Felcsút polgármestere magának adott milliárdos megbízást

Saját magának adott megbízást stadionépítésre a felcsúti polgármester – írja a Népszabadság. Mészáros Lőrinc a lap azon értesülését cáfolta, hogy kocsit ajándékozna Orbán Ráhelnek a szombati esküvője alkalmából. 

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány kuratóriumi elnöke, egyben Felcsút polgármestere, Mészáros Lőrinc egymilliárd forint értékben adott megbízást saját cégének, a Mészáros és Mészáros Kft.-nak a helyi stadion felépítésére – írta a péntekiNépszabadság, amely megemlíti, hogy tavaly Mészáros Lőrinc még azt állította az Átlátszó.hu-nak, cége nem vesz fel pénzt az alapítványtól. Népszabadság idézi a Mészáros és Mészáros Kft. 2012. évi üzleti tevékenységéről szóló beszámolót, amely szerint 2013-ra olyan megrendelésekre számítanak, mint Zánka üdülőépületének felújítása 1 milliárd forintért, Tápióság csatornaépítése 1,9 milliárd forintért, Esztergom hulladéklerakójának rekultivációja 0,8 milliárd forintért, Dunavértes hulladéklerakó rekultivációja 0,8 milliárd forintért, Felcsút Centerpálya építése 1 milliárd forintért. A Népszabadság felidézi, hogy Mészáros Lőrinc és felesége 800 milliós osztalékot vett ki legutóbb a kettejük tulajdonában álló kft.-ből, ami havi bontásban 66 milliós jövedelmet jelent.

Mészáros Lőrinctől amúgy egy autót kap Orbán Viktor lánya, Ráhel, aki szombaton megy feleségül Tiborcz Istvánhoz, aki a napokban vásárolt 41 millió 860 ezer forintért 24 hektár földet 450 aranykorona értékben Csabdin, ahol a lakodalom lesz. Az esküvő helyszínén csütörtökön már nagy volt a sürgés-forgás: teherautók, hűtőkocsik lepték el a lagzi helyszínéhez vezető utat. Egy rendezvényszervező kft. szállította az asztalokat, székeket a nagyszámú vendégsereg szombati fogadásához. A szokatlanul nagy mozgást biztonsági emberek irányították. A nyüzsgést már kezdik megszokni a környékbeliek: az egykori grófi birtokhoz vezető úton az elmúlt napokban kátyúztak, irtották a gazt.
Mészáros pénteken délután ezt cáfolta, miképpen azt az állítást is, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. alkalmazottainak átlagjövedelme 60 ezer forint, mivel a valóság szerinte az, hogy a Kft. munkavállalóinak átlag jövedelme 124 185 forint.

Kapcsolódó cikkek:

/Forrás: www.hvg.hu 2013.09.06./*B.Kiss-Tóth László