Mr Falafel: ALJAS INDOKBÓL ELKÖVETETT NEMZETGYALÁZÁS

A Népszava mai számában, a karikatúrák rovatban egy Pápai Gábor nevű zsidó férfi a magyar nemzethez tartozó többségi társadalom tagjait érzékenységükben súlyosan sértő karikatúrát tett közzé. Különösen meglepő ez a nyíltszínű gyűlöletkeltés akkor, amikor a fél világ a Mohamed-film kiváltotta erőszakhullám miatt aggódik. 


Nincs nap, hogy ne hangozna el a nyugati sajtóban, mennyire tekintettel kell lennünk más kultúrák, más népek, vallások érzékenysége iránt. Amerikában, ahol a gyalázkodó film készült, a színészek rettegnek, noha egyöntetűen állítják, csalás áldozatai lettek, mert eredetileg, amire a felkérték őket, az nem az lett volna, ami végül mégis lett. Korábban a Mohamed karikatúrák váltottak ki hasonló felháborodást a muszlim világban, de nyugodtan mondhatom, a nem muszlimok sem feltétlenül tartották viccesnek azokat.
turul.jpg
Személyes hitvallásom, hogy egyetlen kultúra hagyományait sem szabad alpárian, obszcén módon kifigurázni. Amennyire tőlem telik ebbéli meggyőződésemnek a lehető legtöbb fórumon hangot adok. Hogy maradjunk a jelenlegi, méltán felháborodást kiváltó esetnél, számtalan alkalommal, - alig néhány napja is – védtem már meg a Torát és Talmudot az oktalanul gyalázkodók előtt, vállalva az ezzel együtt járó népszerűtlenséget.

Ez csak egy blog, nincs szükség manírokra, hogy árnyaljuk a társadalmunkban egyre mélyebb gyökeret verő zsidó-magyar ellentétet. Nem fogom baloldali és jobboldali politikai irányzatok csatározásának kellékeként elfogadhatóvá minősíteni. Morális okokból nem tartom adoptálhatónak az ilyen típusú gyalázkodást. Most, ebben a miliőben nem.

Véleményem szerint a karikaturista súlyos hibát vétett, amelyért elnézést illene kérnie. Nem fog. A magyar társadalom már túlhaladt azon, hogy a személyes hibáiért bárki is vállalja a felelősséget. A vezetőink, az elitek sem teszik. Márpedig, ha ők ragaszkodnak a moráltalanságban való dagonyázáshoz, nem várható el az egyszerű embertől sem, hogy másként viselkedjen. Legfeljebb, ha elég intelligens. S nem csupán annak vallja magát, de tetteiben is kifejezi ezt.
Mr Falafel
/Forrás: http://menekulttabor.blog.hu 2012.10.02./ *B.Kiss-Tóth László 2013.04.05.