A hagyományos módon történő körülmetélés tiltását kimondó határozata miatt már az Európa Tanács is rasszista és vallásellenes -így döntött Izrael


Izrael "rasszistának" és "vallásellenesnek" nevezte az Európa Tanács egyik határozatát, amely a körülmetélés szabályozására szólítja fel 47 tagállamát - közli az AFP. Eszerint a rituális körülmetélést az illetékeseknek a legkorszerűbb orvosi és egészségügyi feltételek között kellene elvégezniük.
 
Nagyon finom lehet a csecsemővér,
azért ragaszkodnak hozzá
A strassburgi székhelyű nemzetközi szervezet dokumentuma "párbeszédre szólítja fel az orvosokat és a vallási képviselőket azért, hogy felhagyjanak olyan hagyományos módszerekkel, amelyek nem szolgálják a gyermek érdekét, és nem felelnek meg az orvostudomány legutóbbi állásának".
 Az izraeli külügyminisztérium elítélte a határozatot - amelyre a keddi döntés során 77-en igent, 19-en nem mondtak, 12-en pedig tartózkodtak -, mondván, az a "rasszista trendeket" erősíti. Izrael azonnal felszólította a Tanácsot, hogy érvénytelenítse a dokumentumot. "Az, hogy a körülmetélés károsítja a fiúk egészségét és testét, hamis állítás, semmiféle tudományos bizonyíték nincs rá. Ez a határozat erkölcsi foltot hagy az Európa Tanácson, a gyűlöletet és a rasszista trendeket erősíti Európában" - állítja a minisztérium.
 

Videón a szép szokás:
thumb
1:17
metélés
 
Izrael azt is sérelmezte, hogy a határozatban egy kalap alá vették a körülmetélést és a lányok nemi szervének megcsonkítását. A minisztérium indoklása szerint a körülmetélés ősi vallási hagyomány, míg a lányok megcsonkítása barbár és elítélendő. Marlene Rupprecht, a határozat előkészítője tagadja, hogy a kettőt összehasonlították volna. Elmondása szerint "különböző kategóriákat állítottak fel a gyermek testi integritásának megsértésére", ezeket elhatárolták egymástól, és nem mosták őket össze. Ráadásul a dokumentumnak nem az a célja, hogy stigmatizálja a vallási közösségeket, hanem hogy vitára szólítson a gyermekek testét illető jogokról.
 
 
(Forrás: Nol nyomán Kuruc.info 2013.10.05.)