Horoszkóp

Mivel az alábbi horoszkóp-összeállítás még fél évig lesz érvényben, minden csillagjegy szülötte bizakodhat: ha az első fél évben nem is történt semmi fontos esemény az életében, (leellenőrízheti!) az elkövetkezendő hónapokban még bármi jó megtörténhet. Adja Isten, hogy így legyen(!) és ne a negatív fényszög érvényesüljön...*B.Kiss-Tóth László


Jupiter-horoszkóp 2014 nyárig

2013. 07. 19.
 
Azzal, hogy a Jupiter a Rák jegyébe lépett, és hosszabb ideig (2014. július 16-ig) ott is tartózkodik, a korábbinál jóval hangsúlyosabbá tette a víz elem jelenlétét a mindennapokban, még azok esetében is, akik a tűz, a föld vagy a levegő jegy szülöttei.
Ennek oka az, hogy belépése pillanatában a Jupiter együtt állt a Nappal és pozitív fényszögbe került a Skorpióban állomásozó Szaturnusszal, valamint a Halak jegyében tartózkodó Neptunusszal. A Nagy szerencse bolygójának is nevezett Jupiter legutóbb 2001. július 13. és 2002. augusztus 1. között élvezte a Rák jegyének vendégszeretetét. A naprendszer legnagyobb bolygója egyszerre testesíti meg a bölcsességet, a nagylelkű adakozást, az igazságkeresést, valamint az élet élvezetét. A születési horoszkópban jelzi a védelmezőket és támogatókat, a nagyobb utazásokat, a szerencsét, a bőséget, a filozófiát és a vallást, valamint az életörömöket. Ez a bolygó hozzásegít ahhoz, hogy kamatoztasd mindazt, amit korábban megtanultál, empatikusabbá tesz, olyan ötleteket sugall, amelyek nem rugaszkodtak el túlzottan a valóságtól. Segít egyensúlyban tartani, amit a szív és az ész diktál, könnyebben összhangba kerülhet az elmélet és a gyakorlat.2014. február és augusztus között - amikor a Jupiter negatív fényszögbe kerül az Uránusszal és szembekerül a Plútóval - már korántsem lesz minden zökkenőmentes: indulatosabbak, énközpontúbbak leszünk, és komoly ellentétek törhetnek felszínre mind a magánéletben, mind a nagyvilágban.
KOS
Fontos, hogy jobban odafigyelj az elért pozíciódra, az értékeidre, mert veszélybe kerülhetnek egy óvatlan pillanatban. Az újonnan kínálkozó lehetőségeket is érdemes gyanakodva fogadni, mert akadhatnak köztük olyanok, amelyek csak első hallásra gyümölcsözőek. Az otthonoddal és a családoddal kapcsolatban felébredhet benned egyfajta elégedetlenség, főleg akkor, ha költözés, esküvő vagy gyermekvállalás forog szóban. Tartózkodj a hirtelen és meggondolatlan döntésektől, mert a kapkodásáról híres Uránusz most nem biztos, hogy jó tanácsadó. A baráti körödben is változás várható, könnyen sor kerülhet kenyértörésre, valamilyen zavaros, nehezen tisztázható ügy miatt. Ígéretes belső átalakulás előtt állsz, lezársz magadban egy korszakot, és új fejezetet kezdesz, méghozzá olyat, ami rengeteg kalanddal örvendeztet meg. Úgy érezheted, hogy lélekben visszatértél a kamaszkorodba, és ennek köszönhetően sok olyan helyzet adódik majd, melyekben felhőtlenül boldog leszel.

BIKA
Sok minden megváltozik körülötted, új lehetőségek kerülnek az utadba és a szemléletmódod is átalakul. Sokkal empatikusabban közelítesz mások felé, így azokra is másként tekinthetsz, akikre eddig haragudtál vagy ki nem állhattál. Ez nem jelenti azt, hogy most legjobb barátok lesztek, abban viszont segít, hogy elcsitítsd a benned dúló viharokat és megtaláld a belső békét. Most érdemes tisztáznod az olyan lezáratlan helyzeteket, amikkel kapcsolatban még van mondanivalód - rántsd ki a tüskét, mielőtt elmérgesedne! Beszélj higgadtan és intelligensen, semmiképpen se lendülj támadásba! Ápold a kapcsolataidat családtagjaiddal, barátaiddal és kollégáiddal, azokkal, akikről tudod, hogy melletted álltak a bajban. Tőlük most kedvező hírek érkezhetnek, amik felpezsdíthetik a mindennapjaidat. Munkában és pénzügyekben is beindulnak a kedvező fordulatok, s mindaz, ami nem hozza meg a várt sikert, fájdalom nélkül leépíthető. Ingatlanokkal kapcsolatban is számíthatsz változásra, méghozzá nem is akármilyenre! Kalandos utazásra is sor kerülhet, de az sem kizárt, hogy csábító állásajánlatot kapsz.

IKREK
A Jupiter a te jegyedből lépett át a Rákba, ez azonban nem jelenti azt, hogy hátat fordít neked! A háttérben továbbra is rajtad tartja a szemét, és ahol tud, segít, vagyis nem kell attól tartanod, hogy egy csapásra összeomlik minden, amit eddig felépítettél! Továbbra is tálcán kínálja majd a lehetőségeket, amik hozzásegíthetnek a fejlődéshez és a gyarapodáshoz, csak észre kell venned a kínálkozó alkalmakat. Ne kövesd el azt a hibát, hogy a sült galambot várod - a sikerért meg kell dolgoznod, de ha akcióba lépsz, az eredmény nem marad el. Ne legyenek túlzott elvárásaid a munkával és az anyagiakkal kapcsolatban - találd meg azokat a dolgokat, amik legalább olyan boldoggá tesznek, mint ezek! A szerelemben fontos, hogy türelmes legyél, és meghallgasd a másikat. Saját érzelmeidet sem ártana átgondolnod, mert amíg nem tudod, hogy mit akarsz, a megvalósítást sem érdemes elkezdeni. Szórakozz, élvezd ki a nyár adta lehetőségeket, ismerkedj és mozdulj ki otthonról! Ha így teszel, megismerhetsz valakit, aki a munkában is hasznodra válhat, sőt, egy elveszettnek hitt barátság is újjáéledhet!

RÁK
Tudnod kell, hogy a 12 jegy közül téged érint a legpozitívabban ez a változás. A vágyaid nagy része valóra válik, és a személyiséged is kiteljesedhet, vagyis mindenkinek megmutathatod, milyen is vagy valójában. Szinte magad is meglepődsz majd azon, hogy mostantól kezdve mennyivel könnyebben mennek majd a dolgaid, legyen szó az élet bármely területéről. Kapcsolataidban dominánsabbá válsz és meghatározó szerephez jutsz. A korábban visszahúzódó, félénk Rák-szülöttek végre kezükbe veszik az irányítást, és nem hagyják, hogy mások basáskodjanak felettük. Most fény derülhet arra is, kik azok, akik csak érdekből közeledtek hozzád - a csillagállásoknak köszönhetően végre nekik is búcsút inthetsz! A kommunikáció terén is pozitív változások várnak, nemcsak saját magadért állhatsz ki határozottabban, hanem szórakoztatóbb, nyíltabb leszel, mint valaha. Ha egészségi problémával küzdesz, látványos javulás várható, ha pedig babát szeretnél, könnyen összejöhet! Figyelj oda magadra, és az élet habzsolása közben ügyelj arra, hogy ne szaladjon fel rád sok plusz kiló!

OROSZLÁN
Nyugodtan hallgass a megérzéseidre: pontosan tudod, hogy mit kellene lépned egy-egy helyzetben, sőt, azt is, hogy kikkel kellene lezárni vagy épp szorosabbra fűzni a kapcsolatot. Ha elhallgattatod az ösztöneidet, könnyen tévútra lépsz, amiért kizárólag magadat hibáztathatod. Higgy végre magadban, és abban, hogy képes vagy megvalósítani az álmaidat. Hogy elkerüld a csalódásokat, ne a nagyszabású tervekkel törődj, hanem lépésről lépésre próbálj haladni. Ha így teszel, fokozatosan fogsz feljutni a csúcsra, ahol aztán megpihenhetsz és élvezheted az életet. Ami még lényeges: tartsd tiszteletben a törvényt, még kisebb szabályszegéssel se próbálkozz azért, hogy előnyökhöz juthass! Az olyan kapcsolatokat zárd le, amelyek már régebb óta nem vezetnek semerre - így teret adhatsz az új, friss lendülettel átitatott ismeretségeknek. Ha egy kapcsolat megfeneklett, de fontosnak érzed a megmentését, keríts sort egy tisztázó beszélgetésre. Ha ez sem hoz eredményt, tényleg érdemes fontolóra venned a lezárást és a továbblépést.

SZŰZ
Jó hírrel szolgálhatunk: a Jupiter új helyzete számodra is kedvező változásokat hoz. Persze ez nem azt jelenti, hogy mostantól minden az öledbe hullik, amit csak kigondolsz, de hogy könnyebben eléred a céljaidat, mint korábban, az egyszer biztos! Olyan feladatokkal bíznak meg a munkahelyeden, amelyek segítenek abban, hogy magadra vond a feletteseid figyelmét, és számos elismerést zsebelj be. Nagy lendülettel látsz neki a munkának, hiszen az új kihívások rendszerint inspirálnak. Ezek a lehetőségek hozzásegítenek ahhoz, hogy elérd mindazt, amiről mindig is álmodtál! Arra azért mindenképpen ügyelj, hogy a barátaidat ne hanyagold el! Nemcsak azért, mert fontos vagy számukra és zokon vehetik, ha feléjük sem nézel, hanem azért is, mert egy barátokkal szervezett találkozón megismerhetsz valakit, aki megdobogtatja a szívedet.

MÉRLEG
Utólag bizonyára belátod, hogy az elmúlt időszakban sok fölösleges kört futottál, és olyan dolgokra is pazaroltál az energiádból, az idődből és a pénzedből, amikre nem kellett volna. Mostanra kitisztul a kép, látni fogod, hogy mi az igazán lényeges, és a többit egyszerűen elengedheted. A munkádban is sikerekre számíthatsz, igaz, ehhez szükség lehet arra, hogy új segítőkre tegyél szert - a régiek kissé belefásulhattak abba, hogy veled dolgozzanak. Igaz, a húzóerő most is benned rejlik, az új munkatársak sem fogják "megváltani a világot", viszont lelkesen segítenek abban, hogy te megtedd ezt. Néhány Mérleg háza táján veszekedések, párkapcsolati viták üthetik fel a fejüket, amik akár végzetes következménnyel is járhatnak. Ezen a téren is igaz, hogy szükségessé válhat a változtatás: a kiégett, érdektelen partner helyett betoppanhat az életedbe valaki, aki lelkesen közeledik feléd. Szabadulj meg az előítéletektől és próbáld minél jobban megismerni azt, akiről véleményt formálsz!

SKORPIÓ
Egy dologban biztos lehetsz: sikerből nem lesz hiány az előtted álló csaknem egy évben! Remek döntéseket hozol, és olyan feladatokat kapsz, amik hozzájárulnak ahhoz, hogy megmutasd a rátermettségedet. Ez pedig nem fogja elkerülni a többiek figyelmét! A hobbinak tekintett elfoglaltságod is kinőheti magát hivatássá, ha most nem olyan dologgal keresel pénzt, ami a szívednek kedves. Kapcsolataid is jól alakulnak, azok, akik igazán fontosak számodra, keresni fogják a társaságodat és éreztetni fogják veled, hogy mennyire szeretnek. Ettől pedig te is jobban érzed majd magadat! Most hírnévre, elismerésre is szert tehetsz, szélesítheted ismeretségi és baráti körödet. Utazásra is lesz lehetőséged, ahol belekóstolhatsz az idgen kultúrákba, sőt, spirituálisan is fejlődhetsz - akárhogyis, az élmény felejthetetlen lesz!

NYILAS
Az utóbbi időben a dolgaid nem működtek olyan olajozottan, mint szeretted volna, de végre jó hírrel szolgálhatunk: eljött az idő, hogy megszabadulj az akadályoktól és a nehézségektől! Nem kell többé görcsösen akarnod és keményen küzdened - most inkább dőlj hátra, tedd fel a lábadat és élvezd a pihenést, a dolgok közben szinte maguktól megoldódnak! Minden téren könnyebbség várható, de különösen igaz ez az érzelmekre: kellemes fordulatok okoznak örömteli meglepetést, az újdonság varázsával alig győzöl majd betelni! Aki párt keres, megtalálja - aki már foglalt, új és szenvedélyes vizekre evezhet partnerével. Sokszor érezheted úgy, hogy az égiek támogatását élvezed, s hogy megfoghatatlan erők terelgetnek a megfelelő irányba. Figyelj a jelekre és halld meg, amit az ösztöneid súgnak! Intelligenciádat többször is megcsillanthatod, különösen akkor, ha valamilyen rejtélyes ügyet kell felgöngyölíteni vagy valamilyen titokról kell lerántani a leplet. Társasági életed felpezsdül, szívesen veszel részt összejöveteleken, sőt, akár olyan szervezetekhez is csatlakozhatsz, ahol valamilyen nemes cél eléréséért küzdenek.

BAK
Igaz, hogy a Jupiter szembekerül a születési uralkodó bolygóddal, de ennek nem fogod kárát látni. Sőt, ahogy már sokszor megtörtént, inkább ebből is erőt merítesz: új dimenziók nyílnak meg előtted, és a korábbitól eltérő módon láthatsz hozzá a feladataid megvalósításához. Tetszeni fog neked ez a változás, és lelkesen veted bele magad a munkába, aminek természetesen meglesz a gyümölcse. Talán magad is meglepődsz, de a helyzet az, hogy versenyzés helyett jobban vágysz a csapatmunkára, a közös küzdelemre a célok eléréséért. Anyagi téren a szokottnál is jobban tartsd nyitva a szemedet! Az események arra késztetnek, hogy a dolgok mögé nézz, és megpróbáld megérteni az összefüggéseket. Határozottságod most is átsegít a nehezebb szituációkon - te már rég túlleszel mindenen, míg a többiek még a megfelelő stratégiát keresgélik. A szerelmi életed leginkább a nyári égbolthoz hasonlítható: ragyogó, ám olykor felhők árnyékolják, és kisebb viharok is kialakulhatnak. Emiatt kicsit rosszul érezheted magadat, és úgy érezheted, ideje továbblépni: ez azonban biztos, hogy jó ötlet - a futó kalandok és a félrelépések nem méltók hozzád! Ne hamarkodd el a döntéseket!

VÍZÖNTŐ
Nem szabad megfeledkezned arról, hogy a világméretű felfedezések is egy-egy apró lépéssel kezdődtek. Késztetést érzel a fejlődésre - és ehhez minden eszközt meg fogsz kapni -, amihez azonban némi türelmetlenség is társul. Munkahelyeden sem adják ingyen a sikert, meg kell érte dolgoznod, sőt, az sem kizárt, hogy szembe kell szállnod valakivel, aki a pozíciódra pályázik. Sokat meríthetsz a férfiakhoz - különösen az idősebbekhez - fűződő kapcsolatokból. Pénzügyi téren nem árt az óvatosság: ha nagyobb vásárlásra vagy beruházásra készülsz, mindenképp készíts precíz tervezetet és kérj árajánlatokat, nehogy kellemetlen meglepetések érjenek, amikor benyújtják a számlát! Az egészségedért fontos lépéseket tehetsz, a csillagok támogatni fognak abban, hogy megszabadulj a káros szenvedélyektől. A szerelemben fontos változások állnak a küszöbön: mindaz, ami ártatlan flörtnek, könnyed kis viszonynak indult, hirtelen szenvedélyes szerelemmé alakulhat, és még te is kedvet érezhetsz ahhoz, hogy elkötelezd magadat.

HALAK
A Jupiter egy kedvezőtlen fényszögből érkezett a Rák jegyébe, ahol végre kedvező pozíciót foglalhat el. Ezt te is érezheted a bőrödön, hiszen sok dolog, ami eddig nem akart összejönni - vagy csak nagy nehezen haladt előre - végre megvalósulhat, kiteljesedhet, testet ölthet. Az ebből nyert sikerélménynek köszönhetően erősödik az önbizalmad, és a mindennapokra is optimistábban tekintesz. A hosszú távú tervek megalapozására is tökéletes ez az időszak, most a csillagok is a kezed alá dolgoznak. Spirituálisan is fejlődhetsz, kreativitásod, intuíciód erősödhet. Ezekben a hónapokban többször is úgy érezheted, hogy jókor vagy jó helyen, mintha az égiek mindenben a kedvedet keresnék. Izgalmas és sorsszerű találkozásokra kerülhet sor, társas kapcsolataid is jó irányban változnak. A szerelemben is csupa jóra készülhetsz, tökéletes ez az időszak arra, hogy megtaláld az igazit, összekösd az életedet szíved választottjával, vagy hogy bővüljön a család - vagyis akik eddig hiába várták a gólyát, nagy valószínűséggel készülhetnek az érkezésére!