Dr. Halász József beszámolója brüsszeli tapasztalatairól:

Kinek kell félnie és kitől?

Morvai Krisztina meghívására nagyon hasznos három napot töltöttem Brüsszelben. Az, hogy nemcsak hasonló, hanem azonos céljaink vannak, és ugyanúgy akarunk tenni is, egyértelműen bizonyította, hogy nem igaz az, hogy a magyarok széthúzásra vannak ítélve. A három nap azt bizonyította, hogy nem szabad „hallomra” véleményt kialakítani, hanem el kell hinni Németh Lászlónak, hogy a mélymagyarság fölé tud emelkedni a hígmagyarságnak. Ha kinyílunk egymás felé, akkor mindenki kinyílik, ahogyan Hamvas Béla fogalmazta meg a Jézus-követés lényegét[1].

Amikor az EU Székház elé értünk, felidéződött bennem egy 1981-es kép. A Szegedi Volán kézilabda-csapata EB meccset játszott Franciaországban. Úgy intéztük, hogy útba essen Versailles is, ahol sorba álltunk a busz előtt és az edző jelére köptünk egyet, majd beszálltunk, és folytattuk az utat.

Krisztina felszólalása a Mezőgazdasági Bizottság ülésén arról szólt, hogy a világ fehérje-ellátásának csődjét a globalizáció okozta, ennek következtében a megoldás csak az lehet, hogy a fehérjeellátás az igények és lehetőségek összehangolásával (koordinálásával) és nem a termelés összevonásával (integrálásával) és export-centrizmuson keresztüli elosztásával történik.

Magyarán Krisztina megtette azt, amit a kézilabdások.

Az EU Parlamentbe delegált képviselők 90 %-a azt képviseli, amire köpni kell, 8 %-a „jól elvan” és talán 2 %, aki tudja, hogy hova kell köpni és nem is habozik.

Az EU tagállamok választóinak véleménye annak ellenére fordítottja ennek, hogy az EU-csicskásoknak van szinte kizárólagosan médiája. Még az Eubarométer is elismeri[2], hogy a választók többsége nem bízik abban, hogy az EU vezetésével kilábalhatunk a válságból.

Szóval, a gálya nem akarja tudomásul venni, hogy a víz az úr, a víz pedig azt, hogy ezt a gályát hordozza.

Természetesen költői a kérdés: „kinek kitől kell félnie?”.

A gálya kormányosai félnek a hullám-rohamtól, amely már nem elszigetelt egy-egy országra, hanem egységesül egész Európában.

Megértették a helytartók, hogy bajban vannak, félniük kell, amikor a szeptember 29-i brüsszeli tüntetésen a jelmondatok nemcsak a következményeket támadták, hanem az okot, a gyarmatbirodalmat is („Nem kell a spekulánsok Európai Uniója!”[3]).

Úgy látszik, a magyar helytartók félnek a legjobban, hiszen gazdájuk első helytartójának, Herman Van Rompuy belga kereszténydemokrata politikusnak, Belgium volt miniszterelnökének, az EU első elnökének sikolyát nem merték nyilvánosságra hozni:

az euroszkepticizmus veszélye országhatárokon (pl. Anglia) átterjedve az egész földrészen megerősödött.

„Együtt kell harcolnunk az új euroszkepticizmus veszélye ellen” - jelentette ki – „Ez ma már nem csak néhány ország magánügye.”

„Minden tagállamban vannak emberek, akik azt hiszik, hogy egyedül is túlélhetnek a globalizált világban, ez több mint ábránd, ez hazugság.”

A belgák a rettegéssel azonosítják az euroszkepticizmust, amely akár háborúhoz is vezethet. Ez így Francois Mitterand híres mondására rímel, miszerint a nacionalizmus háborút jelent.

„Ma Európa legnagyobb ellensége a rettegés”, mondotta Rompuy úr. „A rettegés önzéshez vezet, az önzés nacionalizmushoz, a nacionalizmus pedig háborúhoz”

„A mai nacionalizmus gyakran nem a büszkeség jó érzése, az azonosságtudattal, hanem a másoktól való félelem rossz érzése.”[4]

Ugyanez a félelem van az EP-szocialistákban is, amit így fogalmaznak meg:

„elutasítják az extrémizmus és populizmus minden formáját, „legyen az ultranacionalizmus, idegengyűlölet, iszlámgyűlölet vagy antiszemitizmus”.

Felhívták a figyelmet arra: Európa befolyását és az EU fejlődését is veszélyeztetik azok az aggasztó fejlemények, hogy az elutasított nézetek befolyása egyre erősödik a fiatalok körében, és a nagy, meghatározó jobboldali és jobbközép pártok szélsőséges politikai nézeteket tesznek magukévá.”[5]

Valamit nagyon nem értenek Rompuy úr és az EP-szocialisták. Bennünk nincs rossz érzés, mi nem rettegünk, mert a Teremtő által ránk kegyelmezett víz ereje a miénk. Ez a Magyar Küldetés.

Ez az erő nem „oldalazást”, hanem az egyetemes érdekérvényesítést jelent, ami – akár tetszik nekik, akár nem – a Szent Korona Értékrend gondolkodási módja[6].

Remélem, hogy az együttműködés akarata, ami az eltávolítás ellenerejét legyőzte Morvai Krisztinában és bennem, példát ad minden embernek, aki „nemzetinek” mondja magát, bizonyítva, hogy ez a jelző az „egyetemes magyar nemzethez” tartozóságot pontosítja.

A „nacionalizmus[7] háborút jelent” kifejezést jól kell értenünk: A sovinizmust azonosítják a farkast kiáltók a nacionalizmussal, ezzel saját szándékuk, a világégés felelősségét akarják áthárítani azokra, akiket önvédelemre kényszerítenek[8].

Az önvédelem és nem a rettegés határozza meg feladatunkat!

Arra a kérdésre kell választ adnunk, amit Lóránt Károly beszédének utolsó gondolataként fogalmazott meg[9]: Folytatni akarjuk-e a globalizmusnak nevezett pilótajátékot, aminek csak vesztesei lehetünk, vagy nem.

Magyarország valóban sorsdöntő időszakban lesz 2011-ben, éppúgy, mint Európa![10]

Orbán Viktornak kell egy kis matematikai leckét adni: a választók 64 %-ának (vagyis kétharmadának) fele 33, 67 % (egyharmad). Az „erős és vele együttműködő emberek”[11] ebből a kisebbségből kerülhetnek ki. Vagyis vegye észre: nem igaz az az állítása, mi szerint „a következő félév európai munkáját illetően teljes nemzeti egység van Magyarországon”10, mert Magyarországon ugyanaz a hatalomgyakorlók érdeke és a választók érdeke közötti arány, mint az Európai Parlamentben!

Azt, hogy a sorsdöntő időszak Magyarország, Európa és a globalizált világ „szenvedhetetlen igától”[12] megszabadulását jelent-e, vagy világégést, az dönti el, hogy képesek vagyunk-e önmagunkban megélni a gondolkodási mód (paradigma) váltást és mélymagyarrá válva, összehangolt munkával képesek leszünk-e teljesíteni a Magyar Küldetést.

Ehhez kérem a Magyarok Istenének erőt, megvilágosodást és kitartást adó kegyelmét minden magyar ember számára!

Így lesz!

Kelt Szegeden, 2010. Enyészet havának 17. napján.

A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel: Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája

Hangos újság: http://szkszhu.szksz.com/IBSZ101117.html


[2] A magyar megkérdezettek csupán 4 százaléka ítéli teljesen jónak az ország jelenlegi gazdasági helyzetét, míg a többiek szerint az teljesen rossz. Az uniós átlag a "teljesen jó" válaszok tekintetében 22 százalék, 77 százalék pedig úgy véli, hogy teljesen rossz a gazdaság helyzete.

A magyarországi válaszadók 32 százaléka vár javulást a gazdasági helyzetben egy éven belül, 41 százalék szerint nem változik a helyzet, a megkérdezettek negyede szerint pedig rosszabb lesz. A javulást illetően az uniós átlag kissé pesszimistább: csak 24 százalék vár javulást, míg 35 százalék szerint változatlan marad a helyzet, 36 százalék pedig romlást vár.

Az európaiak 72 százaléka támogatja, hogy az EU szigorúbb felügyeletet gyakoroljon a legfontosabb nemzetközi pénzügyi csoportok tevékenysége felett. Ez a 2009-es őszi Eurobarométerhez viszonyítva négy százalékpontos növekedés

Eurobarometer: a magyarok szerint a munkanélküliség a legfontosabb kérdés - 2010. augusztus 26. 16:30 - http://eu.mti.hu/Pages/News.aspx?id=496790

[3] Ez nem normális, ebből baj lesz! (hangos újság) - http://szkszhu.szksz.com/IBSZ101008.html

[4] „A nemzetállamok halottak”: Az EU elnök azt állítja, hogy „hazugság és ábránd az, hogy az országok képesek önmagukban létezni” - Szerző: Daniel Martin - 2010. november 11. – http://www.dailymail.co.uk/news/article-1328568/Nation-states-dead-EU-chief-says-belief-countries-stand-lie.html#ixzz15Y3mPUWR

(magyarul: http://szkszhu.szksz.com/Anemzetallamokhalottak.pdf)

[5] Fellépést sürget a gyűlölet ellen a Budapesten ülésező EP-szocialisták frakciója

[6] A Szent Korona Értékrend gondolkodási módjára váltás három része:

1. Ideológiai: Miért Szent Korona Értékrend és miért nem Szent Korona Tan? - http://szkszhu.szksz.com/Alap1.doc, http://szkszhu.szksz.com/Alap1.pdf

2. Jogi: Az EU-alapelvek és a szakrális alapú alkotmány alapelvei - http://szkszhu.szksz.com/Alap2.doc, http://szkszhu.szksz.com/Alap2.pdf

3. Gazdasági: Miért konföderativitást megengedő szabadság és miért nem föderatív függőség? -

http://szkszhu.szksz.com/Alap3.doc, http://szkszhu.szksz.com/Alap3.pdf

[7] Nacionalizmus = Nemzetállam létrehozását, védelmét politikai kötelességnek tekintő irányzat.

A más népek elnyomására irányuló, szélsőséges nacionalizmus a sovinizmus.

Magyar Larousse III. kötet (Librairie Larusse, Paris – 1979 – Akadémiai Kiadó, Budapest, 1994) 10. oldal

[8] „Elvesztettük az erkölcsi tartásunkat (eredeti: „irányunkat, iránytűnket”). A most következő kényszerű összeomlás, katasztrófa vége egy történelmi ciklus lezárása, melynek a végén a mai nagy birodalom a sírba száll!”

„Amint megkezdődik a gazdaság teljes széthullása, ezzel egy időben megkezdődik a nyugati társadalmak egyes szegmenseinek teljes elszegényedése, a globális háborúk és a teljes katasztrófa.” (B. Farell amerikai közgazdász)

Elemzők: az amerikai kapitalizmus össze fog omlani - jovonk.info 2009, november 18 - 17:20 - http://jovonk.info/2009/11/18/elemzok-az-amerikai-kapitalizmus-ossze-fog-omlani

[9] Lóránt Károly Morvai Krisztina vendégei előtt mondott beszéde – Brüsszel, EU Székház, 2010. november 15. - http://szkszhu.szksz.com/101115Lorant.html

[10] Sorsdöntő időszak elé néz a jövő év első felében az EU, amikor Magyarország fogja betölteni az elnöki tisztséget

Leszögezte azt is, hogy a kétharmados többség biztosítja: belpolitikai nehézségek ne hátráltassák az országot az elnökségi feladatok ellátásában. Ráadásul a következő félév európai munkáját illetően teljes nemzeti egység van Magyarországon - tette hozzá. Barroso teljes bizodalmát fejezte ki arról, hogy a magyar elnökség sikeres lesz.

Barroso: sorsdöntő időszakban lesz Magyarország az EU soros elnöke

2010. november 17. 17:10 - http://mti.hu/cikk/2010/11/17/barroso-_sorsdonto_idoszakban_lesz_magyarorszag_az_eu_soros_elnoke-513843

Nagy Anna kormányszóvivő tájékoztatása szerint szó lesz gazdasági és pénzügyekről, információ- és energiapolitikáról, szociális ügyekről, környezetvédelemről, klímapolitikáról, külpolitikáról, valamint bel- és igazságügyi kérdésekről. Ugyancsak téma lesz az uniós bővítés és az egységes romapolitika kialakítása.

Együtt ülésezik a magyar kormány és az Európai Bizottság - 2010. november 17. 07:48 - http://www.mno.hu/portal/748587

[11] Az Európai Uniónak nem helyes fiúkra, hanem erős és együttműködő emberekre van szüksége

hogy a magyar elnökség alatt kell elindítani a nemzeti költségvetési tervek előzetes uniós egyeztetésének gyakorlatát, a nemzeti gazdaságpolitikák jobb összehangolása érdekében pedig bizonyos szerződéses módosításokat.

Orbán: az uniónak erős és együttműködő emberekre van szüksége - 2010. november 17. 15:25 - http://eu.mti.hu/hirek/513834/orban_az_unionak_eros_es_egyuttmukodo_emberekre_van_szuksege

[12] Rákóczi Brezáni kiáltványa - http://szkszhu.szksz.com/RakocziBrezanikialtvanya.doc, http://szkszhu.szksz.com/RakocziBrezanikialtvanya.pdf

/Forrás: dr. Halász J. 2010.11.17-i levele./*B.Kiss-Tóth László.