Kötelezően kell belépnünk az önkéntes polgári szolgálatba?

Egyes rossznyelvek szerint ezt a rendelkezést azért hozták, mert súlyos természeti(?)  katasztrófa fenyegeti Magyarországot.                                                                                                                                                         Mások viszont azt rebesgetik, hogy így készítik föl a lakosságot a (világ)háborúra.                                                      Az újabb híradások szerint első lépésként azonban csak a 22-27 év közötti férfiakat és nőket lajstromozzák. (*B.Kiss-Tóth László)

*

Szerző: zero
 
Újabb "hivatalos" levél érkezik minden magyar állampolgárnak. Minden önkormányzat összegyűjti, hogy katasztrófahelyzetben kiket lehet mozgósítani a településen.

Itt már nincs szarozás, ez nem a Nemzeti Konzultáció, nem megy a kukába levél, a haza védelme szent dolog: a kiküldött ívet az "adatokkal kitöltve 15 napon belül vissza kell küldeni a hivatalba, ellenkező esetben szabálysértési eljárás alá vonják az állampolgárt. Ez jelenthet akár 60 napos elzárást, pénzbírságot - 5000 forinttól 150 ezerig -, vagy közmunkát."

A nevet, a születési helyet és időt, az anya családi és utónevét, valamint a lakcímet mindenkinek meg kell adni, ezáltal mindenki kötelezően belép a polgári szolgálatba. Ha mentességet élvezne, akkor annak az okát is meg kell adni.

Nos, egy valamit le kell szögezni.

Az állam a következő adatokat biztosan tudja rólunk:
Név.
Születési hely és idő.
Anyja neve.
Lakcím.

Nézd már, hát nem pont ezeket az adatokat kell "önként megadni"?!
Sőt, az adatok visszaküldésével hozzájárulunk ahhoz is, hogy a katasztrófavédelmi igazgatóság is nyilvántartásba vegyen minket. Vagyis egy csapással két adatbázisba is be fogunk kerülni.

Nézzük csak, íme a dilemma:
Egy törvénymódosítással engedélyezzük, hogy a katasztrófavédelem hozzáférjen a központi nyilvántartáshoz VAGY küldjünk ki 8 millió levelet, zaklassuk, stresszeljük és fenyegessük az állampolgárokat?!
Melyiket is válasszuk, melyiket is válasszuk?!

Vajon mit tanácsol ilyenkor a "Jó állam" iránymutatása?

Ennél szebb és tisztább adathalászatot rég láttam, minden más bullshit.
Kell a frissítés a Kubatov-listára, a nemzeti konzultációs lista meg nagyon vékonyka lett.

Friss:
A Hír24 lehozta a 3 oldalas levelet (egy nagyképen itt).
Íme a 3. oldal:
adatkéro.jpg

De azért nézzük végig:
Én értem, hogy a múltkori árvíznél a Honvédelmi Minisztérium alig bírt összekaparni egy zászlóaljnyi katonát a (papíron) 20 ezer létszámú Magyar Honvédségből. Tényleg nagyon szomorú, hogy az évi 233 milliárdos büdzséből katonára már nem futja. De nem estünk át egy picit a ló másik oldalára? Nem emlékszem olyanra, hogy amikor jött bárhol is az árvíz, ne lett fogott volna össze az egész falu homokzsákot pakolni. Sőt! mentek segíteni az ország minden pontjáról.

Most viszont kitaláltak valami újat, ráadásul az egész hatalmat pont annak az embernek a kezébe adták, akinek én több hatalmat nem adnék: a polgármesterébe.
A polgármester gyűjti be az adatokat, elrendelhet katasztrófahelyzetet, gyakorlatot, ő adhat felmentést, vagyis ő az atyaúristen.
Mentes a polgári védelmi kötelezettség alól:
a) a 18. éven aluli és a mindenkori öregségi nyugdíjkorhatárt elért személy,
b) a terhes nő, terhességének megállapításától kezdve,
c) a gyermekét saját háztartásában nevelő anya, a gyermek 6 éves koráig,
d) a gyermekét saját háztartásában egyedül nevelő szülő, a gyermek 14 éves koráig,
e) a szülő, ha 3 vagy ennél több 14 éven aluli gyermekét gondozza,
f) aki a vele közös háztartásban élő, állandó ápolásra vagy gondozásra szoruló egyenes ági
rokonát vagy házastársát egyedül látja el,
g) aki munkaképességét legalább 67%-ban elvesztette vagy aki egészségi állapota folytán a
kötelezettség teljesítésére alkalmatlan.

A polgári védelmi kötelezettségét munkaköre ellátásával, közmegbízatása gyakorlásával
teljesíti:
a) az országgyűlési képviselő,
b) az európai parlamenti képviselő,
c) az állami vezető, a vezetői megbízású, valamint feladatköre szerint katasztrófavédelmi
feladatot ellátó kormánytisztviselő, köztisztviselő és közalkalmazott,
d) a jegyző,
e) a bíró, az ügyész, a közjegyző, a bírósági végrehajtó,
f) a Magyar Honvédség tényleges és tartalékos állományú, a rendvédelmi szervek, a Nemzeti
Adó- és Vámhivatal hivatásos állományú tagja, e szervek alkalmazottja,
g) az egészségügyi államigazgatási szerv kormánytisztviselője,
h) a kórházi, a járóbeteg- és alapellátást végző orvos és szakképzett szakdolgozó,
i) az állami mentőszolgálat dolgozója, betegszállító szervezet dolgozója,
j) a készenléti szolgálatot ellátó önkéntes és létesítményi tűzoltó, az önkéntes tűzoltó
egyesület szaktevékenységet végző tagja,
k) a közfeladatot ellátó ágazati védekezési szervezet tagja,
l) a közüzemi feladatot ellátó létesítmények üzemeltető személyzete,
m) a szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező, hivatását gyakorló pap, lelkész, rabbi.

A katasztrófavédelmi törvény 55§-a szerint "a polgári védelmi kötelezettség az adatszolgáltatási, a bejelentési, a megjelenési kötelezettséget és a polgári védelmi szolgálatot foglalja magában."

Ha úgy akarják, akkor kaphatunk egy gyakorlatozást is:
"A polgári védelmi szervezet tagja határozattal kiképzésre és gyakorlatra osztható be (felhívás), melynek időtartama évente nem haladhatja meg kiképzés céljából a 40, gyakorlat esetében a 72 órát. A megjelenésre kötelezett a felhívásban megjelölt helyen és időpontban köteles megjelenni. (...) A polgármester a kiképzésen és gyakorlaton való részvétel alól indokolt esetben kérelemre halasztást, illetve felmentést adhat."

Vajon mi lesz azokkal, akik nem az állandó lakcímükön laknak, hanem más városban tanulnak, dolgoznak?
A Budapesten albérletben lakó és ott dolgozó állampolgárt nyilvántartásba veszik az állandó lakcímén, Kisvárdán?  Ha vész esetén nem terem ott azon nyomban a kisvárdai Polgármesteri Hivatal elé, akkor jön a büntetés?

Ha tényleg katasztrófahelyzet van, akkor a polgármester a lista alapján becsenget mindenkihez? És aki nincs otthon, mert nyaral, vagy külföldön van, vagy egyszerűen nem nyit ajtót?

Megannyi kérdés, bár ezek természetesen csak a szokásos gáncsoskodás, hiszen örüljünk annak, hogy mindannyian tagjai vagyunk/leszünk a Polgári Szolgálatnak
/Forrás: http://vastagbor.blog.hu/2012/09/14/polgari_szolgalatba 2012.09.14./*B.Kiss-Tóth László
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pap és politikus nem segít, ha baj van(?)

A kormány adatbázist készít az úgynevezett „polgári védelmi szolgálatba" való belépéshez a teljes lakosságról. Az adatok megadása kötelező.

A Hír24 megszerezte azt a levelet, amit a napokban minden XI. kerületi lakos megkap. Eszerint minden polgár köteles 15 napon belül a személyes adatait megadni. A néven, lakcímen, születési dátumon túl mindenkinek le kell írni a szakképzettségét, munkahelyét és a foglalkozását is. A levélből kiderül, hogy katasztrófa esetén kinek nem kell „önkéntesen” segítenie. Ezek szerint, ha valaki pap, politikus, vagy akár adóellenőr, akkor nyugodtan malmozhat otthon, ha baj van. A törvény szerint az, aki jóban van a polgármesterrel, szintén megúszhatja a szolgálatot. „A polgármester a szolgálatadási kötelezettség alól indokolt esetben kérelemre felmentést adhat.”

A nagy méretű dokumentumért kattintson a képre!
60 napos elzárás
Ha valaki nem küldi vissza a hivatalnak a papírokat, akkor szabálysértési eljárás alá vonják az állampolgárt. Ez jelenthet akár 60 napos elzárást, pénzbírságot – 5000 forinttól 150 ezerig – vagy közmunkát. A XI. kerületi polgármesteri hivatalban egy név nélkül nyilatkozó munkatárs azt mondta a Hír24-nek, hogy ő is megijedne, ha ilyen levelet kapna, de erre az akcióra a katasztrófavédelem kérte őket. „Az már más kérdés, hogy ők viszont elfelejtették kommunikálni, hogy mi is ez az egész.”
Mi ez az egész?!
„A kötelezett a polgári védelmi szolgálat folyamatos ellátására időbeli korlátozás nélkül vehető igénybe rendkívüli állapot és szükségállapot idején a külön törvényben meghatározottak szerint.” Vagyis ezekben az esetekben, a most összeállított adatbázis szerint mindenkit behívhatnak, ha baj van. Az idézett törvényből kiderül, hogy természetesen szó sincs arról, hogy ha esetleg felrobban a paksi atomerőmű, akkor a paksi polgárok lapátolják majd a radioaktív törmeléket. De egy tiszai árvíz esetén a rókusi lakótelep lakóit simán kivezényelhetik homokzsákot tölteni. A törvény szerint egyébként akár egy rövid kiképzésre is kötelezhetnek bárkit, aki nem mentesül a kötelezettség alól. Sőt. Még esküt is tennie kell a polgári védelmi szolgálat tagjainak, igaz, annak utolsó sorát az ateisták elhagyhatják.
Eskü:
„Én …………… esküszöm, hogy Magyarország természeti és civilizációs katasztrófák elleni védekezésében legjobb tudásom szerint részt veszek. Magyarország polgárai és a létfenntartáshoz szükséges anyagi javak védelme érdekében szolgálati kötelezettségeimet teljesítem. Az emberi életet és méltóságot mindenkor tiszteletben tartom. Esküszöm, hogy minden erőmmel, törekvésemmel, tudásommal Magyarország javát szolgálom.”
(Az esküt tevő egyéni meggyőződése szerint)
„Isten engem úgy segéljen!”
Adatkezelés
Sokak szerint ezek mind érthető dolgok, hiszen egy komoly katasztrófa esetén minden segítő kézre szükség van. A hatóságok pedig csak akkor tudnak kellő számú és kellő szaktudással rendelkező embert mozgósítani, ha tudják, miből is lehet válogatni. Az azonban már koránt sem olyan egyértelmű, hogy az így megszerzett adatokat meddig és hogyan tárolják. A listát az önkormányzat elküldi a katasztrófavédelemnek. Így az adatbázissal egyszerre két hivatal is rendelkezhet. Adatvédelmi szakemberek szerint ugyanakkor azért furcsa a lista létrehozása, mert ezek az adataink mind önkormányzati, mind állami adatbázisokban könnyűszerrel elérhetők. „Igaz egy kicsit dolgozni kell velük.”
Akinek nem kell:
54. § (1) Mentes a polgári védelmi kötelezettség alól:
a) a 18 éven aluli és a mindenkori öregségi nyugdíjkorhatárt elért személy,
b) a terhes nõ, terhességének megállapításától kezdve,
c) a gyermekét saját háztartásában nevelő anya, a gyermek 6 éves koráig,
d) a gyermekét saját háztartásában egyedül nevelő szülő, a gyermek 14 éves koráig,
e) a szülő, ha 3 vagy ennél több 14 éven aluli gyermekét gondozza,
f) aki a vele közös háztartásban élő, állandó ápolásra vagy gondozásra szoruló egyenes ági rokonát vagy házastársát egyedül látja el,
g) aki munkaképességét legalább 67%-ban elvesztette, vagy aki egészségi állapota folytán a kötelezettség teljesítésére alkalmatlan.
(2) A polgári védelmi kötelezettségét munkaköre ellátásával, közmegbízatása gyakorlásával teljesíti:
a) az országgyűlési képviselő,
b) az európai parlamenti képviselő,
c) az állami vezető, a vezetői megbízású, valamint feladatköre szerint katasztrófavédelmi feladatot ellátó kormánytisztviselő, köztisztviselő és közalkalmazott,
d) a jegyző,
e) a bíró, az ügyész, a közjegyző, a bírósági végrehajtó,
f) a Magyar Honvédség tényleges és tartalékos állományú, a rendvédelmi szervek, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hivatásos állományú tagja, e szervek alkalmazottja,
g) az egészségügyi államigazgatási szerv kormánytisztviselője,
h) a kórházi, a járóbeteg- és alapellátást végző orvos és szakképzett szakdolgozó,
i) az állami mentőszolgálat dolgozója, betegszállító szervezet dolgozója,
j) a készenléti szolgálatot ellátó önkéntes és létesítményi tűzoltó, az önkéntes tűzoltó egyesület szaktevékenységet végző tagja,
k) a közfeladatot ellátó ágazati védekezési szervezet tagja,
l) a közüzemi feladatot ellátó létesítmények üzemeltető személyzete,
m) a szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező, hivatását gyakorló pap, lelkész, rabbi.
A katonáknak valókat már jegyzik
A nagykorú, magyarországi lakóhellyel rendelkező, magyar állampolgárságú férfiak összeírásáról már rendelkezett tavaly év végén a Parlament a honvédelmi miniszter javaslatáraírja a Népszava. Hende Csaba olyan nyilvántartási rendszer kialakítására tett javaslatot, amelyben katonai szolgálat teljesítéséhez, a sorozáshoz és a behíváshoz szükséges adatok szerepelnének.
Bakondi megszólal
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója szerint az új polgári védelmi rendszer két pillérre támaszkodik: az önkéntes és a „köteles" tagokra. Bakondi György szerint az önkéntesek számos megyében működnek már, speciális feladatokat látnak el. Vízi mentők, búvárok, kutyás keresők, hegyi és barlangi mentők tartoznak ebbe a kategóriába. Nemzeti minősítési vizsgát kell tenniük, majd ezt követően pályázhatnak az OKF-nél pénzügyi támogatásra, amelyet eszközbeszerzésre fordíthatnak. A főigazgató Székesfehérváron azt mondta, hogy a köteles polgári védelmi szolgálat kötelező. Egy-egy járvány, nukleáris vagy vegyi baleset, egyéb katasztrófahelyzet esetén az ide sorolt emberek tudását vagy speciális eszközeit használják. Megemlítette, azokat is ide sorolták, akiknek nincs speciális gépe vagy tudása, de egy 40 órás képzést követően a gyakorlati végrehajtásban tudnak segíteni a mentési munkálatokban.
  • L.P. Szerző: L.P.
/Forrás: Hír24 2012.09.14. *B.Kiss-Tóth László/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lengyel Károly barátunk ellenvéleménye:
 
FURCSA HÍR NYOMÁN FURCSA GONDOLATOK

Kedves "pizsamás" kihízott tisztek!

Úgyis elolvassák a kukkolóik, ha akarják, és hát ugye tudjuk!, hogy el is olvassák.

Előre is elnézést kérek, ha ez a fejtegetés nem a szakszerű katonai logika mentén lesz kibontva!
Nem tudtam ellenállni a billentyűnek. Alább hamarosan érthető lesz.

Ha ez a hír csak részben is igaz lehet, azonnal temérdek gondot zúdít az egész országra a tervezet.
Ha azonban ez a hír nem igaz, úgy félelmetes heccelés áldozatai lehetünk. Akárkik a heccelők, és akárkinek a megrendelésére tették. Vigyázat tehát, a helyértékén kell kezelni, amíg erről hivatalos megerősítés meg nem jelenik!
Azonban akár igaznak, akár hamisnak bizonyul a lenti hír, érdemes közelebbről is megvizsgálni ennek a tervezetnek néhány vonzatát, vetületét.

Csak nem olyan nagyon közel van egy világháború, hogy erre szerintük szükség volna? Meg aszály idején árvíz elleni védekezésre kell költeni? Olyan mint a gumipitypang a Hortobágyon, meg a magyar narancs.
Ugye kedves, szeretve tisztelt, utolérhetetlen bölcsességű, hatalmas, bátor, tisztakezű vezérünk?

Esetleg az idegen lakóparkok friss charterolt töltelékeit kéne magyar vérrel védeni akik a kiinduló szülőföldjükön évek óta tanulják egyezményekben rögzítetten befogadó új hazájuk nyelvét?
Kiktől? Rossz a lelkiismeretük? Ne felejtsük el, ugyanis akkor mi is célpontok lehetünk!
Volt köztük egy is, aki ezt felmérte költségszinten és minden egyéb vonzataival együtt?

Mint ősszülőkig visszamenőleg mindkét ágon katonacsalád sarja, opsitos futár (szakszolg.) kérdezem, ki volt az a tébolyodott, aki ezt kiagyalta? Vagy erre is özönlik majd az vau-vau-hitel? Pardon, eu. Kolosszális idea az ipar fellendítésére! Máris rohanok gumicsizma gyártásra állami hitelért. Igaz, közben ágybanfekvővé szétröhögöm magam, de mit se számít.

Lássuk csak, milyen feladatok jöhetnek szóba!
Ki fogja fizetni a munkavállalóknak a kiesett munkaidőt, utazást, élelmet, esetleg fűtést, tisztálkodást?
Van-e készenléti tartalék öltözetből, védőeszközből? A bevetésre szánt létszám fertőzés elleni oltásához van-e elegendő készlet, és azt mennyi ideig tart előállítani?

Hol van a törvényi biztosíték leírva (narancsszó elszáll....), hogy ezért senkit nem lehet elküldeni a munkahelyéről - szankciók mellérendelésével?
Bevezetésnek csak ennyit kérdezzek a narancsagyútól. Nagyobb kisfiúknak is beletört ebbe már a bicskája. A vajpuha szakszervezet-emlékek meg bele sem pislognak a tervezetbe!

Meg aztán hol van az eskü, ami alapján ezt el lehet rendelni. Lehet bárkit esküre kényszeríteni? Milyen alapon képezné ez büntetőügy tárgyát?
Aki teheti, és nem megy önként, azt ugyan elő lehet állítani, de annak a munkája fabatkát sem ér.

De tovább megyek! Mi van azokkal, akiknek pl munkavállalási szerződésük van idegen országban? Mondjuk londonországból hogy jön haza hip-hopp, mert valahol gátszakadás van?

Az alkalmassági orvosi vizsgálat mennyi időt vesz igénybe, hogy egy minimális szolgálati létszám összeálljon? Ismerik-e a megnevezett felelősök a megfelelő vezénylési technikát, kiképzési rendszert és az adott kiképzési szintet, ellátás megszervezését? 
Ki fogja fizetni és kinek/minek a terhére az orvosok túlóráját? Mert ugye ez nem megy időpontkéréssel!

Sokkal egyszerűbb volna visszahozni a sorkötelességet, ha már azt akarják, vagy valami majdnem hasonlót. ahogy az elmúl két évben a mintha-kormánytól, a mintha-közbiztonságon át, a mintha gazdaságirányításig megszoktuk.

Talán jót is tenne a fiataloknak. Persze nem agyrohasztó/szivató két évre! 3 hó alapkiképzés, a sorkötelesség korhatáráig negyedévente 1-2 nap továbbképzéssel, utána pedig évente 1-2 nap. Svájcban ez kb így működik. Otthon van a málhazsák fegyver nélkül. Ja, hogy nincs annyi málhazsák? Fegyver meg még úgy sincs?

Nem elhanyagolható szempont, hogy meg-szdsz-elték a kiegészítő parancsnokságokat, és ledarálták az adatbázisát is. Honnan vennék a szakképzett törzsirányítást? Máűr azt sem tudják, a honvédséget elhagyó alkalmas létszám hol él a világban! Majd pont a polgári-narancsos polgármesterekből verbuválnák! Eegy vegyvédelmi, vagy tűzvédelmi gyakorlat levezénylésétől jeget izzadna valamennyi! Nincs is annyi gázálarc az országban, amennyi szimatszatyrot ki kellene osztani, akár csak egy egyszerű, összevont gyakorlat elrendelésénél.
Nagy itt a szavak súlya!

Megszüntették a légoltalmi óvóhelyek rendszerét - főleg a városokban. Még kiképzést sem tudnának hol tartani! Kiképzés? Kik, hol, mikor, mivel és mi ellen?
Mondjuk nem atomcsapás ellen, csak "sima" földrengés, netán tömegbaleset egy autópályán.

Egy ilyen felkészítéshez megfelelően képzett és elegendő létszámú mentőegységekre is szükség van. De mint tudjuk, az Országos Mentőszolgálat folyamatos anyagi gondjai időről időre átcsapnak a fejük felett. Még elegendő kötszer se volna egy megfelelő kiképzéshez, nemhogy gyakorlatra, mert nálunk a Kötszergyár-ból irodaházat csinálnak, hogy a megfelelő fájdalomcsillapítókról ne is szóljunk.

Persze véletlenül sem képzelhető el hétvégi gyakorlatoztatással!
Hányan voltak katonák a mostani kinevezett felelősök közül? És hányan voltak katonák a most munkaképes korosztályból?

El ne felejtsük, természetesen azt is törvényben kell rögzíteni, hogy a magyar baka nem lépi át MAGYARORSZÁG határát soha. Ja, hogy a nato kötelékeket haza kell hozni? Kit érdekel a nato?
Csak ne jöjjön befelé idegen!!!

De ahogy elnézem, az ö-ö-ö-D209-es Iraknak adott T72-esei most jól jönnének. Meg hol vannak a tüzérek? Ne is szóljunk csapatszállító eszközökről, tábori kórházakról! 
Heveny módon egyre gyakoribb rendszerességgel lecserélt HM irodabútor, meg luxus autó az van!!!

A minap azzal dicsekedett egy tiszt a királyi 1-es híradóban, hogy légvédelmi !!!gépágyúval!!! földi célpontot "küzdöttek" le, ráadásul szerbekkel? karöltve. A rácok meg nem értették az egészet, mert arrafelé tankra nem a légvédelmet küldik rá. Nekik van rendes, önjáró lövegjük is - cca. 100-150 mm-es. Az odébb rakja a tankot, vagy a harckocsit.

Az "pizsamások" valamit nagy nehezen kiböfögtek, mert túl feltűnő volt már a kétévi szóban fényezés, és most azt várják, hogy mindenki őket dicsőítve hajbókoljon a zsenialitást hallván.

Vajon mit szólnának a biztosító társaságok, ha egy rekvirált személygépkocsi tulajdonosa tönkrezúzva kapja vissza az auóját, és ezért pert akaszt a magyar áll nyakába? Hiszen a nagy létszámú személyszállításra nem csak jármű, de üzemanyagkészlet sem áll rendelkezésére a HM-nek.
Vagy vonaton? (Koncz Zsuzsa - Különvonatok: http://www.youtube.com/watch?v=olyIU4RxPuo).
Halkan jegyzem meg elherdálták a MÁV teherszállító ágazatát, így a felszerelések gyors, célirányos átcsoportosítása is nehézkes. Talán azt rekvirálnák az országhódító globál-multiktól?

Száz szónak is egy a vége, így aztán valóban össze fog jönni a 2010-ben sok ezer watt hanggal beígért egymillió munkahely. Csak be ne vezessék a közveszélyes munkakerülés büntetőjogi fogalmát újból, mert akkor egy nap alatt becsődöl a magyar büntetésvégrehajtás rendszere. Nincs annyi szakképzett foglár az országban. Esetleg lövetnek? Vagy ismét beüzemelik Kistarcsát, meg Recsket? Így is terjednek hazai fema-tábor-gyanús létesítményekről, amik egyben charteréknak lehet fogadóállomás.
Az őrszemélyzet cége meg amúgy charterék kiindulópontján van bejegyezve. Köztudott.
Mint az is köztudott, hogy 2006. október 23-án onnan is hoztak magyarverő, szemkilövő hirig-droidokat. Sőt hívni sem kellett őket, jöttek maguktól, (reptéri igazoltatás nélkül, mint rendesen teljes lakásberendezéssel, családdal, autóval, miegymás) hiszen van mit félteniük. Ma már ők a legnagyobb felfegyverzett erő ebben az országban. Tény! Ezzel nem illik vitatkozni. Szegfűék, meg narancsék hagyják. Mennyiért?

Elnézést kérek mindenkitől a gondolati kapkodásért, de talán a felvetett téma kapcsolódása korunk ilyettén helyzetéhez bocsánatos vétek lehet, mondhatni agyroham! 
És ez csak egy ujjgyakorlat volt!!!
Lesznek, akik legszívesebben leordítanák a fejemről a hajat. Tőlük türelmet remélek, s némi gondolkodást, amit megköszönök.

Véletlenül sem tisztelettel a kiagyalóknak:
Lengyel Károly

Ferencváros, 2012. szeptember 14.

/Forrás: L.K. 2012.09.14-i levele/*B.Kiss-Tóth László