SUTTOGÁS

                    
             Lányos háznál titokban tett tájékozódó látogatás és tudakozás a házassági szándékkal udvarló férfi vagy megbizottja részéről, leánykérés céljával, és annak bizalmas egyszerű természetes terjesztési módja a suttogás.
             Láthatatlan de valóságos a titokban, bizalmasan terjesztett hír melyet az illetékes és illetéktelen elkötelezett suttogók szervezett vagy szervezetlen, kisebb és nagyobb körökben terjesztenek főleg  propaganda (politikai) céllal, mely akkor alakul ki ha a beteg delikvenst (a bűntett elkövetőjét) fertőzött bolha csípi meg. A rosszindulatú suttogás művelőin a rovarcsípés bubópestis tünetei jelentkeznek. Már csak azért is fontos, hogy a negativ töltetű ősi gyakorlatot -  amennyiben ez lehetséges, - visszasorítsuk. E szerint van pozitiv töltet is, melyben  kétségtelen legenda – erő – szépség – csoda rejlik.
           Legrangosabb magyar filmelismerést, a Szkíta Aranyszarvas-dijat az európai szellemiségű filmkitüntetést a Veri az ördög a feleségét, András Ferenc vehette át 2011.december 6-án. (MTI)
          Ugyancsak ott van a világszenzációnak számító mű-vér, Dr.Horváth István professzor találmánya, vagy a szintén világszenzációnak számító antigén, mely a vérerekből 5 hét alatt eltávolítja a koleszterint, ami az érszükület, magas vérnyomás, azaz a halálozás 67%-os okozója! E kettő találmányból Magyarország annyit profitálhatna, hogy a teljes adósságát pár év alatt képes lenne visszafizetni! – mondja Dr.Pap Lajos professzor.
          Csak a sérelmeket tartalmazó tapintatlan, felelőtlen hír(esztelés), vagy pletyka helyett a fiatalságát idézni bátorkodó, vakmerő férfiúnak reggelente megengedett a minden idők legismertebb operettjének Kálmán Imre Csárdáskirálynőjének – Álom álom édes álom...részlet gyakori éneklése   „Angyalok ha ránk lenéznek suttogják, lám a földön is van égi boldogság”. Különben a magyar férfi társadalomnak soha nem volt gyengéje a suttogás, mert a szájhagyomány szerint az efféléket ólomkoporsóba fektetve a tenger fenekére sülyesztették. Csak ma hallani, vagy olvasni ilyent, hogy „Én, Dr. Prohászka-Rád Boróka PhD.egyetemi adjunktus elhatárolódom a személyemet ért rágalmazásoktól. Amint az köztudott az EP alelnökének Tőkés Lászlónak brüsszeli irodájában dolgozom 2010 szeptemberétől. Valótlan állítás, amely ezt a munkaviszonyt a szigorú szakmai kereteken túlmutatónak írja le, megsértve ezzel a becsületemet, személyes  méltóságomat és önérzetemet.”(erdely.ma/Nagyvárad, 2011. december 12)
          Ismeretanyag olyan elsajátítási és továbbadási módját tanítja meg a Szent Biblia, a drága könyv, amely tisztán és szentűl áll a világban Isten és emberek előtt: „Amit néktek a sötétben mondok, a világosságban mondjátok; és amit fülbe súgva hallotok, a háztetőkről hirdessétek.”(Máté 10:27) Igen! Ne félj szembe nézni a világgal és önmagaddal. Az igaz ember hitből él és bátor szemtől-szembe! Hallatlan erő birtokosa. Képes elhinni, hogy Isten a szeretet. Ez az Isten úgy szeretett minket, hogy adta, ide adta, nekünk a Fiát! Az örök szeretet jelét, a Karácsonyt!
         Ma, ha még nem merészkedsz háztetőkre, -  súgd meg valakinek!

         A szöveget megállapítását végezte:

                 Pásztori Tibor Endre