MI AZ IGAZSÁG SZŰCS RÓBERT KÖRÜL?



 
Erőszakkal katétereztek Pintér rendőrei (?)
A születésnapját ünnepelte Szűcs Róbert (30), ám a vidámságnak egy csapásra vége szakadt, amikor négy rendőr erőszakkal megkatéterezte. A férfit egy verekedés miatt vitték be, amiben, mint később kiderült, nem is vett részt.
A fiatalember hiába próbált ellenkezni, megbilincselt végtagjait lefogták, amíg egy orvos Róbert élete legnagyobb megaláztatásban működött közre.
- Hiába mondtam a zsaruknak és az orvosnak is, hogy nem tudok vizeletet adni, várjanak kicsit, nem érdekelte őket. Az egyik rendőr azt mondta, hogy majd ők eldöntik, hogy én mikor pisilek, így megfogtak és nekem estek. Egy a lábaimat fogta össze, egy a derekamat nyomta le, egy a vállaimat szorította, és a negyedik összekulcsolva fogta a kezeimet. Káromkodtam, vergődtem, de nem tudtam megakadályozni, hogy az orvos felnyomja a csövet. Vért is vettek tőlem, hasonlóan finom módszerrel. Akkor egyszerűen levágták az inget a karomról - részletezte az esetet Róbert, akit a rendőrök jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt feljelentettek.


Az eset után több hónapig bajlódott, amikor illemhelyre kellett mennie. A vizelés fájdalmas volt számára, az viszont még inkább fájt neki, hogy jogtalanul tették vele azt, amit tettek.
Mint kiderült, erőszakkal senkit nem lehet megkatéterezni, mindenképp szükséges az eljárás alá vont személy beleegyezése. Ha az kezdetben áldását adta a beavatkozásra, később bármikor visszavonhatja azt.
- Olyat tettek velem, amihez nem volt joguk, és még engem jelentettek fel. Ez nem szólt másról, csak arról, hogy megalázzanak - tette hozzá Róbert.
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságról lapzártáig nem kapott választ a Blikk, a beavatkozást végző orvos pedig nem kívánt reagálni.
A Magyar Orvosi Kamara etikai bizottsága szerint alapos a gyanú, hogy a szóban forgó orvos súlyos vétséget követett el, amikor a beleegyezése nélkül megkatéterezte Róbertet.
A Független Rendészeti Panasztestület szerint a négy rendőr az alapjogokat súlyosan sértő módon intézkedett, így például belegázoltak az emberi méltóság, vagy a testi épségre vonatkozó jogba.
Mindenesetre az ügyben vizsgálat folyik.
(Blikk nyomán Kuruc.info 2011.09.18.)
*
Olvasói vélemények a történettel kapcsolatban:
 
Na akkor a valóság a hétfői Erőszakkal katétereztek Pintér rendőrei című cikkel kapcsolatban:
Szűcs Róbert cigány származású közismert helyi drogkereskedő, aki nem először ütközik össze a törvénnyel. Kb. 0 év munkaviszony és 0 Ft TB befizetése mellett áldozatot csinál belőle a Blikk és a TV2, ehhez a nemzeti sajtónak nem kellene asszisztálnia. Ami a hétfői cikkből kimaradt: Szűcs Róbert a születésnapját (?) akként ünnepelte, hogy 2010. március 6-án hajnali 3 óra körül az utcán véresre vert egy magyar embert, majd ököllel fejbe verte a helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársát is. Ezt követően a becsületes munkával megkeresett Audi A8-asával nagy sebességgel, 1,91 ezrelékes alkoholos befolyásoltság és kábítószer hatása alatt elhajtott a helyszínről (nemcsak Stohl Bucinak szabad, hanem a cigány drogkereskedőknek is). Jellemző a jogkövető magatartására, hogy a rendőrök az üldözés közben sem tudták elfogni, olyan sebességgel száguldozott, csak a háza előtt tudták elfogni. Ott sem tudta igazolni magát, sem a mellette ülő barátnője, szondát se volt hajlandó fújni. Ezt követően előállították, majd vérvételre és vizeletvizsgálatra az ügyeletre vitték. Ott is agresszív volt, a magyar orvost leköpte, szidalmazta, fenyegette. (Az, hogy a magyar rendőröket is, az már említést sem érdemel.) Ezt követően hangosan üvöltötte a katéterezést javasló orvosnak, aki az ügyeletben a magyarok helyett kénytelen volt a drogos cigányt ellátni, hogy „Csináld!”, majd letolta a nadrágját és közben köpdöste és szidalmazta őt és az ápolónőt. A négy rendőr ekkor fogta le Szűcs urat (?), akivel szemben több bűncselekmény miatt van folyamatban eljárás jelenleg is. Nyilván a baloldali sajtó telesírásával ezeket akarja minél olcsóbban megúszni, miközben becsületesen dolgozó magyar embereket sároz be és hazudik. Aki inkább hisz egy cigánybűnözőnek, mint a magyar orvosnak, ápolónak és rendőröknek, annak egészségére, küldözgesse csak a biztató üzeneteit Robinak, meg olvassa a Bilkket, nézze a TV2-t, véletlenül se informálódjon!
 
/Forrás: Kuruc.info 2011.09.20./*B.Kiss-Tóth László