Válság: Orbán ingyengázt ígért a zsidóknak

Vigyázat, álhír! Mondhatnám, hogy kacsa! Többet árt, mint használ. A valóságszerűnek tűnő, kevés valóság alapú iromány végén ugyan meg van jegyezve, hogy álhír, az oldal 70 hozzászólója közül mégis majdnem mindenki bevette a kefét. Eszement vagy a velejükig gazember politikusaink úgyis rengeteg bajt hoztak már a fejünkre, nem érdemes hamisított történetekkel traktálni magunkat. Ha a neten kering vagy egyes portálokon megjelenik, ne higgyenek neki. *B.Kiss-Tóth László

 

A zsidó szervezetek bojkottjára válaszul izraelita idősek otthonába látogatott Orbán Viktor, ahol meglepő bejelentést tett.
Orbán szerint a magyar nép nem antiszemita, de megbújik köztünk néhány veszélyes szélsőséges, akiket el kell szigetelni. A kormányfő arról beszélt a pesti izraelita szeretetotthonban, hogy legkirekesztettebb társadalmi csoportokkal szemben pozitív megkülönböztetést kell alkalmazni.
Különösen olyan válsághelyzetben, mint most, amikor tél van és a gáz árát emelhetik az oroszok, rezsicsökkentés ide vagy oda.
.A miniszterelnök erről a felújított újlipótvárosi zsidó szociális otthon átadása alkalmával beszélt sabbat másnapján. Orbán hangsúlyozta: a mozgássérülteknek már nagyon sok parkolóhelye van, a romáknak 960 milliós új felzárkóztató program indult február elsejétől, a melegeknek évente két fővárosi felvonulását támogatja a Kormányzati Esélyegyenlőségi Iroda, az afrikaiak ingyen szállást és ellátást kapnak, most tehát a náluk is rosszabb helyzetű zsidó honfitársainkon a sor.
Mindezt nem zavarhatja meg, hogy a Mazsihisz éppen bojkottálja a kormány holokauszt emlékévét, mert emberek vagyunk, tette hozzá újságírók előtt Orbán.
Orbán Viktor meghatódott az idős holokauszttúlélőkkel folytatott kötetlen beszélgetés során. A 64(!) éves Grün Róza néni nem tudta visszatartani könnyeit, amikor felidézte az auschwitzi gázkamrákból való menekülése történetét és 72 rokona nyilasok általi elpusztítását.
A kormányfő megértéssel fogadta a problémákat és ígéretet tett arra, hogy az izraelita szeretetotthon lakói, az intézmény, sőt a Mazsihisz ezentúl ingyenes gázellátásban fognak részesülni, olyan időkben is, mint a mostani. Ez azért is fontos, hogy a zsidóság gázzal kapcsolatos negatív emlékei helyét felváltsa valami más, valami pozitív – indokolta váratlan bejelentését Orbán Viktor kipában.
A számlát a Magyar Köztársaság költségvetéséből egyenlítik ki havonta, bizonylat vagy egyéb tárgyi bizonyíték ellenében, az intézkedésről szóló előterjesztést megszavazza a kormánykoalíció. Sőt, talán a Jobbik is, hiszen Vona Gábor már elmondta, nem szélsőségesek, nem antiszemiták és kivetik maguk közül az ilyen tagokat.
Az LMP és az MSZP szerint ugyanakkor tiszteletlenség elvárni az idős holokauszt-, és gáztúlélők százezreitől, hogy számlákat őrizgessenek. 900 ezer zsidót gyilkoltak le a magyar burzsoáfasiszták, akik most kicsinyes, bürokratikus elszámolósdira kényszerítenék sokat szenvedett embertársainkat – áll Szanyi Tibor közleményében.
A Mazsihisz és a Gáztúlélők Szövetsége további holokauszt-emlékév bojkottra szólított, ugyanakkor az ingyengázt elfogadják, mert az jár a túlélők százezreinek – tájékoztatta az MTI-t Zoltai Gusztáv, a szervezet elnöke.
MTI nyomán: álhír! Még ha életszerű is. De a hasonlót Gyurcsánnyal a Szent Korona Rádiónéhány éve beszopta és valódi hírként hozta

/Forrás: http://magyarhajnal.com/valsag-orban-ingyengazt-igert-a-zsidoknak/ 2014.02.04./*B.Kiss-Tóth László