Fenyő meglepő kijelentése: nem hisz a tehetségkutatókban - videó

Fenyő Miklós szerint nem lehet, vagy csak nagyon nehéz feltűnni a napjainkban futó tehetségkutató versenyeken.

Fenyő Miklós szerint nem lehet, vagy csak nagyon nehéz feltűnni a napjainkban futó tehetségkutató versenyeken. Az énekes erről az MTV Ma reggel című műsorának vendégeként beszélt.

Fenyő Miklós úgy vélte: évtizedekkel ezelőtt a Ki Mit Tud-ban valóban tehetségeket kutattak, de napjainkban inkább valami sztorit, terméket keresnek a műsorkészítők. „Ez nem igazán tehetségkutató, hanem egy nagyon nézett bulvárműsor, melynek keretén belül bizonyos emberek dalra fakadnak” – mondta. Hozzátette: nem énekelnek rosszul, de ha valaki nő létére jól előad például egy Witney Houston dalt vagy férfi létére egy Michael Jackson nótát, akkor azzal még nem hajtott végre semmit. „De amikor majd lesznek kreatív dolgai, amelyek átjutnak a közönséghez, és a közönség ezután követelni fogja őt, aminek mérhető módja lesz, hívják az embert a neve miatt, kiírják a plakátra, és megtelnek miatta az előadótermek, akkor már igen” – sorolta Fenyő Miklós, aki korábban már éppen egy ilyen tehetségkutató verseny zsűritagjaként a színfalak mögé láthatott.

Leggyakrabban tiszavirág életűek ezek a próbálkozások – vélekedett a művész. - Nagy tisztelet azoknak, akik ezt túlélik, és elkezdenek egy hosszabb pályát építeni, de ők nagyon kevesen vannak. „De nincs is szükség egy tízmilliós országnak gyártott megasztárokra. ” Nincs felvevőpiac ennyi előadóra – tette hozzá.

Ugyanakkor hozzátette: nem ellensége ennek a jelenségnek, mert a közönség kapja meg, amit vár, de majd az élet eldönti, hogy a jelentkező kellően tehetséges vagy izgalmas-e, ahhoz hogy hosszú távon fennmaradjon. „Mindenki próbálja meg! Mi is megpróbáltuk, mikor kiskölykök voltunk. Egyikünknek sikerült, a másiknak nem.”

Elmondta: amikor zenészekkel együtt játszott a Hungária együttesben, mindig érezte bennük a tehetséget. „De én nem kutattam Szandit, nem kutattam Flipper Öcsit, én nem kutattam senkit. Akit az élet adott, azzal, ha jól megértettük egymást zeneileg és emberileg egyaránt, együtt működtettünk valamit. Ennyi.”

Hozzátette: a fiókjában vannak új dalok, melyekkel igény esetén szinte már egy új lemezt is meg lehetne tölteni.

Fenyő Miklós elmondta: jelenleg az augusztus 27-i Margitszigeti Nagyszínpadon megrendezendő új koncertjére készül.


(Szabó Piroska bejegyzése)