A BENKÓ DIXIELAND BAND Baráti Kör közleménye és az együttes nyári-őszi programjai:
Kedves Barátaink!

ITT a NYÁR!

Mindenki szervezi a nyaralását, sokan ebben az évben hazai programokra készülnek. A nyaralás kellemes pillanatait jelentheti egy Benkó Dixieland Band
koncert, melynek népszerű programja hozzájárulhat az évközben felhalmozódott feszültségek oldásában.
Színes, változatos, az ország számos helyén hallható Benkó koncertekre kerül sor 2011-es év nyarán is. Azért, hogy ezeket a koncerteket időben betervezhessék, mellékelten megküldjük a Benkó Dixieland Band nyári nyilvános koncertjeinek részletes tudnivalóit.
Az őszi Benkó évad kiemelt koncertéjre kerül sor november 8-án a Budapest Kongresszusi Központban „Világslágerek Dixielandben, Dixieland Világslágerek” címmel, melyre a mai nappal a jegyárusítás megindult. Az erről a koncertről szóló ismertetőnk zárja levelünket.

Kellemes Nyarat, jó szórakozást kívánunk minden kedves barátunknak
(Benkó Baráti Kör)

A Benkó Dixieland Band fő támogatója ebben az évben is a Paksi Atomerőmű.
*
BENKÓ DIXIELAND BAND koncertek 2011. nyarán:

2011.június
18. szombat (18.30) Benkó koncert a Millenárison. A második kerület ünnepi eseménysorozatának kiemelt koncertje a szabadtéri színpadon.
Az áprilisi Klebelsberg Kultúrkúriában tartott Benkó kiállítás és koncert után nagy érdeklődésre tartunk számot ezen az ünnepi koncerten, melyre minden második kerületi családot és minden érdeklődőt szeretettel várunk. A koncert INGYENES!
21. kedd (19.00) Szentes, Megyeháza udvara Kossuth tér 1. Hosszú évek óta újból Benkó koncert Szentesen, melyre a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és Hangversenyközpont Zene – Világ - Zene koncertsorozata tagjaként a Megyeháza udvarán kerül sor. Rossz idő esetén a koncertet a Sportcsarnokban tartják meg. Különleges hangulatra számítunk, melynek fényét Dr. Csíky László szobrászművész, a város világhírű szobrászművészének kiállítása is emelni fogja.
25. szombat (20.30) Sajógalgóc, Templomtér XXVII. alkalommal rendezi meg a kazincbarcikai Művelődési Ház a Benkó Dixieland Band hagyományos, különlegesen nagy sikerű koncertjét Sajógalgóc Szabadtéri Színpadán. Ez a koncert a falú nagy ünnepe, ahol lélekszámukhoz viszonyítva óriási, több mint ezer fős közönség együtt ünnepel a falú lakosságával. A Benkó koncertsorozat, amely Ivánfi Jenő, a Sajógalgóc Baráti Köre Egyesület elnökének kezdeményezésére indult falumentő program részeként kezdődött, mára a kis közösségek mintarendezvényévé nőtte ki magát.
Érdeklődni, jegyet foglalni lehet a 06 48 312384 vagy a 06 48 312413- as telefonszámokon.
26. vasárnap (20.00) Tata, Víz, Zene, Virág Fesztivál tatai Vár díszudvarában a nagy Szabadtéri Színpadon Benkó Dixieland Band fesztivál záró koncertje.
29. szerda (19.00) Marosvásárhely, Kultúrpalota. Jegyek kaphatók június 10. után a kultúrpalota jegypénztárában és a Rádió Gagánál.
30. csütörtök (21.30) Csíkszereda, MINI JAZZFESZTIVÁL. A Fesztivál díszvendége Dr.Benkó Sándor.
A fesztivált nyitó ünnepi koncertet a Benkó Dixieland Band adja.

2011. július
2. szombat (20:30) A felvidéki Alsószeliben / Dolné Saliby/ Koncertezik a BENKÓ DIXIELAND BAND a VII. JURTANAPOK KULTURÁLIS FESZTIVÁL és NYÁRI SZABADEGYETEM alkalmából.
3. vasárnap (11.00) 17. Bükkszentkereszti hagyományos Benkó koncert az Iskola udvarán.Miután a Miskolci Dixieland Fesztiválra ősszel, novemberben kerül sor, sok miskolci lakosra számítunk, akik egy kellemes kirándulással összekötve nyáron is meghallgathatják kedvencüket, a Benkó Dixieland együttest. Jegyeket a helyszínen lehet vásárolni! Ideális környezetben, jó időben kiváló program lesz a Benkó koncert.
9. szombat (20.30) Balaton Fűzfő Vitorlás telep ( a vasútállomás mögött a parton). Vitorlás nap. Fennállásának 25 éves jubileumát ünnepli a Balaton Fűzfői Vitorlás Sportklub. Egész napos programmal várnak minden érdeklődőt. Vitorlázási lehetőség, speciális gyerek programok, kiváló ételek is italok alapozzák meg a hangulatot a napot záró Benkó Dixieland koncerthez, amely este 20.30-kor körül kezdődik. Jegyek ára elővételben 1900.- Ft, a helyszínen pedig 2900.- Ft. Jegyek vásárolhatók a balatonfűzfői vitorlás klubban, vagy a Művelődési Központban (Gyártelep, Bugyogó-forrás u.12.) Érdeklődni lehet a 06 30 2048974 vagy a 06 20 9243038 telefonszámokon.
16. szombat (19.00) „Művészek a templomért” – jótékonysági Benkó koncert aMáriaremetei Kisboldogasszony Plébánia, 1029 Budapest, Templomkert 1. javára. Kezdés az esti harangozás után. Érdeklődni lehet Tel/fax: 1/397-58-65 Web: www.mariaremete.hu. A koncert fővédnöke Makray Katalin Elnökné Asszony
17. vasárnap (18.00) Keszthely, Balaton Színház, Fő tér 3. A Benkó Dixieland Band jótékonysági koncertje. Érdelőni lehet a 06 83 314286 telefonszámon.
20. szerda (20.30) Hagyományos szerda esti Benkó koncert a Fővárosi Állat és Növénykert Szabadtéri Színpadán (1146 Budapest, Állatkerti krt 6-12.) Érdeklődés a 2734901 -es telefonszámon, illetve személyesen az Állatkert Információs Pavilonnál. A zsúfolt teltház miatt érdemes a koncert napján időben érkezni. A hűvösebb esték lehetősége miatt ajánlatos meleg holmival is felkészülni. Esőnap július 21, csütörtök. Jegyet venni az Állatkert Pénztárában lehet 9.00 - 17.30 óra között, illetve jegyeiket megvásárolhatják az ismert budapesti jegyirodákban is.
22. péntek (19.00 óra) Óbuda, Főtér - az Óbudai Nyár kulturális eseménysorozatának Benkó koncertje. Évek óta nagy tömeg élvezi Benkóék műsorát a jó akusztikájú, kellemes környezetet kínáló téren, ahol még az ömlő eső sem akadályozta meg az óriási tömeg zeneélvezetét. Ezen a nyáron Louis Armstrong legnépszerűbb világslágereivel szórakoztatják majd közönségüket, mint pl. C'est Si Bon, Mack The Knife, Wonderful World, Kiss Of Fire, Hello Dolly, stb. Várhatóan újabb közönségrekordot hoz majd ez az este! A koncert INGYENES!
28. csütörtök (20.00) Győr, Vizi Színpad, „Nyári zenés Esték a Rába Partján” „In Memoriam Louis Armstrong” a
Benkó Dixieland Band és szólista vendégeinek ünnepi műsora Louis Armstrong születésének 110 éves, halálának 40. éves évfordulója alkalmából.Sztárvendégek: Micheller Myrtill, Berki Tamás és Papa Fleigh. További információk:www.fesztivalkozpontgyor.hu
30. szombat Szigliget (20.00) Vári Színpad. A Benkó Dixieland Band nagysikerű 2010-es koncertje a Várban emlékezetes élmény volt mindazoknak, akik jelen lehettek Benkó Sándor 70 éves születsénapi koncertjén. Ezen a koncerten a zenekar példaképére, Louis Armstrongra emlékezik a jazz királyának legsikeresebb számaival. A rendezők erős teltházra számítanak.

2011. augusztus
6. szombat (17.00) A „XV. Hajdúszoboszlói Dixieland Napok 2011” eseménysorozatának különleges eseményére, a Benkó Dixieland Band interaktív történeti kiállításának megnyitó ünnepségére kerül sor. A kiállítást a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár rendezi, és 3 héten át lesz megtekinthető.
(21.30) A kiállítás ünnepi megnyitója után, este a Fesztiválon fellépő Benkó Dixieland Band és Barátai „In Memoriam Louis Armstrong” című koncertjére Armstrong születésének 110 éves, halálának 40 éves évfordulója alkalmából kerül sor.
A koncert sztárvendégei lesznek Micheller Myrtill, Berki Tamás, Papa Fleigh és Gáspár Pál. A Benkó Dixieland Band óriási sikerrel szerepelt a fesztivál 2010-es programjában. Még soha ekkora tömeg nem vett részt a Fesztivál egy koncertjein, mint Benkóék fellépésén, melyet 2011-ben még több rajongójuk vár a környéken! Sokan nyaralásukat úgy időzítik Szoboszlón, hogy Benkóék koncertjére eljussanak.A koncert INGYENES! Érdeklődni lehet a fesztivál igazgatójánál: Fazekas Csabánál a 06 70 5669017 telefonszámon, illetve a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár telefonszámán: 06 52 558800
12. péntek (20.30) Pilisvörösvár Művészetek Háza Díszterme (Fő u.127.) Benkó Dixieland koncert a Vörösvári Napok eseménysorozatának ünnepélyes megnyitási ünnepélyét követően. Jegyek majd elővételben is kaphatóak a Művészetek Háza portáján naponta 12.00 – 21.00 óra között.
14. vasárnap (20.00) A Benkó Dixieland Band "In Memoriam Louis Armstrong" c. koncertje a Zempléni Fesztiválon (rendezi az Interkultur Hungária Közhasznú Nkft). Tokaj – Paulay Ede Színház (Serház út 55.) A koncert sztárvendégei lesznek Micheller Myrtill, Berki Tamás és Papa Fleigh. További információk a www.zemplenfestival.hu
oldalon.Jegyeket lehet vásárolni: www.jegymester.hu www.ticketportal.hu
Sárospatak – A Művelődés Háza (Eötvös u. 6. Tel.: 47/311 811) Tourinform Iroda (Szt. Erzsébet u. 3. Tel.: 47/513 150) Sátoraljaújhely–Tourinform Zemplén Iroda (Hősök tere 3. Tel: 47/321 458) Tokaj – Tourinform Iroda (Serház út 1. Tel.: 47/552 070) Budapest – Interkultur Iroda, 1087 Bp. Kerepesi út 29/bticket@zemplenfestival.hu
16. kedd (19.00) Kolozsvár Főtér – fesztivál nyitó Benkó koncert.
20. szombat (20.30) Benkó koncert a felvidéki Nagymegyeren.
26. péntek (20.00) Még soha nem adott a Benkó Dixieland Band koncertet Csopakon. Ebben az évben érdekes felállást tervezve érkeznek. A csopaki strandon a parton foglal helyet a közönség, a zenekar pedig a vízben a partot megközelítő hajón fog játszani.
27. szombat (21.00) Gyöngyöstarján borfesztivál -„Mátrai borvigasság – a beszédes borok és a betyáros étkek fesztiválja”Hősök utcája - Fő tér Fedett Szabadtéri Színpad. További tudnivalók: www.matraiborbaratok.hu
28. vasárnap (20.30) Bp, Angyalföldi Utcabál - Nagyszínpad XIII.ker Dagály u. Népfürdő u. sarok. Budapest, Angyalföld - "Angyalföldi Utcabál" zárókoncertjét adja a Benkó Dixieland Band.

2011. szeptember
9. péntek (20.00) Hagyományos Benkó Dixieland koncert a 20. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgő Fesztivál Központi Szabadtéri Színpadán a Várban, a Szent György téren. Benkóék minden fellépését a Borfesztivál színpadán nagy érdeklődés kíséri, óriási tömeg ünnepli a zenekart és a felvonultatott kiváló magyar borokat! Benkóék sztárvendégei lesznek Micheller Myrtill, Berki Tamás és Gáspár Pál.
14. szerda (18.00 -21.30) SZEZON NYITÓ Benkó Dixieland Club Budapest, IX. ker. Török Pál utca 3. (A Kálvin téri templom hátsó oldalánál) Tel: 2188796


Kiemelt Benkó koncert november 8-án

Megszokhattuk, hogy a Benkó Dixieland Band évente jelentkezik olyan
tematikus koncerttel, amelyet valamilyen témakör szerint dolgoznak fel.

Következő kiemelt műsorunkként 2011. november 8-án kedden este
19.00 órakor „Világslágerek Dixielandben - Dixieland Világslágerek” című koncertjükre kerül sor.


A mintegy 25 órás aktív koncertprogramjuk olyan legnépszerűbb számai
kerülnek most előadásra, melyek egyrészt New-Orleans traditionális
világát idézik (pl. Tiger Rag, Down by the Riverside, Avalon, Petite Fleur), másrészt a világslágerek közül kerültek Benkóék repertoárjába
(pl. Red Roses for a blue Lady, Fly me to the Moon, When I’m Sixty Four, Mack The Knife, My Way)

A koncertre a jegyárusítás elindult.
1, A koncertre közvetlenül rendelhet jegyet a Benkó Dixieland Band
internetes oldalán www.benko-dixie.hu
2, On-line rendelhet a jegy.hu oldalon
3, Az ország mintegy 450 jegyirodájában (gyakorlatilag minden nagyobb
jegyirodában) személyesen megveheti.
4, Megrendelheti a következő megrendelőlap kitöltésével és a
bencolor@benko-dixie.hu címre történő elküldésével.

Alulírott megrendelem a Benkó Dixieland Band
„Világslágerek Dixielandben – Dixieland Világslágerek”
című koncertjére a Budapest Kongresszusi Központba
2011. november 8. kedd este 19.00 órára a következő jegyeket:

ár darab megjegyzés
…………………………………………………………………………………………………………………
15.000.-
…………………………………………………………………………………………………………………
12.000.-
…………………………………………………………………………………………………………………
9.000.-
…………………………………………………………………………………………………………………
6.000.-
…………………………………………………………………………………………………………………
4.000.-
…………………………………………………………………………………………………………………

Név ……………………………………….…….
E-mail cím …………………………………..…
Posta cím …………………………..…………
Vonalas telefon …………………….………….
Mobil telefon ………………………………….

Kérünk minden adatot pontosan megadni !

A jegyet kérem utánvéttel postán elküldeni. Tudomásul veszem, hogy az
utánvéttel küldés költségei engem, a vevőt terhelnek …….… Igen Nem

A jegyeket személyesen szeretném átvenni a Benkó Klubban … Igen Nem

A nem kívánt válasz kitörlendő/áthúzandó, a kívánt válasz bekarikázandó.
Amennyiben Ön az Igen/Nem kérdésre nem ad választ, úgy alapértelmezésben
az utánvétes elküldést teljesítjük. A személyes átvétel helyéről és idejéről külön
értesítést küldünk.
.................................................................................................................
Ezt a megrendelő lapot kitöltve kérjük elküldeni a
bencolor@benko-dixie.hu
címre.

Minden megrendelő írásos visszaigazolást fog kapni. Kérjük, hogy
megrendelésedet akkor tekintsed elintézettnek, ha ezt a visszajelzést
megkaptad. Ha viszont megkaptad, többet nem kell jelentkezned!
Ebben a visszaigazolásban fogunk értesíteni a jegyek postázásának
időpontjáról, illetve a személyes átvétel idejéről, várhatóan még
december hónapban - különös tekintettel arra, hogy sokan a
jegyeket karácsonyi ajándéknak szánják. A személyes átvételek
Budapesten a Benkó Dixieland Klubban történnek.
Minden Benkó rajongót kérünk, hogy jegyrendelését jómagának,
családjának és barátainak most adja fel, mert várhatóan erre a
koncertre is hamarosan elfogynak a jegyek. Kérünk, hogy a
jelentkezés lehetőségét terjesszed minden dixieland rajongónak,
de elsősorban a Benkó Dixieland híveinek!

Üdvözlettel:
a MVM Benkó Baráti Kör
/Forrás dr. Benkó Sándor 2011.06.17-i levele/*B.K-T.L.