Sztanyiszlav Kaljakin: A "részeg" erdő rejtélye


 
A "részeg" erdő rejtélye
© Fotó: YouTube

Moszkvától 200 km-re délre, Rjazany város közelében van egy hely, ahol – állítólag – egy UFO landolhatott. Az erdőben, egy kis területen szokatlan görbe fák nőnek. Az anomáliákkal foglalkozó kutatók úgy vélik, hogy a fák furcsa formáját valamilyen idegen űrhajó erőtere okozhatta.

A helyiek ezt a helyet "részeg erdőnek" hívják. Viszonylag nemrégen keletkezett: 50-60 évvel ezelőtt. Ezt megelőzően egy tölgyfa liget volt itt. De a tölgyeket kivágták, és a helyükre fenyőket ültettek.
A helyiek közül senki sem emlékszik, azonnal kezdtek-e görbén noni a fák, vagy csak idővel. Többféle magyarázattal találkozhatunk - mondja Andrej Gavrilov a Zarjana etnokulturális központ igazgatója.
A helyi lakosok mesélik, hogy furcsa emberekkel találkoztak itt. Külsőleg egy közönséges ember jön veled szemben. És ha jobban nézed meg, akkor láthatod, hogy farkas- vagy kutyafeje van. Azt is mesélik, hogy egykor ezen a helyen két boszorkány harcolt. A mágikus energia a fatörzsekbe csapott, és összecsavarta azokat.
A "részeg" erdőben nem nő fű, nincsenek madarak. Ha viszont néhány méterre tovább megyünk, buja füvet látunk, és madarak énekelnek. Még érdekesebb, hogy ezen a helyen csak a tűlevelűeknek van szokatlan formája. És lombhullató fák egyenesen nőnek.
A tudósok úgy vélik, hogy a "részeg" erdő keletkezését geomágneses anomália okozhatta. Mondja Andrej Gavrilov:
A rejtély nyitja a földkéreg tektonikus töréseiben található. Ezek a törések okoznak torziós mezők keletkezését, magas energiák kibocsását okozhatják, és ezek az örvények csavarják a fákat. Az ilyen terek és energiák természete még mindig kevéssé ismert.
A szokatlan görbe fák találhatók Nyugat-Oroszországban, a Balti-tenger partvidékén, Kalinyingrád megyében. Itt is a tudósok azt mondják, hogy a jelenség geomágneses mezőkkel magyarázható.
Nos, a helyiek azt állítják, hogy ezek a helyek gyógyító hatással is bírnak. A szokatlan görbe fák különleges energiát árasztanak, ami pozitív hatással van az emberre.