezret a nemkeresztény egyházakért, ezret külön a földspekulációs nemkeresztény egyházakért - szép kis sorozat, jó autót lehet majd cserélgetni akár évente is. Aki meg fuldoklik, az azonnal büntetést kap, ha kiszavaz.

Többet is megér a föld a most kedvezetteknek és magának, mint a lelepleződése, hogy akárhonnan nézzük, maguk valójában bújtatott ügynökök? Méghozzá külországi érdek ügynökei? Mint az első világháborúban? Maga tulajdonképpen a saját szobrát álmodja Károlyi szobra helyébe? Magáé a méltó hely, mert maga után nem lesz itt csak némi papírfecni hajdani történelem könyvek lapjain, hogy Magyarország? A konkurense szobrát tüntette el a parlamenti gödör helyéről? Mondja van még hátra valami a nyílt utcai terrorig, amit Gyurcsány barátja kicsit elsietett? Hány milliónak kell még távoznia innen, amivel már megelégedne? Mert sokan elmentek már. Az egyetemek utáni évek sem fogják itthon tartani az elmenőket, legfeljebb egyetemet sem itthon végeznek majd, lehet siettetni a gyurcsányi "el lehet menni"-t.

Nem lesz szükség már ügynöktörvényre, mert a pénteki szavazáson színt fognak vallani a mindenféle kartonosok, tartótisztesek, a hasznos idióták, meg azok is akik ilyesmire semmiképpen sem lennének képesek, legfeljebb ha magával kényszeríti őket szavazni? Még mindig csak pénzbeni büntetéssel fenyegeti képviselőit, vagy egyéb eszközei is vannak? Így kell ezt csinálni, nem hajkurászni az ügynököket meg bújkálni, hanem kiállni? Itt vagyunk mi, a kormánytöbbség, a kormány, szóljon aki mer!? NA ÉS!?

Vagy tán rossz a levél címzése, és nem is miniszterelnök meg úr, hanem tisztelt helytartó, tisztelt külföldi megbízott, tisztelt megszálló hatósági biztos úr?
Biztos hogy szükség van arra, hogy olyan mélyre süllyedjen mint a pénzügyi biztosa?
Biztos, hogy maguknak testületileg kell most megnyilvánulni, mint az ország ellenségeinek?
Biztos hogy fel kell tenni az i-re a pontot? A környező országok magyar autonómiáinak elárulása után, a történelmi alkotmány megcsúfolása után biztos hogy ki kell nyilvánítani, hogy semmi lúzernek tekintik a magyarságot?
Biztos hogy olyan cseles futballistának kell lenni a politikában, hogy mindenkit be tud csapni, a sajátjait is, és már majd csak az nem menekül el, akinek nincsen egy vonatjegyre pénze?
Biztos, hogy nincs más út, mint mindig csak szemfényt veszteni? Most megint sikerült összekavarnia mindenkit. De tudjuk, mert elmagyarázta, ne a szavait hallgassuk, hanem figyeljük, amit tesz. Nos attól szörnyedtünk el.

A magyarságot, a vidéket, a hagyományainkat és a reményeinket nyilvánítja illegálisnak. Maga illegitim, de minket majd illegálissá tesz. Osztja alapokat.
Magának miféle reményei voltak meg nagy álmai? Az, hogy Erdélyben nincsen autonómia, vagy az hogy székely zászló kitűzése után kihúzzák a földet az ország alól? És ha a székelyek visszakérik a zászlót az országházról?
Hogy szűköltek Erdélyben, amikor Gyurcsány alatt megszületett az állampolgársági szavazás eredménye. Maga ügyesebb, ez kétségtelen. Maga kétszázezer állampolgárságit kiosztott félmillióból, kegyként, és az ő szavazatuk árnyékában tízmillió alól húzza ki a földet, az ő szavazatuk árnyékában sorozza be a már nem is tízmilliót félmilliárd közé, rendeli alá őket fröcsögő pederasztáknak, és egyéb aberráltaknak. József Attila nemzetét alágyűrni általános iskolát végzettek eszement őrültségeinek? Én az egész nemzetemet fogom, nem középiskolás fokon ... tanítani. De hát maga nem József Attila. De megtanít kesztyűbe dudálni. Gyerekkorában tán csúfolták magát, fiatalon tán annyi keserűséget gyűjtött magába, hogy minderre képes? Mekkora pénz, stallum lehet a jutalma ennek az eszement ámokfutásnak?

Vagy az a véleménye, hogy nincs mit sajnálni, mert ez nem Magyarország már amúgysem, hanem csupán a központi szektor a megszállók kezében 93 éve? A rendszerváltást egyszerűen megszállóváltásnak tekinti? Nem azt nézzük, amit mond, eddig rendben ... de amit tesz meg amit tenni készül, az nincsen rendben. Maga ennyire semminek lát minket mint kollégája Gyurcsány? Maga attól pallérozottabb nála, hogy nem mondja a szemünkbe, hanem mutatja, hogy mire tart minket? Most pénteken fogják megmutatni, hogy fejenként nem 1/tízmilliók vagyunk, nem is 1/tizenötmilliók, hanem 1/ötszázmilliók, netán 1/többmilliárdok? Magát ha hallgatjuk, akkor nem merjünk kicsik lenni, hanem majd maga kicsikké fog tenni minket? Vagy ennyire nem tudná mit tesz?
És mondja, mi a helyzet, legalább élvezetet okoz ez a genocidium, amit levezényel?

Tehát: egyáltalán nem üdvözlöm magát mint genocidiális tisztviselőt.
Lehet nem is tudja, mit beszélt, amikor polgári szemléletről értekezett korábbi választásokon.

Vegye le a napirendről, hogy a korábbinál is sokkal kevésbé legitim viszonyokat teremtsen Magyarországon,
hogy szovjet megszálláshoz képest is messzebb tántorítson minket alkotmányos állapotoktól.
De jó volna (és ha így lenne, akkor sem mondhatnám, hogy hízelgéssel vettem volna rá a magam részéről).
Tudja szent Pál a damaszkuszi úton őszinte volt. Őszinte indulatainak tarthatatlanságára jött rá, és őszintén megtért.

A fiatal SZDSZ-es, balliberális múltjával maga tényleg leszámolt volna? Mert úgy mondja, de amit tesz, nem arról árulkodik.

Tudja a hang meg amit a kéz tesz nem illik össze. És sajnos szent Pált sem az áldozatai hatották meg.
Minket meg mint genocidiátor gondolom a zsákmányának tekint, nem áldozatoknak.

Fáy Árpád
 
/Forrás: Nemzeti Hírháló 2013.06.13-i hírlevele/*B.Kiss-Tóth László