Természetes fájdalomcsillapítás Lumbágó, köszvény, reuma, hát- és vállfájdalmak, ízületi gyulladások kezelése gyógyszermentesen (elektromos impulzusokat kibocsájtó HV6609 TENS készülékkel)

fajdalom-smallA fájdalom a testi sérülés kellemetlen, emocionálisan megrázó élménye. A hirtelen szöveti sérülés és az általa okozott akut fájdalom ok-okozati viszonyban áll egymással. A krónikus fájdalom – amely általában a mély szövetből ered – megjelenése nehezebben határozható meg. A hosszan tartó vagy gyakran visszatérő fájdalom esetén az idegsejt egész reakcióképessége megváltozik. Az állandó fájdalom jelenléte a sejteken olyan fehérjék és peptidek termelődését váltja ki, melyek a szervezetre negatív hatással vannak. A fájdalom elmúlása után idő kell, míg a szervezet normál működése újra visszaáll. Ezért fontos cél a fizioterápiában a fájdalom megszüntetése. A TENS-készülék segít ezek megelőzésében. A TENS alkalmas izom- és idegfájdalom csillapítására, mint például a lumbágó, köszvény, reuma, hát- és vállfájdalmak, fejfájás, migrén, ízületi gyulladások, övsömör, arcidegzsába, ideggyulladások akut szakasza után, kisebb érszűkületek karbantartására, baleset vagy műtétek utáni fájdalmak csillapítására, felfekvések elkerülésére, agyvérzést követő izombénulásoknál az izomsorvadás megakadályozására stb. Az akupunktúrás pontokra feltéve az elektródákat a belső szervekre tudunk hatást gyakorolni. Alkalmazható így az immunrendszerünk erősítésére, a vérnyomás szabályozására, allergiás és asztmatikus problémák javítására.

Hogy működik a TENS?
A TENS egy mozaikszó (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation), amely magyarul a bőrön át történő elektromos idegingerlést jelent. A HV6609 TENS-készülék által előállított elektromos impulzusok a bőrfelületre helyezett elektródák segítségével bejutnak a szervezetbe. Ezek serkentőleg hatnak a sérült sejtek ionvándorlására, az anyagcsere bioelektromos folyamataira. Megfelelő ionaktivitás elérésekor izomelmozdulást, vérbőséget hoz létre a bejuttatott áram, így „belső masszázs“ révén izomtornát végzünk. Javul a belső sejtfalak nedváteresztő képessége, fokozódik a testszövetek rugalmassága. Javulnak az anyagcsere-folyamatok, ami a panaszok csökkenését, végül ezek megszűnését eredményezi.

Yes_check copy_25 Egyszerű kezelhetőség.

Yes_check copy_25 12 előre beprogramozott programhely.

Yes_check copy_25 Hordozható.

Yes_check copy_25 Nincs mellékhatás.

Yes_check copy_25 Nincs hozzászokás.

Yes_check copy_25 Naponta többszöri kezelés.

Yes_check copy_25 Gyógyszerallergia esetén is.

Yes_check copy_25 Többféle kiegészítő elektróda.

Yes_check copy_25 A család minden tagjának, széles felhasználási kör.

Milyen esetekben használható a TENS?
A TENS-készüléket elsősorban mozgásszervi megbetegedések kezelésére használják. Idegi eredetű fájdalmak kezelésére is kitűnően alkalmas, mint migrén vagy polineuropátia, idegzsábák és övsömör utáni fájdalomcsillapítás. Vannak olyan belgyógyászati problémák, mint pl. az obstipáció (székrekedés), amire szintén előnyösen használható. Urológiai probléma az elcsöpögő vizelet. A TENS-hez csatlakoztatható rektális elektródával előnyösen befolyásolható ez a probléma. Ugyancsak a rektális elektróda használatával érhetünk el szép eredményt a végbél záróizmának rendellenességénél. Számos olyan fülészeti probléma ismeretes, melynek oka a nyaki gerinc elváltozása. Ezekre kiegészítő terápiaként kiválóan alkalmas a TENS-készülék. Jól alkalmazható a hasi műtétek után a bélmozgások beindítására. Protézisműtétek után használható a vérömlenyek felszívódására, a szöveti duzzanat csökkentésére és a fájdalom csillapítására. Égési sérülések gyógyulásának gyorsítására, a fertőzésveszély csökkentésére és fájdalomcsillapításra szintén alkalmas a TENS-készülék. Cukorbetegeknél a nehezen gyógyuló vágott, zúzott sebek gyógyulását gyorsítja. Elősegíti a fekélyek, felfekvések gyógyulását. Megszünteti az izomlázat.
Különböző fájdalmak kezelése TENS-készülékkel
Nyaki gerinc fájdalma

nyaki-gerinc-fajdalom-kezelese-small_2_abraAz HV-6609 TENS segítségével a panaszok nagymértékben enyhíthetők. A nyaki, vállövi szakaszra felhelyezett elektródák segítségével egy izomlazító programot végzünk az 1-es programmal. Gyakran jelentkező fejfájásunk a kezelés végére megszűnik, fejünket szabadabban forgatjuk. Ha úgy érezzük, hogy a lazítás nem volt elég, még a 4-es programmal fájdalomcsillapítás végezhető. Az éjszakai pihenésünk is sokkal nyugodtabb, közérzetünk jobb lesz. A nyaki, vállövi izomzat merevsége gyakran rontja az agy felé irányuló vérellátást. Ezt is előnyösen tudjuk befolyásolni az 1-es izomlazító programmal. A nyaki gerinc elváltozása gyakran okoz karba kisugárzó fájdalmat. Sokszor éjszaka karzsibbadásra ébred a páciens. Ilyenkor a nyaki gerinc melletti izom lazítása mellett a kar fájdalma is csillapítható. Praktikus kúraszerűen végezni a kezelést. Az 1-es programmal végezzünk 15 percig lazítást, majd a 4-es programmal 30 percig fájdalomcsillapítást.

„Éveken át tartó gerincproblémáimra szedett fájdalomcsillapító gyógyszereket tudtam kiváltani a TENS-készülékkel.” Sebestyén Attila

Vállfájdalom
Gyakori panasz a váll fájdalma, mozgáskorlátozottsága. A betegek sokáig oda sem figyelnek panaszaikra. Évekig viselik a váll fájdalmát anélkül, hogy orvosnak megmutatnák. Első tünetei, amikor nem tudjuk a hátunkat jól megmosni, nem tudjuk a melltartót hátul bekapcsolni. Aztán jön, hogy a polcról nem tudunk valamit levenni. Mivel a másik kéz még kisegít, ezért nem vesszük elég komolyan ezt a problémát. Csak akkor megy a beteg orvoshoz, ha fájdalma erősen fokozódik. Ilyenkor viszont lényegesen hosszabb idő és összetettebb kezelési mód szükséges a panaszok megszüntetéséhez.

„Két évvel ezelőtt rászántam magam egy vállműtétre. Szerencsére nagyon jól sikerült, és a teljes gyógyulásomhoz nagymértékben hozzájárult a műtét utáni szakszerű gyógytórnász segítsége is. Ő ismertette meg velem a TENS-készüléket, és az ő javaslatára vásároltunk is egyet, melyet egész családunk megelégedéssel használ azóta.” Kondacs Imréné

Derékfájdalom

derekfajdalom-tens_10A_abraKezdődhet hirtelen és lassan fokozatosan erősödve, hosszú ideig tartóan. A hirtelen kezdődő derékfájással forduljunk azonnal orvoshoz. A lumbágó hirtelen egy rossz mozdulatra kialakuló heves fájdalom, mely a fájdalom ellen védekező, általában oldalirányba elhajló (antalgiás) testtartást eredményez. Ilyenkor ágynyugalom, merev fekhely, fájdalomcsillapító, antireumatikus szer csökkenti a beteg panaszát. A TENS használata előnyös, mert nem kell az ágyból kikelni. Lazítja az izmot, csökkenti a fájdalmat. A gyógyulás időtartama jelentősen csökkenthető. Célszerű négy elektródával körbefogni a fájdalmas területet. 15 perc izomlazítás után (1-es program) 30 perc fájdalomcsillapítás ajánlott a 4-es programmal. A kezelést naponta 2-3 alkalommal végezzük. Gyakran tapasztalható, hogy olyan erősen megfeszül az izom az egyik oldalon, hogy az izmokban futó erek összenyomódnak, és emiatt erősen romlik a szövetek vérellátása. Ilyenkor lazítás után egy 15 perces keringésjavító programmal jelentősen javíthatjuk a sejtanyagcserét. Ezután végezzük a fájdalomcsillapítást 15 percig a 4-es programmal. Akinek gyakran volt lumbágója életében, az nem kívánja vissza ezt az állapotot. Rendszeresen használva a TENS-t megelőzhető a lumbágó kialakulása.

„Mindig is derékfájós voltam, rengeteget szenvedtem és szenvedek is emiatt. Nekem elég egy rossz mozdulat, és máris napokig fáj a derekam. Sajnos az utóbbi időben már egyre erősebb fájdalomcsillapítókat kellett szednem, hogy valamelyest elviselhető legyen a fájdalom. Az interneten találtam rá a TENS-készülékre. Nekem nagyon sokat segít a derékfájós időszakokban, mindenkinek ajánlom, aki hasonló problémákkal küzd.” Szabó Róbert

Migrénes fejfájás

migren-fejfajas-kezelese-small_25C_abraA migrén rohamokban jelentkező féloldali fejfájás, súlyosabb esetekben hányinger, hányás, akár munkaképtelenség is kísérheti. A rohamok gyakorisága csökkenthető, ha a TENS 1-es és 2-es programját naponta 15 percre alkalmazzuk a nyaki gerinc melletti izmokra. A kialakult fejfájás megszüntetésére a 4-es programot ajánljuk. A felhelyezés mindig egyéni, hiszen a fej elég érzékeny, nem mindenki tűri ezen a területen a kezelést. Felhelyezhető a homlok két oldalára, vagy féloldalasan kialakult migrénnél a homlok és a nyaki gerinc érintett felső szakaszára. Tehetjük a nyak és a hajas fejbőr határára, a nyakra vagy a csuklyás izmokra. Mindig a páciensnek kell kikísérleteznie, hogy számára melyik felhelyezési mód a leghatásosabb.

„Barátnőm ajánlására próbáltam ki az ő készülékét, amikor rám tört a fejfájás. Már szinte az első alkalommal néhány perc múlva érezhető volt a javulás. Mivel nem egy túl drága készülékről van szó, hamar megkaptam a család támogatását, és vásároltam egyet magunknak. Nagyon jó döntésnek bizonyult. Én nemcsak akkor használom, amikor elkezd fájni a fejem, hanem megelőzésre is. Szinte biztos vagyok benne, hogy a TENS is hozzájárult ahhoz, hogy mostanában kevesebbszer kínoz a migrén.” Farkas Andrea

Érszűkület

erszukulet-kezelese-tensel-smallAz érszűkület lassan kialakuló elváltozás. Az érszűkület okozta panaszok csökkentésére gyógyszeres kezelést, értágító hatású fürdőkúrát (szénsavas fürdő, hideg-meleg váltófürdő), súlyosabb esetben műtétet ajánlhatnak az orvosok. A TENS-készülék keringésjavító programja segítségével csökkenthetjük az érszűkület miatti panaszokat. E betegségben szenvedők gyakran tapasztalják, hogy hidegek a végtagok. Enyhén kékesen elszíneződnek, a járás fájdalommal jár. Rendszeresen használva – naponta 1-2 alkalommal 30 percet – a keringésjavító programot a két talpra felhelyezett elektródákkal elérhetjük, hogy az erekben átáramló vér sebessége nőjön, így azok a hajszálerek is képesek újra megnyílni, melyek a lelassult keringés miatt elzáródtak. Így javul a szövetek oxigén-anyagcseréje, a salakanyagok hamarabb eltávoznak, javul a nyirokkeringés. Rendszeres használat mellett csökkennek a panaszok.

„Nehezen szántam rá magam hosszabb sétákra, mert komoly fájdalommal járt ez számomra az érszűkületem miatt. A TENS rendszeres használatával újra képes vagyok dolgozni a kertben, bevásárolni, felmenni a lépcsőn. Köszönöm a lehetőséget.” Pusztai András

Háti gerinc fájdalma

hati-gerincszakasz-elvaltozasai-smallA háti gerincszakasz elváltozásai közül már szóltunk a megelőzésnél a hanyag tartásról. A fiatal korban kezdődő (12-14 éves kor) gerincelváltozás a Scheuermann-féle betegség, amely a csigolyák porclemezeinek gyulladásos folyamata után a csigolya deformálódásához és leggyakrabban a háti gerincszakasz „púposságához” vezethet. Kezdetben előfordul, hogy a gyermeknek nincs panasza, a szülő észleli a hanyag tartást. Ilyenkor csak a röntgenkép tudja kimutatni a csigolya elváltozását. Később jelentkezik a fájdalom. A kórkép kezelése az orvos feladata. A TENS-készülék csak segítség abban, hogy a gyermeknek csökkentsük a fájdalmát. Ezáltal megvédjük a fájdalomcsillapító gyógyszerek mellékhatásaitól. Az izomerősítő (2-es) és a lazító (1-es) programokkal kezelve a fájdalmas területen javítjuk az izmok állapotát és a gyermek tartását. Hirtelen fellépő hát- és derékfájdalom fiatal korban ritka, de előfordul. Mindig orvosi vizsgálat szükséges az ok kiderítésére. Ezután az orvossal megbeszélve lehet használni a fájdalomcsillapító vagy izomlazító programot.

Gerincferdülés (szkoliózis)

A gerinc oldalirányú kóros görbületét jelenti. Általában gyermekkorban kezdődik, és az egészen enyhe ferdülésből nagyon súlyos állapot is kialakulhat. Ez végigkíséri a beteg életét. Terhelésre, állandó ülésre panaszt okoz, háti, deréktáji fájdalom jelentkezhet. Fizioterápiával, gyógyszerekkel az izomfájdalmak, a merevség csökkenthető. A rendszeres torna szintén csökkenti a panaszokat. Jótékony hatású, ha hetente háromszor az izomlazító programmal végigmasszírozzuk a gerinc melletti izmokat.

Combfájdalom

A kezelés a deréktáji izomzat kilazításával történik, 15 percig az 1-es programmal. Ezután a nagy combizomzatot kezeljük 2-es programmal 15 percig. A lumboischialgiás panasz gyakori kísérőjelensége az izomgyengeség. A nagy combizmokra felhelyezett elektródákkal izomgimnasztikát végzünk naponta többször is 10-15 percig.

Az alábbi problémákat kezelhetjük még hatásosan a TENS-készülékkel:

• fülészeti panaszok, fülzúgás;

• teniszkönyök;

• csukló fájdalma;

• a porckorong degeneratív elváltozása;

• térdfájdalom;

• csigolyaelcsúszás;

• izomláz megszüntetése;

• műtéti hegek;

• vágott, metszett sérülések;

• égési sérülések;

• lábszárfekély;

• arcidegzsába;

• felfekvések;

• SPA, Bechterew-kór;

• reumatoid artritisz;

• szklerózis multiplex.

Mi a különleges a HV6609 TENS-készülékben?

1. A kábeltörések és szakadások megelőzése érdekében a HV-6609 TENS masszív, strapabíró vezetékekkel dolgozik.

2. A hosszú, problémamentes működés záloga, hogy a HV-6609 TENS-készüléken nincs mozgó, forgó alkatrész, amely hibaforrásként jelentkezne. Az intenzitás a + és – gombokkal 50 lépésben állítható.

3. A HV-6609 TENS egyedülálló módon (2 in 1) két készülék egyben, ami szó szerint értendő, tehát két egymástól függetlenül működtethető részből áll. Ez akkor praktikus, ha valaki két különböző testrészét szeretné kezelni eltérő programmal, és/vagy más intenzitással, illetve alkalmat adhat arra, hogy ketten használják egyszerre.

tens_hasznalatival

Yes_check copy_25 Erős, masszív vezetékek.

Yes_check copy_25 Alacsony meghibásodási esély: 1:1000.

Yes_check copy_25 Akár 4 testrész egyidejű kezelése.

Yes_check copy_25 2 külön vezérelhető készülék egy házon belül.

Yes_check copy_25 50 fokozatú intenzitás-szabályozás.

Yes_check copy_25 1 év garancia.

Yes_check copy_25 Több mint 10 év tapasztalat.

Mit kap Ön a csomagban?

tens_csomag

1db TENS HV6609 készülék + alap tartozékok: 4 pár (8 db) 4×6 öntapadó elektróda, 4 db elektródakábel, 2 db kábel- és elektródatartó, 4 db elem (AAA), 1 db magyar nyelvű felhasználói kézikönyv (40 oldal).

*
A készülék ára: 44.000 Ft. Megrendelése után a terméket 3-5 munkanapon belül futárszolgálattal,  teljesen díjmentesen juttatják el a megrendelőnek. Az áru ellenértékét a futárnál utánvétellel egyenlíthetik ki. 100%-os pénzvisszafizetési garancia! A 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet értelmében a fogyasztó (vásárló) a vásárolt termék kézhezvételétől számított 8 munkanapon belül a szerződéstől indoklás nélkül elállhat.
Amennyiben érdekli Önt a készülék, kattintson a http://gyogyszernelkul.com/termeszetes-fajdalomcsillapitas/ weblinkre és a beugró honlapon, a cikk végén lévő Név, E-mail cím, Telefonszám, Számlázási cím, Szállítási cím és Üzenet c. mezők kitöltése után a Megrendelés-re kattintva lehet a megrendelését elküldeni.
(Forrás: Gyógyszer Nélkül Magazin info@aktivegeszseg.com 2014.03.08-i hírlevele)*B.Kiss-Tóth László