Bajnai csak viccel és titkolózik a Bilderberg-ülésről

A korábban jelentős amerikai támogatásokhoz jutó Haza és Haladás Egyesület alapítója, Bajnai Gordon próbálja humorral elkendőzni a Bilderberg-találkozón való részvételét.


bajnajA hétvégén lezajlott Dániában az elsősorban arisztokratákat, magas rangú politikusokat, diplomatákat, a bankárdinasztiák tagjait, üzletembereket és médiamogulokat magába tömörítő konspiratív Bilderberg-találkozó. Magyarországról egyedüliként Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője kapott meghívást, de korábban a fideszes Martonyi János is részt vett már a bilderbergek ülésén. A Magyar Nemzet megkereste Bajnait, hogy megkérdezzék tőle, megbízták-e valamivel a Bilderberg-találkozón. A politikus azonban ahelyett, hogy válaszolt volna, megpróbált humorizálni, pedig a kiszivárgott hírek szerintfontos kérdésekről esett szó. Korábban Bajnai is elismerte, hogy „nagyon komoly” témákról fognak megbeszélést tartani a kétes hírű csoport titkos, zárt körű ülésén.
Bilderberges látogatása után Bajnai Gordon a Tumblr-oldalára "válaszolt" a Magyar Nemzet kérdéseire:
"A Magyar Nemzet ma ismét a Bilderbergről kérdezett. Az alábbiakat válaszoltam nekik.
Magyar Nemzet: A konferencián kiderült, hogy Magyarországról miért Bajnai Gordon hívták meg?
Bajnai: Igen, minden bizonnyal a Magyar Nemzetben az elmúlt 12 hónapban legtöbbször említett politikusként figyeltek fel rám.
MN: Bajnai Gordon tartott előadást a találkozón?
Bajnai: Nem, csak rágtam a gittet és összeszűrtem a levet.
MN: Bajnai Gordon a találkozón kapott-e bármilyen politikai, gazdasági kérdésekkel kapcsolatos, iránymutatást, felkérést, esetleg feladatot?
Bajnai: Igen, hogy próbáljam Simicska Lajost megnyerni a Bilderberg szponzorai közé. A tavalyi osztalékból bőven telik rá."
A válaszokból az derül ki, hogy Bajnainak valójában esze ágában sincs korrekt beszámolót adnia arról, hogy mi is hangzott el a bilderbergek ülésén, bár a csoport történelmét és zárkózottságát ismerve, ez nem meglepő. A Hír24 megkeresésére is meglehetősen semmitmondó válaszokat adott: "Magyarország lényegében nem került szóba a fórumon. A világot meghatározó fontos folyamatokról beszélgettek". Hozzátette, hogy aki látta, hogy ő Magyarországról jött, az megkérdezte, hogy "mi újság nálunk?" A volt miniszterelnök benyomása az volt, hogy az őt kérdezők azt sugallják, hogy "ott valami nincsen rendben, ugye?"
Tavaly a Magyar Nemzetben jelent meg, hogy a magyarellenes kijelentéseiről ismert Viviane Reding, az Európai Bizottság alelnökeként részt vett a Nagy-Britanniában megrendezett Bilderberg-konferencián, és többek között arról biztosította a csoport tagjait, hogy mindent megtesz a 2014-es magyar választások eredménye legitimitásának gyengítése érdekében. A Nemzet továbbá úgy értesült, hogy Reding Bajnai Gordonnak is kulcsszerepet szán a tervében. Bajnai akkor tagadta, hogy köze lenne a globalista háttérhatalom egyik legfontosabb szabadkőműves szervezetéhez.
Titokzatos 440 milliós támogatás
Bajnai a 2010-es választások után eltűnt a politikából és Magyarországról is. Két évig az Egyesült Államokat járta, majd miután hazatért, Együtt 2014 néven pártot és Haza és Haladás néven egyesületet is létrehozott. Azóta kiderült, hogy a Haza és Haladás jelentős pénzügyi támogatásokat kapott az egyik legbefolyásosabb amerikai alapítványtól, a Demokrata Párt háttérintézményeként működő Center for American Progresstől (CAP).
Hétfőn kiderült az is, hogy 2013-ban a Haza és Haladás Egyesület mintegy 440 millió forintnyi támogatást kapott. Az egyesület beszámolója szerint tavaly mintegy 447 millió forint bevétele volt az egyesületnek, azt azonban továbbra is homály fedi, hogy ki, vagy kik voltak a jelentősebb támogatóik. Bajnaiék ígéretet tettek rá, hogy az egymillió forint feletti támogatóiknak névsorát nyilvánosságra fogják hozni, ez azonban még nem történt meg.
Martonyi János is kapott korábban meghívást
A Fidesznek meglehetősen kellemetlen, hogy Martonyi János 2008-ban szintén szét vett a Bilderberg-csoport találkozóján, erről a kínos részletről azonban nem sokat lehet olvasni a kormányhoz közeli lapokban. Németh Zsolt államtitkár hétfőn a parlamentben kijelentette: kifogásolják, hogy Bajnai Gordont meghívták a csoport zárt ülésére, annak azonban örülnek, hogy korábban Martonyi János is részt vett azon. Örülnének annak is, ha a jövőben olyan személyeket hívnának meg, akik "objektív képet tudnának adni az ország helyzetéről". Németh állítása szerint minden lényeges dolgot tudnak a csoport összetételéről és működéséről is.
Ennek ellentmond, hogy múlt héten pénteken a fideszes Kósa Lajos – akinek meggondolatlan kijelentése miatt 2010-ben egy brutális forint árfolyamesést köszönhetett Magyarország - a tucatnyi ország titkosszolgálata által védett, a világ leghatalmasabb és legbefolyásosabb embereit tömörítő Bilderberg-csoportot „sóhivatalnak”, „gittegyletnek” és „lufinak” nevezte. Kósa Lajos úgy fogalmazott, magánvéleménye szerint „ha egy szervezet azt állítja magáról, hogy a világ legbefolyásosabb, legfontosabb pozícióit betöltő, legnagyobb hatalmú embereit gyűjti össze egy konferenciára, és ebben a kiválasztási rendszerben Magyarországról valakinek Bajnai Gordon jut eszébe, akkor ez egy sóhivatal, vagy egy ilyen gittegylet”. Ezen elven haladva hozzátette, hogy talán „a Bilderberg-csoport egy lufi, ahol Bajnai-típusú alakok gyúrják a semmit”.
A Jobbik szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelent Bajnai részvétele
A Jobbik komoly nemzetbiztonsági kockázatot lát Bajnai Gordon politikai tevékenységében, amit a hétvégi dániai Bilderberg-csoport titkos ülésén való részvétele is alátámaszt. Úgy vélik, hogy már önmagában az súlyos kérdéseket vet fel, ha a politikai és üzleti élet átláthatóságát folyamatosan sulykoló nyugati elit kiválasztottjai titkos, zárt üléseken egyeztetnek, a nyilvánosság kizárásával. Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint Martonyi távozásával Bajnait szemelte ki magyarországi helytartójává a háttérhatalom, ami nem meglepő, hiszen ez egyenesen következik a már fentebb is említett életútjából.
/Forrás: alfahir.hu 2014.06.03./*B.K-T.L.
--------------------------------------------------------------------------------------------

Milyen témákat tárgyal(hat)tak meg a Bilderberg-konferencián?

*
Egy orosz újságíró állítása szerint hozzájutott ahhoz a listához, amiről a hétvégi találkozón valójában szó esett.
A hétvégi Bilderberg-találkozó hivatalosan megjelent napirendi pontjai nem azonosak azzal, amiről valójában szó esik a megbeszéléseken - állítja Daniel Estulin, a Russia Today műsorvezetője, aki régóta figyelemmel kíséri „titkos nemzetközi csoport” tevékenységét. Mint mondja, hozzájutott az idei évi koppenhágai találkozó valódi napirendjéhez.
 
Cikk Front kép - 280x185: 
Állítása szerint egy bennfentes szivárogtatta ki a jelenleg zajló Bilderberg konferencián - melyre meghívást kapott Bajnai Gordon is - megbeszélésre kerülő kérdések listáját az oknyomozó újságírónak. A nyilvánosságra hozott listán az alábbi 9 pont szerepel, melyből 7-et tett közzé az RT munkatársa.
1.) Nukleáris diplomácia és az Iránnal való megállapodás
A klub már régóta aggodalommal figyeli az Oroszország, Kína és Irán közötti lehetséges szövetségkötést. Erre hatással lenne a tervezett megállapodás, amely növelné az Iráni Köztársaság nukleáris programjára nehezedő nyugati nyomást.

2.) Gáz-megállapodás Oroszország és Kína között
Az ukrán válság, veszélyezteti az európai nemzetek orosz földgáz-ellátását. Moszkva emiatt igyekszik diverzifikálni gázkereskedelmét, ennek köszönhető a Pekinggel kötött hosszú távú szerződés. Potenciálisan Kína helyettesítheti az EU-t, mint Oroszország elsődleges energiakereskedelmi partnerét. Ez a helyzet tovább erősíti Moszkva helyzetét Ukrajnában, mivel aláássa Washington arra vonatkozó erőfeszítéseit, hogy szétválassza Oroszország és Kijev befolyását és ellenőrzést szerezzen a tranzit gázvezetékek felett.

3.) A nacionalista hangulat fokozódása Európában
Az Európai Parlamenti választásokat követően reflektorfénybe került a nacionalista trend problémája. A populista euroszkeptikus pártok az Egyesült Királyságtól kezdve Görögországban és Magyarországon is megnyerték a választók szívét, csapást mérve ezzel az unió egységére. Úgy tűnik, a nemzeti szinten vezérelt és megosztott Európa vonakodik attól, hogy magától értetődőnek fogadja el a globalizációt.

4.) Uniós internetes adatvédelmi előírások
Edward Snowden kitálalása az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal és szövetségesei által végzett elektronikus megfigyeléseinek mértékéről világszerte nagy tiltakozást váltott ki az adatvédelmet követelő emberek részéről. Az európai politikusok nem hagyhatják figyelmen kívül a felszólításokat, amelyek követelik, hogy védjék meg az emberek személyes kommunikációját az illetéktelen szaglászásoktól, ami megnehezítené az adatgyűjtést is. Ez azonban nem azonnal megvalósítható, amint az kiderült az NSA állítólagos megfigyeléséről készült németországi vizsgálatból.

5.) Kiber-hadviselés és annak lehetséges hatása az internetes szabadságjogokra
A pusztító informatikai támadások lehetősége gyorsan növekszik, ahogy a mindennapi élet minden területén egyre nő az internet szerepe. De az államilag finanszírozott hacker-támadások, melyeket az egyes kormányok ürügyként használhatnak az internet visszaszorítására, egyúttal aláássák az internet a biztonság megteremtésében játszott szerepét.

6.) Ukrajnától Szíriáig: Barack Obama külpolitikája
Az amerikai elnök kritikusai Obamát hibáztatják, hogy elárulta Amerikát azzal, hogy kudarcot vallott az amerikai érdekek védelmében Szíriában, és az utóbbi időben Ukrajnában is. Obama újonnan hangoztatott elmélete a diplomácia és a közös fellépés előtérbe helyezésére szólít fel a katonai erőre való támaszkodással szemben, melynek mértékét szerinte csökkenteni kell. A Bilderberg-csoport tagjai többek között azt is megvitatják, hogy ez a fajta politika mennyiben van kudarcra ítélve.

7.) Éghajlatváltozás
Ez téma rendszeres pontja több magas rangú tárgyalásnak, nem csak a dániai Bilderberg konferenciának. Az emberek szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy amit az elit eufemizmussal éghajlatváltozásnak nevez, valójában egyes nemzetek mesterséges iparosítása azzal a céllal, hogy a globális gazdaságot transznacionális vállalatok ellenőrzése alatt tartsák, és kialakítsák a gazdasági növekedés lehetséges központjait.
A Jobbik szerint nemzetbizonsági kockázatot jelent Bajnai részvétele, a Fidesz csak bagatellizál
Egyes elméletek szerint a világ legbefolyásosabb szabadkőműves páholyának tartott Bilderberg-csoport az úgynevezett Új Világrend (New World Order) bevezetésén és fenntartásán munkálkodik. 2008-as ülésükre a fideszes Martonyi János is meghívást kapott. A Jobbik szerint az, hogy több magyar politikus is részt vett már a konferenciákon, a hazaárulás gyanúját is felvetheti.
Bajnai, aki az ideire ment el, azt mondta a héten: megtisztelőnek tartja a meghívást. Viviane Reding, aki az Európai Bizottság alelnökeként tavaly részt vett a Nagy-Britanniában megrendezett Bilderberg-konferencián, többek között arról biztosította a csoport tagjait, hogy mindent megtesz a 2014-es magyar választások eredménye legitimitásának gyengítése érdekében a Magyar Nemzet tavalyi cikke szerint. A lap akkor úgy értesült, hogy Reding Bajnai Gordonnak is kulcsszerepet szán a tervében. Bajnai akkor tagadta ezeket a vádakat.
A Jobbik képviselője, Gyöngyösi Márton közleményében is felhívta a figyelmet néhány napja, hogy kérdéseket vet fel, ha a politikai és üzleti élet átláthatóságát folyamatosan sulykoló nyugati elit kiválasztottjai titkos, zárt üléseken egyeztetnek a nyilvánosság kizárásával.  Gyöngyösi szerint Martonyi távozásával Bajnait szemelte ki magyarországi helytartójává a háttérhatalom, ami nem meglepő, hiszen ez egyenesen következik életútjából. Köztudomású, hogy Magyarország volt miniszterelnöke 2010-es választási bukását követően 2012-ben, közel kétéves USA-beli „turnézást” követően bukkant fel ismét a magyar politikai életben, és az amerikai Demokrata Párt háttérintézményének, a Centre for American Progress alapítványának több mint 1 milliárd forintos támogatását élvezve pártot gründolt.
Kósa Lajos és Rogán Antal azokra a kérdésekre, hogy mit gondol Bajnai meghívásának, csupán úgy reagált közös sajtótájékoztatójukon újságírói kérdésekre, hogy a Bilderberg csoport egy gittegylet, ami azt is alátámasztja, hogy olyan súlytalan embereket hívnak meg, mint a volt miniszterelnök. Ugyanakkor - milyen érdekes - nem kommentálták Martonyi János 2008-as részvételét.
/Forrás: atv.hu nyomán - alfahir.hu 2014.06.01./*B.K-T.L.