"ÉTEL/ITAL" - vers- és prózaíró pályázat - 2013





Kiíró: VPM
Pályázat címe: "ÉTEL/ITAL"
Kategória: irodalmi, vers és próza

Beérkezési határidő: 2013. május 31. éjfél.

Beküldési cím: verslista@verslista.hu (Tárgy: ÉTEL/ITAL)

1. A Vizuális Pedagógiai Műhely pályázatot ír ki az alábbi témakörben: "ÉTEL/ITAL".

2. Pályázhatnak: Magyarországon és határainkon túl élő magyar nyelven író amatőr írók - kortól és foglalkozástól függetlenül bárki - kizárólag saját maguk által írt, magyar nyelvű írásokkal.

3. A pályázat keretében a pályázók korlátlan számú művel pályázhatnak. A pályázati írásoknak egy bizonyos ételről vagy egy bizonyos italról kell szólnia! (tehát nem általánosságban az étkezésről, vacsoráról... hanem pl. a szilvásgombócról, vagy a limonádéról.... stb... Egyik írás se haladhatja meg a 2 db A4-es (!) oldalt!

4. A benyújtott pályázatnak tartalmaznia kell egy aláírt, (személyi igazolványszámot, pontos lakcímet, telefonszámot, teljes valódi nevet - és esetlegesen ettől eltérő írói nevet, amin megjelenni kíván - is tartalmazó) Nyilatkozatot a szerzőtől, miszerint a pályamű(vek) saját szellemi terméke(i), és a szerző hozzájárul annak térítésmentes leközléséhez a Vizuális Pedagógiai Műhely ill. a Barátok Verslista által fenntartott honlapokon (www.vpm.hu; portal.verslista.hu; www.poeta.huwww.kepzeldel.hu) illetve a Vizuális Pedagógiai Műhely ill. a Barátok Verslista esetlegesen nyomtatásban megjelenő kiadványaiban; valamint hogy a beküldött írás pdf-ben is megjelenhet.
(A Barátok Verslista jelenlegi tagjainak e Nyilatkozatot nem kell elküldeniük, mivel e pályázatra is vonatkozik az általuk már elfogadott 2013 évi Verslistás Szabályzat.)

5. Beküldés: a pályázati anyagokat e-mailben (csatolt fájlként Word dokumentumban - Times New Roman betűtípussal, 12-es betűnagyságban, normál sorközzel, 2,5-2,5-es margóval, 1 hasábos tördelésben) fogadjuk, a verslista@verslista.hu címen (kérjük, pontosan írják be az email címet!) 2013. május 31. éjfélig. A levél tárgya legyen minden esetben ez legyen: "ÉTEL/ITAL"!

A pályázatok beérkezését visszaigazoljuk! Ha ez nem történik meg 48 órán belül, akkor kérjük a beküldési cím leellenőrzését, hogy nincs-e elgépelve. Ha a cím jó, mégse történt visszaigazolás, úgy az attila@vpm.hu címre ismételjük meg a pályázat elküldését.
A szerzők nyilatkozatát (hogy saját szellemi termékükről van szó) a következő postai címre várjuk:
Vizuális Pedagógiai Műhely 8263. Badacsonytördemic, Római út 84.
A nyilatkozatnak legkésőbb 2013. június 4.-ig meg kell érkezniük a fenti címre.
Aláírt, postán visszaküldött, a 4-es pontban felsorolt adatokat és a beküldött írások címeit tartalmazó Nyilatkozat hiányában a beküldött írásokat töröljük a pályázati anyagból.

6. Nevezési díj: 1 ezer Ft/írás!
KÉRJÜK a pályázókat, hogy csak abban az esetben induljanak, ha a nevezési díjat IDŐBEN rendezni tudják!

7. Minden beérkező írást szakmai zsűri pontoz. A legjobb írások bekerülnek egy nyomtatott folyóiratba!

8. Pályadíjak:
A pályázaton az első helyezést elért írás írója a Barátok Verslista ill. a Vizuális Pedagógiai Műhely által megjelentetett kiadványokat, verses CD-ket, versesköteteket, folyóiratokat, a Barátok Verslista tagjai által írt köteteket nyer
10 ezer Ft értékben.

9. Eredményhirdetés (várhatóan): 2013. július 1-én lesz.
A nyerteseket természetesen elérhetőségükön külön értesítjük.

10. További információ az attila@vpm.hu címen kérhető.


Szeretettel üdvözöl:
Baranyai Attila
attila@vpm.hu