dr. Halász József: Boldogság-mutató a GDP helyett 
Ma a Kossuth rádióban elhangzott „A modern nyugatnak követnie kellene a bhutáni példát” c. műsor.
A kormány most foglalkozik a 2012-es költségvetés elkészítésével, ami az államháztartás egy része.
A Szent Korona Akadémia Első Fokozata hétvégi Szerének videóanyagát a hivatkozott anyagokkal kiegészítve készítem el. Ma fejeztem be a Szent Korona Értékrendre épülő Gondoskodó Magyarországról szóló részt, a gazdasági sajátosságok (benne az államháztartás) bemutatásával. (http://www.youtube.com/watch?v=W764DoMQvcw)
Kérek mindenkit, hogy kövesse figyelemmel a költségvetési vitát, olvassa el a rádióműsor írásos változatát*, és vesse össze ezeket a Szent Korona Értékrend Akadémia honlapján (http://nemzetiegyseg.com/SzKEAkademiakerdes.html) nézhető, hallható, olvasható Gondoskodó Magyarországgal!
(Címek a youtube-on: I.: Általános ismertető - http://www.youtube.com/watch?v=C1H9a-Ou8Vo, II.: Család, korosztályok, teleülés, egészségügy, oktatás-nevelés, nemzetiség, vallás, kultúra -http://www.youtube.com/watch?v=lPIp_QLG3pc, III.: Gazdaság - http://www.youtube.com/watch?v=W764DoMQvcw 
Aki ezt megteszi, annak számára vitathatatlanná vállnak a következők: 
1. A „butháni példa” lényege azonos a Szent Korona Értékrenddel. Ennek közvetlen bizonyítéka a családtól a településeken keresztül felépülő államháztartás, amely a Szent Korona Értékrend tábla (mátrix) elméletéből egyenesen következik.
2. Elfogadom, hogy pusztán véletlen az, hogy a műsorban megszólaló Zsolnai László közgazdász 2002-ben kezdett foglalkozni az alternatív értékmeghatározással, abban az évben, amikor a Gondoskodó Magyarországot Ópusztaszeren nyilvánosságra hoztam.
3. „2007-ben már az Európai Bizottság is elindította „Túl a GDP-n” nevű kezdeményezését”, miután „az egész világon nagyon kedvező visszhangra talált, vezető közgazdászok tanulmányozzák a modellt. Sarkozy elnök Nobel-díjas közgazdászokból álló bizottságot hívott össze, akik javaslatokat dolgoztak ki arról, hogyan lehetne a gazdaság fejlettségét új módszerekkel meghatározni, melyekben a hagyományos GDP csak egy a komponensek között, s szerepelnek mellette más, társadalmi, ökológia, kulturális mérőszámok is. Nagy-Britanniában pedig tavaly óta negyedévente mérik az angolok jóllét érzékelését, és annak időbeli változását.
4. A „Túl a GDP-n” és a Sárközy által összehívott bizottság, valamint a nagy-britanniai mérés csak megfigyelés (monitoring**) jellegű tevékenységet végez, amit a megbízók érdekeinek megfelelően a megbukott paradigma módosítására akarnak felhasználni, nem pedig a kötelező paradigmaváltás alapjaként.
Ezt bizonyítja José Manuel Barroso 2008. október 4-én hozzám eljuttatott üzenete: „A középkori, vallásos Szent Koronára épülő Európai Konföderáció tervezete a legveszélyesebb szélsőség az európai civilizációra”.
5. A Szent Korona Értékrenden alapuló Gondoskodó Magyarország nem pusztán méri, hanem alakítja is a „boldogság indexet”, vagyis egyensúlyba hozza az anyagtalan és anyagi vagyonnövekedés kettős egységét.
6. A Szent Korona Értékrend a mindennapokat meghatározó, természetes rendszer és nem egy önmagáért létrehozott ideológia, esetleg tananyag.
Ezért nem lehet vitázni a Szent Korona Értékrendből eredő értelmezésekkel, a rendszer elemeivel, azok kapcsolatával, mert a vita eredménye egyértelmű, ennek erőltetése csak időhúzás.
A megbukott rendszer butháni példához fordulása azt mutatja, hogy a Szent Koronával az Istenszülő feladata egy részének végrehajtásával kegyelmezett
Magyarság Küldetésének megalkuvás nélküli végrehajtása nem csak a magyarság, hanem az emberiség érdekében történik.
Az Akadémia Első Fokozatát a Szeren kilenc magyar érte el.
A további Szerek megtartása azért szükséges, hogy akkor, amikor a közeljövőben az összeomló világrendszer maga alá akar temetni bennünket, minél több kéz legyen, amelybe kapaszkodva megmenthetjük magunkat a nemzethaláltól.
Földanya havának (szeptember) 30. napján 15 órakor az újpesti Andrettiben találkozunk azokkal, akik nemzetmentő kezet nyújtanak az egyetemes magyarság minden tagjának.
Kelt Szegeden, 2011. Földanya havának 23. napján.
A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel:
Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája