Helyzetelemző kommentárom az alábbi hírrel kapcsolatban:

A Jobbik tisztességére legyen mondva, amint megtudták S. Szilárd hatósági gyanúsítását és előzetesbe-helyezését a saját cégében esetleg elkövetett sikkasztás miatt, más pártokra egyáltalán nem jellemzően, ők nem maszatoltak, nem falaztak és nem próbálták az esetet félremagyarázni, hanem a vizsgálat idejére azonnal felfüggesztették S. Szilárd jobbikos tagságát és vizsgálatot indítottak ellene!
Pedig a törvényi passzusok úgy rendelkeznek, hogy senkit nem lehet addig bűnösnek nyilvánítani, amíg jogerős ítéletében ki nem mondja azt az állítólag független és pártatlan magyar bíróság!

Jellemző a rendőrkapitányságok bűnüldözési készségére gyorsaságára és óvintézkedésére, ha a nemzeti oldalon történik vagy feltételezhetően fog történni valami, azonnal ugranak intézkedni, ha azonban a szoclib pártoldalon /és az etnikumoknál/ állami pénzekből sorozatosan történnek a többmilliós-tízmilliós, sorozatos lenyúlások, megvesztegetések, jogtalan kifizetések, ingatlanpanamák, nem egy esetben szabadlábon védekezhet az elkövető. És ha képviselő az illető?
Há-á-át a mentelmi jogát eszük ágában sincs felfüggeszteni,
hanem inkább teljesen jogtalanul titkosítják a bűncselekmény tényét, tartalmát és az elkövetők személyét.
Nemsokára lesznek a parlamenti választások és a Jobbik parlamentbe-kerülésétől, ne adj Isten, a kormányalakítási lehetőségétől a jelenlegi parlamenti pártok úgy félnek, mint az ördög a szenteltvíztől! Minden bizonnyal van rá okuk!
Talán itt is a politika aljassága szólt bele a történésekbe?

Arról nem is beszélve, hiába lenne hivatalból üldözendő, még egyetlen bankvezért vagy közüzemi szolgáltató igazgatót nem tartóztattak le azért, mert éveken keresztül, havonta és sorozatosan megkárosították a havi többezres jogtalan összeg-felszámolásokkal, túlszámlázásokkal /csalással?/ a szerződő felek százezreit.

*S. Sz-t azóta már előzetesbe helyezték.
B.Kiss-Tóth László.




*CSALÁS GYANÚJÁVAL ŐRIZETBE VETTÉK A JOBBIK KESZTHELYI ELNÖKÉT! A Jobbik felfüggesztette S. Sz. tagságát!

Őrizetbe vették a Jobbik keszthelyi alapszervezetének elnökét. A férfit csalással gyanúsítják – információk szerint – ingatlanforgalmazó cégének egyes hitelügyletei miatt. A Jobbik etikai és fegyelmi bizottsága vizsgálatot indított a keszthelyi szervezet elnöke ellen.

Több millió forintos csalás gyanúja miatt őrizetbe vették a Jobbik keszthelyi alapszervezetének elnökét. S. Szilárdot – aki a jobboldali vezetésű keszthelyi önkormányzat városfejlesztési bizottságának külső tagja is – a nol.hu információi szerint ingatlanforgalmazó cégének egyes hitelközvetítései kapcsán gyanúsította meg a rendőrség.

Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője mindössze annyit közölt: egy keszthelyi férfi ellen indítottak nyomozást több millió forintos csalás gyanúja miatt. Mindezt Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője azzal egészítette ki: a rendőrség indítványozta az őrizetbe vett S. Szilárd előzetes letartóztatását.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére megerősítette: a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csalás miatt, őrizetbe vétel mellett folytat büntetőeljárást Somlyai Szilárd ellen.

A helyi Jobbik több vezető beosztású tagjai állítása szerint semmit nem tudnak az ügyről. A keszthelyi Magyar Gárda alapításában egykor komoly szerepet vállalt S. Szilárd – majd húsz éve létrehozott – ingatlanközvetítéssel foglalkozó cégének egy névtelenséget kérő munkatársa is csak annyit közölt: az igazgatót ők sem tudják elérni.

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője azt mondta: bár a történtekről mindeddig nincs részletes információjuk, etikai és fegyelmi bizottságuk vizsgálatot indított az ügyben. Hozzátette: a vizsgálat idejére felfüggesztették a keszthelyi szervezet elnökének tagságát.

/Forrás: HunHír.Hu - nol.hu 2010.01.14./