Magyar Nemzeti Arcvonal - Hídfő.net: Győrkös Csaba emlékezetére

1968. március 24. - 2013. szeptember 14.
A Magyar Nemzeti Arcvonal alapító tagja. Tehetségével és tudásával nagymértékben hozzájárult az MNA arculatának kialakításához. Egy békítő, az indulatokat és a haragot kioltó, segítő kezet nyújtó ember volt. Mindig lehetett kérni tőle, soha nem utasította el a segítséget. Mindemellett rendkívüli tehetséggel rendelkezett. Remek képeket festett, csodálatos, több ezer képből álló fotógalériája van. A világban is a szépet kereste és azt meglátva megörökítette, hátha így más is szépnek fogja találni ezt a gyönyörű teremtett világot. 

Jó volt vele beszélgetni, mert a felvetett témákban mindig a lényeget látta meg és kérdéseivel, hozzászólásaival lendületet adott a megoldások megtalálásához. Kecskés Gáborral jó barátságban volt, aki halála előtt egy évig nála lakott.
Művész hajlama -kiváló rajztehetsége- már gyerekkorában a felszínre tört, és általános iskolai rajztanára felkarolta, a legjobb győri képzőművészekhez irányította, akik felkészítették. A bencés gimnázium elvégzése után a művészeti főiskoláról elutasították, mondván "túl fiatal" annak ellenére, hogy minden felvételi vizsgán kitűnően helytállt. Így rajztanári pályára ment. Kiváló szellemi képességei voltak, gyakorlatilag egyik iskolát végezte a másik után. Elvégezte a munkajogot, boltvezetői iskolát, kereskedelmi szervező, majd lediplomázott a művészeti egyetemen - művészettörténész karon. Közben sok tanfolyam szintű vizsgát tett le különböző számítástechnikai programok használatából. Jellemző a magyar művész világra, hogy "származása" miatt kirekesztette magából. Ennek ellenére festményei sok ház falát díszítik, önálló kiállítása volt Németországban. Mesterien bánt az akvarellel és az olajfestékkel egyaránt. 
Tervei voltak. Telis-tele volt tervekkel. Életvidám ember volt, aki mindig a jövőnek építkezett, a jövőre tervezett. Cserépkályhát akart építeni, famunkákkal feldíszíteni az elkészült házát, éppen most akart egy újabb iskolába beiratkozni. Reklámmunkákból élt, egy ilyen irányultságú cégnél dolgozott. Az általa feldekorált kamionok több kamion szépségversenyt megnyertek. 
Imádta a Balatont, és a motorozást. Gyermekként, 13 évesen vette meg első motorját. Ettől kezdve szinte soha nem volt olyan időszak, hogy motor nélkül lett volna. Nem volt vagány, és nagyképű gyorshajtó. A motorozásban is a szabadságot szerette. Nyaranként sosem vágyott külföldre, még olyan időszakban sem, amikor megengedhette volna magának. Ő a Balatont szerette, és hatalmasokat úszni. Imádta a vizet. 
Nemsokkal egy vidám és boldog nyaralás után, éppen új tervei elkezdése előtt a halál gyorsan csapott le rá. Tragikus hirtelenséggel ragadta el. Szeretnénk hinni, ahogy az orvos mondta - egy pillanatig tartott csupán.
Életútja minden nehézség ellenére példaként állítható mindazok elé, akik munkájukkal akarnak hasznos tagjaivá válni szűkebb, vagy tágabb közösségüknek.
Emlékezetünkben tovább él.
Róla készült utolsó képek egyike.
 /Forrás: http://www.hidfo.net /2013/09/17/*B.Kiss-Tóth László