Alászolgája!


A Barikád hetilap legújabb számának
tartalmából:
Mit akar a kormány? - A parlament tavaszi ülésszakának első napja Orbán Viktor beszédével kezdődött. A miniszterelnök napirend előtti felszólalásában kijelentette: a médiatörvény ürügyén támadást indítottak Magyarország ellen, amely támadást visszaverték. „Egyetlen országból sem fognak minket kioktatni. Brüsszel nem Moszkva” – mondta.
Vona Gábor: A jaffa narancs -Néhány hónapja kifakadt egy román miniszter, hogy hogyan működhet Erdélyben a Gárda, amikor Magyarországon izraeli nyomásra már betiltották. Mivel a Fidesz és az MSZP eddig azt mondta, hogy a függetlennek mondott bíróság döntött így, választ vártunk erre az elszólásra a kormánytól, de természetesen nem kaptunk.
Esti nem mese - Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy ország. Egy magyar ország. Hivatalosan Magyarország. Volt, hogy nagy volt, volt, hogy kisebb. Volt, hogy szabad volt, s volt, hogy mások döntöttek sorsáról. Egyszer három részre is szakadt, majd később sokkal többre. Ezek mellett a magyarok mellett egykoron élt még sok más nép is itt. Élhettek nyugodtan, mert ezek a magyarok elég barátságos népek voltak. Az itt lévőkkel jól megvoltak, a betelepülőket befogadták.
Az Orbán-kormány Izrael érdekeit védi - Irán nemzeti ünnepének a kapcsán újból kiderült: az apartheid rendszerű törpeállam, Izrael érdekeinek, világpolitikai törekvéseinek a védelme fontos a magyar kormány számára. A mindenkori magyar kormány számára.
Néma sikoly - Negyvenötmillió abortuszt hajtanak végre évente a világon, ebből 44 ezret Magyarországon. A gyakorlatban ezt úgy képzelhetjük el, hogy egyetlen esztendő alatt a világszerte terhességmegszakítással elpusztított kicsiny életekkel benépesíthetnénk egész Spanyolországot. Hazánkban évente nagyságrendileg egy nagyvárosnyi, körülbelül Hódmezővásárhely lélekszámának megfelelő számú gyermek születését akadályozzuk meg legálisan, abortusszal.
ISKOLABEZÁRÁS-SOKK - Integráció, átszervezés, összevonás, bezárás - Bajnai Gordon-i szintre süllyednek az iskolák - „A kultúra kenyér és hatalmi kérdés, ezért a kultusztárca az adott viszonyok között honvédelmi tárca” – mondta gróf Klebelsberg Kunó, a Horthy-korszak kultuszminisztere. A megállapítás nemcsak a háborús időkben, hanem napjainkban is helytálló. Pusztán egyetlen dolog kérdéses: a mindenkori politikai hatalom felismeri-e ennek jelentőségét.
A Fidesz és az MSZP közös emberei - Sokan azt hitték, ha a Fidesz kerül hatalomra, rendet tesz a bürokráciában, elszámoltat. Nem történt meg. Sokan várhatták azt is, hogy a narancsos kormány eltávolítja az előző nyolc év kártékony politikáját segítő embereket a befolyásos pozíciókból, ám ez sem történt meg.
West-Balkán-ügy: Valaki hazudik - Elszórakozott bizalom – írtuk címlapunkon a három életet követelő West-Balkán-tragédia után. A feltűnően sok ellentmondó nyilatkozat miatt szinte lehetetlenség volt eligazodni, pontosan hogyan halt meg a három lány. Címlapunkon pontosan azért ezt a gondolatot fogalmaztuk meg, mert az üggyel kapcsolatban csak egy dolog volt biztos: az emberek már nem hisznek a rendőrségnek. Azóta egy dolog még biztosan kiderült: valaki hazudott.
Zöld-fehér valóság: se pénz, se jövőkép - Korábbi számunkban beszámoltunk már a Ferencváros labdarúgócsapatának több mint különös tulajdonosi hátteréről és a sokak által csak ingatlanspekulációnak vélt befektetésről. Bár akkori információinkat több helyütt is megerősítették, nagy maradt a csend az ügyben.
Az ismeretlen testvérek - Látogatóban Őrvidéken és Muravidéken -Amikor elcsatolt területeinkre gondolunk, lelki szemeink előtt általában Felvidék és Erdély varázslatos hegyláncai jelennek meg, esetleg Kárpátalja vagy Délvidék történelmi városainak monarchiakorabeli díszes főtere. Jóval kevesebb figyelem esik azonban két kisebb régióra, Őrvidékre és Muravidékre.
A munkamániás és a mézrabló - A méhek emberi társadalma - Az utóbbi években növekedett az egy főre jutó mézfogyasztás, ami azt jelenti, hogy mind többen ismerik fel a méz és a belőle készült élelmiszerek emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatását. A vizsolyi méhészetben jártunk, a méhészek mézük nagy részét tájvédelmi területen, a Zemplén lábánál gyűjtik. Mézeik minden eddigi minőségi vizsgálaton kiváló tanúsítványt kaptak. Az ország legfiatalabb mesterméhészével, Molnár Gergellyel, alias Mézes Gergővel beszélgettünk.
Egy évszázada hazugságban és félelemben élünk - „Minden magyarban eredendően ott van az igény, a szándék és a vágy, hogy felemelhesse a fejét. Egyre szélesebb, nagyobb erők jelennek meg, és felelősséggel, akarattal cselekszenek a magyarságot megtartó Szent Korona-tan és a történelmi alkotmány jogfolytonosságának helyreállításáért. A magyar nemzet az isteni szeretet, az igazság népe, a „magmegőrző” nép visszatalál, megtalálja tartását.”(Jelenczki István)
Dicsőség a hősöknek - Kitörés emléktúra - Kapisztrán tér, Széchenyi-hegy, Csacsi-rét, János-hegy, Nagy-Hárs-hegy, Újlaki-hegy, Virágos-nyereg, Alsó-Jegenye-völgy, Zsíros-hegy, Malom-földek, Perbál, Anyácsapuszta, Szomor - ezt az útvonalat járták be azok a túrázók, akik a Budapestet hősiesen védő katonák emlékére húztak bakancsot – idén csaknem hétszázan -, és a 66 évvel ezelőtti fővárosi ostromra emlékeztek. Azokra a katonákra, akik a reménytelen harcok ellenére sem adták meg magukat, hanem kitartóan védték nemcsak Budapestet, hanem egész Nyugat-Európát a bolsevik Vörös Hadsereggel szemben.
Csath Magdolna: Helyzetünk és lehetőségeink a számok tükrében - A „The Economist” brit szakfolyóirat friss kiadványa, „A világ számokban 2011” című zsebkönyv a gazdaság és a társadalom helyzetét mutatja be 193 országban, közöttük hazánkban is.
Erdély zamata egy világváros közepén - Aki betér a Székelykapu Étterembe, megtapasztalhatja az erdélyi ízeket, az erdélyi vendéglátást. Megkóstolhatja a gyergyói nagymama receptje szerint készült töltött káposztát, a házi kenyeret, miccset, túrós puliszkát, csorbát. A környezet, a bútorok, az asztalterítők is a Székelyföldet idézik, a falakon a család régi képei láthatók. Az étterem vezetőjével, Kékiné Duka Hildával beszélgettünk.
A Barikád hetilap csütörtöktől kapható az újságárusoknál.
/Forrás: barikád.hu 2011.02.21.
B.K-T.L