Lúgosítás szódabikarbónával


A betegségeket valójában a bennünk felgyülemlett méreganyag lerakódások okozzák. A szódabikarbóna (nátrium-hidrogénkarbonát) gyengén lúgos, vízben jól oldódó só, ami savak semlegesítése közben szén-dioxidot szabadít fel. A szódabikarbóna fogyasztása által könnyebbé válik emésztésünk, enyhíti a puffadást, csökkentheti a gyomorproblémákat, lúgosít és szinten tartja a pH-értékünket. Általánosítva elmondhatjuk, a beteg szervezet el van savasodva.

Lúgosítás szódabikarbónávalMire használhatjuk?

Gombásodás esetén is kipróbálhatunk egy alapos méregtelenítést a szódabikarbóna segítségével. Bizonyos ételek fogyasztásától is támadhatnak emésztési problémáink, ilyenkor segítségünkre lehet egy teáskanál vízbe kevert szódabikarbóna. Mindenképpen eredményes, ha táplálkozásunkba beiktatunk lúgosító étrendet: csíraféléket, zöldséget és gyümölcsöt, valamint kerüljük a savasító húsféléket, fehér cukrot, fehér lisztet, tojást és sajtot. Előnyt jelenthet akkor is, amikor legyengült immunrendszerünk miatt egyszerűen képtelenek vagyunk kilábalni a sorozatos betegségekből. A szódabikarbóna kúrát bármely évszakban elkezdhetjük, de táplálkozás szakértők szerint a legideálisabb tavasszal.

Kúraszerű alkalmazása

Kúraszerűen reggel javasolt a szódabikarbóna fogyasztása. Naponta igyunk mindig azonos időpontban egy pohár meleg vizet kis púpozott teáskanál szódabikarbóna hozzáadásával, mégpedig olyan melegen és gyorsan, amennyire csak tudjuk. A szódabikarbónát 2 evőkanál hideg vízben feloldjuk, úgy engedünk rá meleg vizet. Ezt követően tíz perc elteltével igyunk meg egy pohár hideg vizet, amihez 10-12 csepp citromlevet  csepegtetünk. Utána 30 percig ne fogyasszunk semmit! Egy kúra során – ami tarthat egy hónapon keresztül – naponta legfeljebb három alkalommal igyunk további 1dl langyos vízben feloldott, csapott teáskanálnyi étkezési szódabikarbónát.  A kúrán kívül is készíthetünk hatékony koktélt nehéz gyomornak a kellemetlen emésztési problémákra. Egy pohár vízben oldjunk fel egy késhegynyi szódabikarbónát, majd adjunk hozzá egy kis kanál ecetet.

Nem csak betegség idején

A szódabikarbóna nem csak belül, de kívül is ideális ápolószernek bizonyult. Semlegesíti a lábizzadás kellemetlen szagát és megakadályozza a lábgombásodás okozta tüneteket. Hónaljizzadásnál kevés szódabikarbónával bedörzsöljük hónaljunkat, sokaknak bevált már ez a módszer a kellemetlen izzadtságszag távoltartására. Az érzékeny kezűek főként télen napjában legalább egyszer, szappan helyett szódabikarbónával mossanak kezet, amitől bőrük lágy, selymes tapintású lesz.

/Forrás: http://impulsermagazin.com/ 2014.01.28./*B.Kiss-Tóth László 2014.03.08.