Döbbenet: élve találták meg 44 évvel a halála után


Elképesztő történetről látott napvilágot egy katonáról. Vietnámban egy kis faluban rátaláltak egy amerikai háborús veteránra, akiről 44 éven át mindenki azt hitte, hogy halott.
John Hartley Robertson őrmester 1968-ban halt meg a vietnámi háborúban, miután Laosz fölött lelőtték a gépét. Legalábbis a katona családja mindeddig így tudta.
Fotó: Online
Mindenki azt hitte, a fiatal katona meghalt 1968-ban
Ám most egy dokumentumfilmből kiderült, hogy a férfi 76 évesen nagyon is él, mégpedig ott, Vietnámban, egy isten háta mögötti kis faluban.
Az idős férfi nemcsak az amerikai családja – a felesége és két gyereke – nevére nem emlékszik, de az angol nyelvet is elfelejtette, és arról sincs fogalma, hogy mikor született.
Azt viszont tudja, mi történt vele: túlélte, hogy a lángoló helikoptere a földbe csapódott, és vietnámi fogságba került, ahol borzalmas kínzásokat élt át, és ahonnan csak négy évvel később sikerült megszöknie.
A dzsungelben bujkált teljesen legyengülve, amikor egy nő rátalált és gondoskodni kezdett róla – ő lett a második felesége, akitől gyerekei is születtek.
Robertson felvette a vietnámi nő elhunyt férjének a nevét, és ezzel a hamis identitással élt egészen mostanáig, teljesen leszámolva a múlttal.
/Forrás: http://www.borsonline.hu 2013.05.01./*B.Kiss-Tóth László