Késekkel és baltákkal támadtak a vasúti pályamunkásokra a cigányok Karcagon






A hét közepén, szerdáról csütörtökre virradó éjjel, egy 5-6 főből álló cigány csoport támadt a Karcagi vasútállomástól és egyben a déli cigányvárostól is 300 méterre dolgozó pályamunkásokra.



Az Európai Unió kiemelt támogatásával épülő, a fideszes vállalkozásoknak zsíros megrendeléseket adó vasúti pályafelújításon dolgozó munkásokat fenyegették meg a „nem hiába születettek”. A cigányoknak a felújítások miatt keletkező jelentős mennyiségű vasanyag szúrt szemet, amire úgy érezték, hogy a munkások megfélemlítésével juthatnak hozzá.
Az éjszakai műszakban dolgozókra késekkel és más támadó szerszámokkal rontottak rá, és követelték a jussukat. Kizárólag csak a szerencsének köszönhető, hogy ebben az esetben nem történt súlyos személyi sérülés, vagy esetleg annál is tragikusabb esemény, mint például a lelőtt vadőrök esetében. A kihívott rendőrök elvitték a hátrahagyott támadó fegyvereket. A megfélemlített munkások másnap nem vállalták az éjszakai műszakot.


Az esetnek az ad különös pikantériát, hogy két héttel korábban tartott lakossági fórumot Karcagon Pintér Sándor belügyminiszter, és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Pintér egy órán át bizonygatta, hogy jelentősen csökkennek a lopások, a rabokat keményen dolgoztatják a börtönökben és jelentősen javult a közbiztonság…
A fórum előtti hetekben egyébként sorozatban törtek be karcagi – általában védtelen, egyedül élő idősek által lakott – ingatlanokba, és vittek el értékeket.
Andrási András
/Forrás: Kuruc.info 2012.03.31/*B.Kiss-Tóth László