Kulka János transzvesztita lett

Kulka János egy filmszerep kedvéért felcsapott   transzvesztitának.
Frissen készült fotók szivárogtak ki a Swing című film forgatásáról. A képeken a felismerhetetlenségig kisminkelt Kulka János látható, aki szerint a szerepe egy elképesztő utazás a nemek között – írja a borsonline.hu.

Fazekas Csaba rendező alkotása, a Swing várhatóan 2014 márciusában kerül a mozikba. A filmben Kulka János például egy transzszexuális bártulajdonost alakít.
A lap megkereste a színészt és megkérdezték tőle, hogy létezik-e valaki ebben az országban, aki felismeri így kisminkelve? A Kossuth-díjas színész nevetve mondta, hogy nincs, és élete egyik legelképesztőbb utazása ez a filmszerep.
Kulka János szemérmesnek vallja magát. Ezért is örül szerepének. A filmben megváltozott külseje mögé tud bújni.
A legnehezebb kérdés a szerep eljátszásában az, hogy ne a közhelyeit formáljam meg – nyilatkozta a Borsnak, Kulka.  Egy embert kell alakítanom, aki egyébként bártulajdonos és egyébként transzvesztita. Beszámolója szerint technikailag a sminkelés nagyon megterhelte. Minden reggel két órát ül a sminkszobában, miután elkészült a „remekmű” egy eddig ismeretlen új világba kerül, átléphet, nemet változtathatott. Nagyon évezi, hogy a színpadon senki sem ismer rá.
A sminkjét Magyarország egyik legismertebb transzvesztitája, Nicole készítette a forgatásokon. A szereplők ruhatáráért pedig Lakatos Márk a felelős.
Lakatos Márk stylist szerint, ha be akarjuk határolni a filmet akkor a magyar Dream Girlsben kell gondolkodnunk, de senki ne higgye, hogy ez a mozi csak egy gyenge utánzata a Broadway musicalnek, vagy a legendás 2006-os Beyoncé-féle sikerfilmnek.
A Swing a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készül az Unio Film, TV2 és a Sparks koprodukciójában. Az előzetes tervek alapján jövő tavasszal kerül majd a mozikba.
/Forrás: www.borsonline.hu – www.alfahir.hu 2013.08.27./ Nem csodálkoznék azon, ha Kulka annyira beleélné magát a szerepébe, hogy később a valós életben sem tudna elszakadni tőle...*B.Kiss-Tóth László