/Forrás: Kuruc.info 2010.03.24./
 
Csuklyás cigányok késeltek Fehérvárott
Ha valaki esetleg kételkedett volna az ITTENI cikkünk elkövetőinek (természetesen) cigány származásában, a Magyar Hírlap alábbi cikkéből bizonyságot szerezhet. Igen, megint igazunk volt…
Csuklyás cigányok késeltek Fehérváron
Négy csuklyás cigány fiatal támadt rá a nyílt utcán vasárnap a székesfehérvári Debreceni Lászlóra. Békésen sétált hazafelé, amikor mindössze 150 méterre a rendőrség épületétől rárontottak. Ütötték, rúgták, majd késsel kétszer hátba szúrták, és elvették a táskáját.
Debreceni László a kórházban nyilatkozott a Magyar Hírlapnak. „Szép lassan sétáltam hazafelé, kezemben reklámtáskával. Csak egy üveg bor és egy üveg konyak volt benne. A Deák Ferenc utcán egyszer csak követni kezdtek, fejükre húzott csuklyákkal, olyan bajuszos – hát hogy is mondjam –, napbarnított fiatalok. Azt kiabálták, állj meg, te köcsög, állj meg, te! De én siettem tovább, erre rám vetették magukat mind a négyen. Ütöttek, rúgtak, ahol értek. Egyikük arcba vágott, úgy, hogy el is estem, a másikuk ütéseket mért a hátamra. Ekkor szúrtak meg” – mondta el a történteket a megkéselt férfi.

Miután támadói elfutottak, ő a rendőrségre sietett, mivel az közelebb volt, mint a kórház, és attól tartott, ha még telefonálni kezd, talán visszajönnek érte, s akkor biztosan nem hagyják életben.

Mind a négy – 17 és 22 év közötti – fiatalt sikerült rövid időn belül kézre keríteni. Közülük ketten büntetett előéletűek. Mindannyian őrizetben vannak, az előzetes letartóztatásukról később dönt az illetékes bíróság.

Jénh Ákos, a Fejér Megyei Kórház traumatológia osztályának főorvosa szerint Debreceni Lászlónak még néhány napot kórházban kell töltenie, hiszen az őt ért szúrások közül az egyik kilyukasztotta a tüdejét, ezért operálni kellett.

„Ha nem tudtuk volna azonnal ellátni, nem biztos, hogy túléli az éjszakát” – mondta a doktor.
(MH)