Családi nap,konferencia

Konferencia- Családi Nap- Magyar Remény

Szilvásvárad, 2012. szeptember 22.

Konferencia

Érdeklődő levelekre válaszolva közöljük az alábbi tudnivalókat:

A Magyar Remény konferencia nem a szokásos, évente háromszor összetrombitált, „szeressük egymást gyerekek” alapú, rendre nulla eredménnyel záruló kerek asztalos nemzetmentő és világmegváltó összeborulás. Az ilyen jellegű, rendre zátonyra futó kezdeményezések koncepciójától már alapjaiban eltér.
Ez a kezdeményezés nem akar mindenáron egymás mellé ültetni mindenkit – hogy aztán közös nevező híján dolgavégezetlen menjünk haza. Szerencselovagokat, párfős szervezetek kiskirályait, őrületbe hajló egoistákat, a hatalom ügynökeit, kétes egzisztenciákat, stb. A kezdeményezők azokat az embereket, csoportokat keresték meg, akik eddigi munkásságuk során bizonyították elkötelezettségüket, helytállásukat, becsületüket és szándékaik tisztaságát – és nem utolsó sorban képesek voltak felismerni és megérteni a kor kihívásait.
Nyilván vannak rajtuk kívül hasonló személyek, csoportok, akikhez – még – nem tudunk eljutni. Többen listán is voltak, de idő és pénz híján ez idáig nem tudtunk egyeztetni. Természetesen a rendezvényen szívesen látunk, és a későbbiek során is várunk mindenkit, aki előrevetített irányvonalunkkal egyetért! Mivel több szervezettől, csoporttól kaptunk érdeklődő jelzéseket, a szervező csoportok mellett szívesen feltüntetjük őket, mint a kitűzött célokkal egyetértő támogatókat, vagy csupán mint érdeklődőket! Számunkra teljesen ismeretlen szerveződések nevét nem áll módunkban feltüntetni! Kérjük a szíves megértést!
A szervező csoportok nem elképzelések nélkül ülnek össze, csak azért, hogy valamiféle elcsépelt egységtörekvést mutassanak. Határozott elképzelésekkel és tervekkel rendelkeznek, célkitűzéseik messze túlmutatnak bármely kezdeményezés céljainál. A résztvevők nem egymás mellé ülnek, hanem reményeink szerint eggyé vállnak, hogy közös erővel és akarattal jelenítsenek meg egy korszakfordító új irányt.
A Magyar Remény konferencia, és az általa útnak indítandó irányvonal szintén nélkülözi a megszokott „szabadság, egyenlőség, testvériség” jellegű demokráciát. Itt nem lesz parttalan vita, okoskodás, bölcselkedés, nagyotmondás és értekezés gyakorlatiatlan, elméleti dolgokról. A konferencia mondanivalóját, és az elinduló új kezdeményezés irányvonalát az abban résztvevők, és az ahhoz csatlakozók fogják megszabni. Nincs módunk, de szándékunk sem lehetőséget biztosítani felénk el nem kötelezett kívülállók nyilvános felszólalására. Ez nem a Kossuth tér, ahol egymás kezéből kapkodják ki a mikrofont – hogy végül ne mondjanak semmit. Ha itt elhangzik valami, az velős, és tartalma van, és a közösség érdekét szolgálja.
Az elvárásokkal társított anyagi felajánlásokat pedig köszönettel visszautasítjuk! Nincs eladó beleszólási jog!
Itt nem lehet érvényesülni szavakkal. Nem lehet érvényesülni pénzzel. Csak a végzett munka számít, és a közösség elismerése!
A Magyar Remény kulturális családi nap programjai:

egész napos programok
- íjászat,
- gyermekfoglalkoztató:
     - fafaragás,
     - gyöngyözés,
     - Aaminah Náda (Szabó Ágnes): Kisangyaltáncoltató,
     - gyermekszínezők,
     - papírmasék,
- egészségügyi állapotfelmérés:
      - testsúlymérés/testtömegindex,
      - vérnyomásmérés,
      - életmód-tanácsadás,
- kézművesek és őstermelők vására.
A rendezők az időpontok változtatásának jogát fenntartják!


/Forrás: Nemzeti Civil Kontroll 2012.09.18-i hírlevele/*B.Kiss-Tóth László