VINCZE ELIZABETH SEGÍTSÉGKÉRŐ SORAI KANADÁBÓL

Kérem, aki tud, segítsen!


Október óta, a helyi könyvtár felkérésére tanítok magyarul Kiplingen, egy 1000 lelket számláló településen a kanadai Saskatchewan tartományban.

Ez a tanyaközpont valamikor, 100 évvel ezelőtt "magyar" település volt és még ma is, harmadik-negyedik generációs emberek is értenek egy kicsit magyarul. Néhány hét alatt megháromszorozódott a csoportom létszáma. Semmiféle könyvem, vagy kész oktatási anyagom nincsen. Saját kútfőmből merítek. Úgy alakítom az órákat, hogy szórakoztatók legyenek: magyar beszélgetés, népdal, történelem, földrajz, stb. Nagyon szegényesen van eleresztve a helyi könyvtár (tábla + kréta), és ráadásul semmiféle magyar, vagy magyar-vonatkozású anyag nincsen. Az esetleges támogatás ügyében megpróbáltam felvenni a kapcsolatot az Ottawai Magyar Nagykövetség tisztviselőivel, pontosabban a kultúrattaséval, de eddig még csak nem is válaszoltak, amit nemcsak felháborítónak, de szégyenletesnek is tartok. Ugyanígy jártam néhány kanadai tiszteletbeli konzullal is.

Elsősorban szótárakat, könyveket, magyar videofilmeket és térképeket kértem. Azért fordulok Önhöz, hogy tanácsot kérjek. Honnan tudnám beszerezni az említett anyagokat és honnan tudnék ezekre támogatást kapni?

Érdeklődéssel várom válaszát.

Köszönettel,
Elizabeth Vincze
KAPCSOLATFELVÉTEL:
evincze@hotmail.com

*B.Kiss-Tóth László 2011.04.05.