tech hírlevél

HVG.hu
FacebookRSSTwitter
2014. március 30., vasárnap
A HÉT CIKKE 
 

Elmeséljük, milyen lesz a Facebook

Mark Zuckerberg legújabb dobása egy olyan jövő felé mutat, amit nemrég még utópiaként olvashattunk a Ready Player One című könyvben. Virtuális kézfogás, otthonunkban ülve részt venni egy tanórán, új világ, új élet? Amit még most elképzelni sem tudunk, hamarosan megvalósulhat.
TOVÁBBI HÍREINK 
 

A világon 7 embernek van kulcsa a teljes internethez

Sci-finek hangzik, pedig nem az. Van tizennégy olyan ember az Egyesült Államokban, aki komoly kiberbiztonsági vészhelyzet után úgymond újra tudja indítani az internetet. A legfőbb őrök azonban nem ők: van hét olyan ember a világ különböző pontjain, akik akkor tudnak közbeavatkozni, ha az újraindításhoz szükséges mechanizmust is megtámadták. Mindegyikőjüknél van egy-egy kulcs, melyek együtt alkalmazva érik el a kívánt hatást.

A Waze és a Spotify az SM 2014-en!

Smartmobil PR
Az SM ‘14 konferencia számos külföldi nagyágyút hoz el Budapestre. Többek között a Waze alelnökét Fej Shmuelevitz-t, valamint a Spotify fejlesztési igazgatóját, Kevin Goldsmith-t.
HIRDETÉS

Így gyorsíthatja fel ingyen az internetet otthon

Egy Chrome-bővítmény segítségével csökkenthető a böngészés során forgalmazott adat mennyisége, ami egyúttal jelentős gyorsulást eredményez. Ezután ellenőrizhetjük is a böngészőben a spórolás mértékét.
Aktuális lapszámunk tartalmából:
Kampánymenetrend szerint indul-e a 4-es metró?
Hogyan működtek a Welsz-féle útlevéltrükkök?
Milyennek látják elemzők a magyar gazdaságot?
Mi következik a Krím elfoglalása után?
Előfizetés  •  Hirdetés  •  Kiadványok

Így tudhatja meg egyszerűen, kik figyelik titokban a neten

Gyorsabban és az eddigieknél nagyobb biztonságban netezhet az alábbi alkalmazásnak köszönhetően.

Értünk jön a HR

Az elmúlt években egyre több nemzetközi cég kezdett el olyan új módszereket alkalmazni, amivel jelentősen felgyorsítható a munkaerő-felvétel. A különböző technológiai megoldásoknak köszönhetően a HR-esek leterheltsége jelentősen csökkenhet, míg az adott állásra jelentkező fél sokkal hamarabb kaphat értesítést a kiválasztási folyamat aktuális állapotáról. Magyarországon egyelőre ritka a szoftverek és alkalmazások használata az emberi erőforrás menedzselésében: a Prezinél már találkozhatunk részben automatizált folyamatokkal, és létezik már olyan magyar startup, amely meghozhatja az áttörést a hazai piacon is.

Barátkozz óriással - Kipróbáltuk a Samsung legjobb táblagépét

Bár a tabletek alapvetően nem a notebookok kiváltására valók, egyesek ilyen célzattal vásárolnak táblagépeket. Ennek apropóján teszteltük a Samsung valaha készült legnagyobb és legerősebb táblagépét, a ceruzás kezelhetőséget biztosító Galaxy Note 12.2-t.

Ezeket a linkeket minden Google-használónak ismernie kell

A Google-szolgáltatások használata általában magától értetődő, így sokan nem is gondolnak arra, hogy ezeket külön is testre lehet szabni. Ehhez mutatunk egy kis segítséget.

Ez a játék olyan nehéz, hogy ha elér 2 pontot, akkor már gratulálunk

Nem tudjuk pontosan, hogy a Mr Flap melyik képességeinket teszi próbára, de az idegeinket biztosan.

Veszélyben a Wordöt használók – itt a gyorsjavítás, telepítse

Egy most felfedezett biztonsági rést kihasználva távolról átvehető a Word szövegszerkesztőt futtató gépek fölött a hatalom. A Microsoft egy gyorsjavítást adott ki, amit mindenkinek érdemes telepíteni, mert a cég úgy tapasztalja, hogy folyamatosan támadják a Wordöt futtató gépeket.

Aki a neten bunkó, az tényleg bunkó

A netes trollok általában az online világon kívül is szörnyű emberek – erre jutottak kanadai pszichológusok egy nemrég publikált tanulmány készítése során. A trollok a való életben (is) önimádók és szadisták.

Ez talán az eddigi legmenőbb mobiltok

A képernyőt védő Dot View Case anélkül teszi használhatóvá az új HTC One legfontosabb funkcióit, hogy le kellene venni róla. És még jól is néz ki.

Ingyen töltheti le a teljes Microsoft Office-t mobiljára

Az iPadre kiadott Office megjelenése a mobilos verzióknak is kedvez, ezek ugyanis mostantól teljesen ingyenesen használhatók.

Itt a nagy csapat: iPhone 5s vs. Galaxy S5 vs. HTC One (M8)

A HTC háza táján a jelenlegi legjobb okostelefonként emlegetik a tegnap bemutatott HTC One-t (M8). Nem biztos persze, hogy ezzel az Apple-nél vagy a Samsungnál is egyetértenek, hiszen mindkét cégnek van igazi nagyágyúja. Lássuk a három csúcstelefon specifikációt egymás mellett, összevetve.