Corpus Christi


                                               

Homoszexuális volt Krisztus ?

- börtön várhat a Corpus Christi görögországi rendezőjére

*
Istenkáromlás és a vallás megsértése címén vádat emeltek Görögországban egy Krisztust és követőit homoszexuálisként ábrázoló színdarab szereplői, rendezője és producere ellen.

Az athéni ügyészség azután emelt vádat Terrence McNally amerikai szerzőCorpus Christi című drámájának athéni színre vivői ellen, hogy Szerafim pireuszi ortodox püspök feljelentette mindazokat, akiknek közük volt a darabhoz.
  
Az istenkáromlást tiltó görög törvény alapján akár több hónap börtönre is ítélhetik a színdarab rendezőjét, az albániai születésű Laertisz Vasziliut és a többi vádlottat.
  
A színművet, amely napjaink Texasába helyezi Krisztus és az apostolok történetét, a Hitirio nevű athéni színházban mutatták volna be, de vallási aktivisták és jóérzésű tüntetők megakadályozták a premiert, a testükkel torlaszolva el a teátrum bejáratát szidalmazva az alkotókat és a nézőket.
  
A folytatódó tüntetések miatt a színház később sem tudta bemutatni a darabot, így néhány hét után bejelentették, hogy végleg elállnak az előadás tervétől.
  
A Reutersnek nyilatkozva a rendező csodálkozásának adott hangot, hogy a hatóságok az adócsalók és az országba csődbe juttatói helyett a "művészeket" kezdték üldözni.

/Forrás: MTI - barikad.hu 2012.11.16./*B.Kiss-Tóth László

(Fotó: Dustin Franz.                                                                                                                                       Webhelye: www.neataksi.blogspot.com ,  nem a cikk részét képezi.)