Erdélyben, a Borszék feletti Bükk-havason

Honfitársaink figyelmébe:

*MENEDÉKHÁZ*

A Keleti-Kárpátok havasainak a Gyergyói-, a Besztercei-, és a Kelemen-havasok – ölelésében levő Borszék két évszázada már Erdély egyik legszebb és méltán híres – Európa szerte híres – települése. Elsősorban a borvíz forrásairól ismertté lett városka csipkerózsika álmából ébredezve, ismét az aktív pihenésre, gyógyulásra vágyók kedvelt célpontjává vált.

Borszék felett - szinte az 1309 méter magas Bükk-havas oldalában évszázados bükk- és fenyőerdők árnyékában, havasi legelők között bújik meg a "MENEDÉK” Vendégház, ahová a fogadósék egész évben várják az üdülni vágyó honfitársainkat!
Kilátás a vendégfogadó ablakából a környező táj szépségeire
A vendégház belső helyiségei méltán váltják ki a romantikus turisták csodálatát:
*Kapcsolatfelvétel: Szávolovits Lajos - tulajdonos Bükk-havas +36 309 244 075 +40 728 712 459 autoformula@autoformula.hu havasiremete@gmail.com
*A MENEDÉKház megközelítése: Mivel a MENEDÉKház 5 kilométeres erdei/hegyi úton közelíthető meg, amely csak gyalog, vagy terepjáróval járható, ezért a szállásdíj az érkezéskori, illetve a távozáskori fel/leszállítást magába foglalja. A további járműhasználat külön elszámolást jelent.
*A Háromszintes rönkház ellátási lehetőségei: Földszinten: - fűtött előszoba lábbeliknek, felsőruházatnak, síléceknek, - 30 fős étterem; kandallóval, páratlan panorámával,- mosdók, zuhanyzó: állandó meleg vízzel. A szálláslehetőség teljes ellátással (napi háromszori étkezéssel), vagy félpanziós jelleggel is igénybe vehető. I. emeleten: - 6 kétszemélyes szoba, amelyek vendégággyal bővíthetőek, - külön-külön fürdőszobával, WC-vel, - csodaszép kilátással a tájra. II. emeleten: - 2 kétszemélyes, 1 háromszemélyes, 1 négyszemélyes szoba, - 2 közös mosdó, - fürdési lehetőség a földszinti zuhanyzóban. Az ágynemű, a törölköző a szoba tartozéka, illetve a szolgáltatás része.

* A számtalan pihenésre, töltődésre, gyógyulásra alkalmas lehetőség közül választható programok: - hosszabb- rövidebb séták, túrák, - a csodálatos havasi legelőkön, a rejtelmes erdőkkel borított vidéken gyalogosan vagy terepjáróval, - ismerkedés a havasok növény-, és állatvilágával, gyógynövény-gyűjtés, gombaszedés, nyomolvasás, - működő pásztorszállások megtekintése, a pásztorok által készített túró, sajt, vaj, orda kóstolása, vásárlása, - a fürdő-, gyógykúra alapját nyújtó, különböző ásványi anyag összetételű források felkeresése, vizük alkalmi kóstolása, esetleg kúraszerű fogyasztása, - a gázzal gyógyító ősforrás, a mofeta

alkalmi kipróbálása, vagy terápiás használata - a Borszék és környéke alatt húzódó karszt-rendszer részét képező Medve-barlang és Jégbarlang, a volt kőbányák megtekintése, - a tündéri szépségű Tündérkert feredő megtekintése, a különböző gyógyhatású feredők kipróbálása, terápiás alkalmazása, - téli sportok gyakorlása, - hagyományos módon a MENEDÉK-ház körüli hegyoldalakon, - a 2010 decembere óta működő borszéki síközpontban - autós túrák: - Borszék – Gyergyótölgyes - békási-víztározó - Békás-szoros - Gyilkos-tó - Gyergyószentmiklós – Maroshévíz - Borszék útvonalon: 240 km, - utazás a csíksomlyói búcsúba: 130 km, - látogatás Bukovinába: a volt székely falvak megtekintése: 200 km, - kirándulás a Csalhóra: 40 km, - programok, jeles napok szervezése, lebonyolítása munkahelyi-, és egyéb közösségek, baráti társaságok, családok számára.

* *B.Kiss-Tóth László 2011.02.08.