"Egyházi" hírek Amerikából: elválik "férjétől" a buziságát nyíltan felvállaló püspök


Elválik "házastársától" Gene Robinson, az amerikai Episzkopális Egyház püspöke, aki nyíltan vállalja ferde hajlamait. "Társával" 25 évig voltak együtt, és 2008-ban "kötöttek házasságot".
Robinson a Daily Best honlapon azt írta, hogy örökre hálás lesz "férjének", Mark Andrew-nak, de a válás részleteit nem osztotta meg – közölte a BBC News.
A két buzi 2008-ban kötött "házasságot" egy privát ceremónián New Hampshire-ben, és miután az állam elfogadta az azonos neműek "házasságáról" szóló törvényt, házasságuk hivatalossá vált.
Gene Robinson New Hampshire-i püspöki kinevezése 2003-ban az egész anglikán közösséget megosztotta. Az Egyesült Államokban a túl liberálisnak tekintett szemlélet elleni tiltakozásul több száz parókia szakadt el az Episzkopális Egyháztól - az anglikanizmus amerikai ágától -, és új anglikán egyházat alapítottak Észak-Amerikában.
Levelében a 2012-ben hivatalától visszavonult püspök bevallotta: "nem sokat segít rajta", hogy tudja, a "meleg és leszbikus párok" életében ugyanolyan bonyodalmak, nehézségek adódnak, mint a heteroszexuális házasságokban. Hozzátette azonban, hogy nem rendült meg a hite a "házasságban", amiért elválik attól, akit hosszú időn át szeretett, és válásuk után is szeretni fog.

A püspök lányával és Obamával, a deviánsok nagy támogatójával 2009-ben, tehát a "házassága" utáni évben - nem valószínű, hogy Putyinról is készültek hasonló fényképek
 
A 66 éves Robinson püspök korábban egy nővel kötött házasságot, akitől két gyermeke született. 1985-ben váltak el egymástól Robinson aberrációja miatt.
 
(MTI korrigálva Kuruc.info 2014.05.05.)*B.Kiss-Tóth László