A bolsevisták agyonlövik a hadifoglyokat


Lapszemle 1944-ből
1944. november 10., 13:10 (MTI)
 
A foglyul ejtett bolsevisták és átszököttek egyre gyakrabban vallják, hogy a szovjet parancsnokságok egyes területeken megparancsolták az ellenséges elemek kiirtását.           A rendelkezés szerint gyorsan és határozottan kell eljárni, különösen a megbízhatatlan egyéneket kell haladéktalanul agyonlőni. Ezzel szemben a foglyokkal különféleképpen bánnak el. Az egyik körzetben a foglyokat megölték és egy folyóba dobták, míg máshol megtiltották a foglyok agyonlövését, mert előbb táborokban kihallgatják, és csak azután lövik agyon őket.
A bolsevisták által megszállt helységekben napirenden vannak a fosztogatások és kivégzések
Az oroszok által megszállt magyar falakban és városokban a csapatokat követő csőcselék fosztogatásai napirenden vannak. Minden üzletet és lakást kirabolnak, az állatokat elhajtják, és elviszik az összes élelmiszereket. A Szovjet által megszállt magyar területen román közigazgatást vezetnek be.
Kunszentmártonról és Szentesről jelentik, hogy a bolsevisták tömegesen végzik ki az ártatlan magyarokat. Tiszaújfalun 30 magyart válogatás nélkül agyonlőttek, újra meg újra előfordul, hogy asszonyokat és lányokat hozzátartozóik szemeláttára megbecstelenítenek. Az egyik esetben két lányt apjuk előtt becstelenítettek meg, majd mindhármukat elhurcolták.
 
/Forrás: Kuruc.info 2012.11.10./*B.Kiss-Tóth László