Ajándékozzon kedvezményes abortuszkupont hölgyismerősének!


...avagy hogyan népszerűsítik a magzatgyilkosságokat Szerbiában?
(Miklós Hajnalka írása a délvidéki Magyar Szó honlapján jelent meg.)
Egyre népszerűbb az internetes, úgynevezett online vásárlás. Ma már egyre kevesebben idegenkednek attól, hogy interneten vásároljanak: cipőt, ruhát, kozmetikai szereket, dísztárgyakat, de ugyanakkor egyre többen előszeretettel használják a világhálót arra, hogy eladják megunt tárgyaikat. Szerbiában ugyan még nincsenek róla nyilvános adatok, de például Horvátországban a lakosság 51 százaléka használja az online vásárlás nyújtotta lehetőségeket. Azt hiszem, mi sem maradunk el ettől, annak ellenére, hogy alacsonyabb az életszínvonal, meg a műszaki fejlettség is.
Feltételezéseimet támasztja alá az a tény is, hogy egymás után indulnak az olyan honlapok, amelyeken tárgyakat vásárolhatunk, esetleg vásárlási utalványokat válthatunk ki, és ily módon jelentős mértékű, 25–30 százalékos, vagy esetleg akár 80 százalékos megtakarítást valósíthatunk meg, ennyivel alacsonyabb áron vehetünk meg egy tévét, tanfelszerelést, tornaeszközt, utazhatunk el külföldre, nyaralni, vagy éppen egy wellness hétvégére itthon, vagy a környező országokban, illetve vehetünk igénybe egy szolgáltatást, mondjuk mehetünk el fodrászhoz, esetleg kozmetikai kezelésre, tornaterembe, plasztikai sebészhez, fogorvoshoz, belgyógyászhoz. És miért is ne használnánk ezeket az akciós lehetőségeket, ha jelentős összegeket takaríthatunk meg velük?!
A napokban az egyik ilyen honlapon az egyik belgrádi magánklinika kedvezményes szolgáltatása váltott ki országos felháborodást, miszerint 25 százalékos megtakarítással végzik el ezen a magánklinikát az abortuszt, amelyhez érzéstelenítés is jár! A kedvezményes utalványt ajándékként is meg lehetett vásárolni. Az utalványok száma nem volt korlátozva, vagyis minden egyén annyi utalványt vásárolhatott, amennyit akart, azzal, hogy azt december közepéig ki kell használni. Az érdekelt nőknek a hirdetés szerint 5 nap állt rendelkezésükre, hogy éljenek ezzel a kedvezménnyel. Vagyis azok a nők (vagy férfiak), akik ilyen beavatkozásra vártak, vagy vágytak, most lehetőséget kaptak az olcsóbb terhességmegszakításra. A lehetőség pedig addig a pillanatig élt, amíg a médiumok nem kapták fel a nem mindennapos hirdetést. A honlap kezelői rendkívül gyorsan törölték a hirdetések közül, ugyanakkor az egészségügyi minisztérium egészségügyi felügyelői bejelentették, ellenőrzést végeznek majd ezen a magánklinikán, hiszen számos: etikai, morális és jogi probléma is felmerült ezzel a hirdetéssel kapcsolatban. Az egészségvédelmi törvény szerint ugyanis az egészségügyi intézményeket nem szabad reklámozni, csupán értesíthetik a polgárokat az esetleges kedvezményekről. Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy mi a különbség a kettő között, hiszen amennyiben értesít az intézmény, már reklámozza is magát, na de nem is ez a legaggasztóbb az egész helyzetben.
Aggasztó, hogy a fiatalok egyre korábban kezdenek el nemi életet élni. Már nem ritka, hogy 12-13 éves korukban, tudatlanul, tájékozatlanul döntenek úgy, hogy megpróbálkoznak a nemi élettel, így a 16 éves fiatalok többsége már túlesett az első szexuális élményen.
Az elvégzett abortuszok számát tekintve Szerbia az európai országok közül az első helyen áll. Hivatalos adatok szerint 150 ezer abortuszt végeznek el évente az ország területén. Hangsúlyozom, hivatalos adatok szerint! Becslések szerint ez a szám elérheti a 200 ezret is.Leggyakrabban azok a nők döntenek a terhesség megszakítása mellett, akik házasságban élnek és nem szeretnének gyereket, vagy nem szeretnének több gyermeket, vagy éppen a házasságuk mellett egy másik, párhuzamos kapcsolatot is fenntartanak. Ugyanakkor a terhességmegszakítások mintegy 4 százalékában olyan fiatal lányoknál végzik el azt, akik nem töltötték be a 18-ik életévüket.
 
Vagyis, ha egy szolgáltatásra igény van, akkor nem mellékes, hogy azt mennyi pénzért kapja meg, végezteti el az ember. Na de az abortuszt népszerűsíteni, ily módon… Vagy talán ettől sem kell idegenkedni: hiszen hallottunk már olyanról, hogy egy fiatal lány mellimplantátumokat kapott születésnapjára, ezentúl pedig már abortuszt is lehet ajándékba kapni…
Miklós Hajnalka
 
/Forrás: Magyar Szó -Kuruc.info 2012.11.10./*B.Kiss-Tóth László