Nagykoalícióra lépnének a szocialisták a Fidesszel a Jobbik ellen

A közös gyökerek kihajtanak(?)...


A Fidesz népnyúzó politikát folytat, sorsára hagyja a devizahiteleseket, de azért a Jobbik ellen akár „nagykoalícióban” is összefogna velük az MSZP.

Az MSZP-nek elege lett a „munkából élő kisemberek” kiszipolyozásából, és hirtelen felindulásból nekilátott a devizahitelesek megmentésének.

A szocialisták partnerek lennének egy rendkívüli parlamenti ülésszak összehívásában, ezen a párt hárompontos javaslatához szükséges törvények meghozásával meg lehetne oldani a devizahitelesek problémáit - mondta Szanyi Tibor, a szocialista párt országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

A képviselő dúlt kebellel olvasta a kormány fejére, hogy „több mint négyszáz napja bénultan áll a devizahitel-problémák előtt". hozzátéve: ezalatt "az égvilágon semmit nem tettek a lakásuk elvesztésével fenyegetettek érdekében".

Az MSZP ezzel szemben halált megvető bátorsággal veti magát a bajba jutottak elé, hogy testével védje meg őket a bankoktól. Ebben az igyekezetükben attól sem riadnak vissza, hogy a gonosz, masírozó, kettőskereszt-égető Jobbik javaslatait szinte egy az egyben átvegyék.

Európa legkapitalistább szocialistái ugyanis rádöbbentek, hogy a bankok a devizahitelezésben rejlő kockázatból „egyetlen fillért” sem vállaltak fel, s ezen feltétlenül változtatni kell

Ezt a felismerést ugyan már számtalanszor hallhatták a Parlamentben tőlük pár méterre ülő jobbikos képviselőktől – ám úgy tűnik a kupola alatt lassabban terjed a hang, s az üzenet csak most jutott el a szegfűs frakcióig. Másfél hónapja Z. Kárpát Dániel szinte pontosan ugyanezt a javaslatot fogalmaztameg – ám Szanyi kapitány és serege akkor nem sietett felsorakozni a kezdeményezés mellé.

Miután nagy vehemenciával előadta a Jobbiktól szinte szó szerint átvett megoldási módozatot, a szocialista képviselő ugyanekkora lendülettel vetette bele magát a „szélsőjobboldal” elleni küzdelembe. A barikad.hu kérdésére válaszolva Szanyi nem zárta ki, hogy akár „nagykoalíciós jelleggel” is összefogjanak az erősödő radikálisok ellen, hiszen ez olyan „nemzeti ügy”, amelyben nem lehet helye pártpolitikai csatározásoknak. A politikus szerint nem tisztázott, vajon milyen forrásokból finanszírozzák a „különböző egyenruhás szervetek” „mozgósítását és masírozását”. A Gyöngyöspatán elégetett kettős keresztek költségére a honatya ezúttal nem tért ki...

BG

/Forrás: barikad.hu 2011.08.02./*B.Kiss-Tóth László