Borsos Péter bőrszobrász kiállítása




  Hétfőn este hat órakor nyílott meg Borsos Péter bőrszobrász kiállítása a Győri Petőfi Művelődési Központban. A rendezvény a művelődési ház alsó kiállítótermében került megrendezésre , melyre barátok , ismerősök és a művészetet kedvelők érkeztek.


 Borsos Pétert sokan, unikális műveit kevesen ismerik. 
A szobrászat nálunk, magyaroknál egyébként is afféle mostohagyermeke a képzőművészetnek. Azt mondják, szűk és belterjes a szakma. Borsos Péter nem tagja semmilyen művészeti csoportosulásnak, körnek.Több évtizede dolgozik állatbőrrel. Titkok felfedezője , beavatottként ő készít először a '80-as évek közepén bőrkompozíciókat. Híre, majd önmaga hamar eljut Nyugatra (elsőként Hollandiába). Néhány művét New - York - ban mustrálgatják. Ígéretes lehetőségek , amik azok is maradnak a magyar Ugaron. Ám , "Hortobágy poétájává" mégsem lesz. Nem lázadó típus. Szerénysége, elkötelezettsége tartja meg a pályán. Nem felszínes sikerrel, nem pénzzel méri a világ dolgait. Nem kívülről irányítottként köt művészi kompromisszumokat. Nem gyárt piacra konfekciót , selejtet halomra. Szemlélődő típus , akinek a rákészülési fázisa a leghosszabb. Már régóta egyéni védjegyei vannak: művei "borsospéteresek"

Borsos Péter bőrszobrász 1950- ben született Kőszegen.Budapesten szerzett tanári diplomát. 1985 óta készít bőrből faliképeket és szobrokat. Celldömölkön él és dolgozik.

 A kiállítás október 2.-ig tekinthető meg a művelődési ház nyitvatartási ideje alatt.
GULYÁS ATTILA