Feldmájer és Martonyi nyelve


Tegnap egymástól 1340 km távolságra két, nemzetközi jelentőségű nyelvcsapásra került sor.
         
kep
Az egyik nyelv mozgatója Feldmájer                                                       
Az egyik nyelv mozgatója Feldmájer Péter, a magyar állam által finanszírozott Mazsihisz országos elnöke volt. Ő az antiszemitizmus elleni (örök, azaz az emberiség kihalásáig folyó) harc céljából rendezett nemzetközi konferencián vett részt a brüsszeli Európai Parlamentben, ahol úgy ostorozta a magyar kormányt, ahogy csak tudta. Miközben a kormány a kezét tördelte és – mint hírlik a Miniszterelnöki Hivatalból – retteg a láthatatlan hatalom megsértéséről (Horthy, Nyírő, Wass Albert okán és amúgy is).
A másik nyelvet Budapesten mozgatta Martonyi János külügyminiszter, aki Amano Jukiját, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség igazgatóját biztosította arról, hogy Magyarországon a szervezetet mértéken felül imádják. Hogy miért? Hát persze, azért. Az MTI-t idézve: Martonyi „külön kiemelve dicsérte a NAÜ-nek az iráni atomprogrammal kapcsolatos munkáját”.

Nos, ha valamit nem kellene e Földön dicsérni, akkor az éppen a NAÜ és annak Irán-politikája, ugyanis az amerikai és izraeli bábként dolgozó Jukija elődjével, a béke Nobel-díjas Mohammed ElBaradei-jel szemben mindent elkövet, hogy igazolja, Teherán megszegi az atomstop egyezményt és atomfegyvert készít, ami leplezetlen hazugság. Iránnak az egyezmény értelmében egyébként joga van békés célokra uránt dúsítani és e jogáról nem mond le.

Vagyis mi történik itt? Miután Elie Wieseltől Feldmájerig a magyar kormányt hazug módon vádolják közvetlen és közvetett antiszemitizmussal, Martonyi rohan kompenzálni. Azt hiszi, ha a vérebnek egy szelet hús helyett kettőt vetnek oda, az a  következő alkalommal elégedett lesz.

Nem. A külügyminiszternek és főnökének (Orbánnak) a véreb álkapcsát kellene bekötnie. Amit egy igen bátor és meghökkentő paradigmaváltással megtehetne.

A rendszeresen belénk rúgó NATO-„szövetségeseinknek” (az amerikai külügy a napokban bírálta a magyar kormányt közvetett antiszemitizmusa miatt) értésére kellene adni: Miután Magyarország hivatalosan is meghirdette keleti nyitását,  kilép az engedelmes fővárosok sorából és ha még egyszer nyilvánosan bírálják, ő nyilvánosan kijelenti: Iránnak nincs atombombája, ballisztikus rakétája és ezért az ellen nem is kell védekezni – főként akkor, ha a „védelmi rakétapajzs” miatt romlottak meg az amerikai-orosz kapcsolatok, ugyanis Moszkva úgy érzi, a NATO-rakéták őt fenyegetik.

Ez a kijelentés hatalmas sokkot okozna „szövetségeseinknél”, de az üzenetet megértenék. És azt követően egyetlen „hivatalos” tiltakozás sem érkezne Budapest címére.

Ordosz műhely

/Forrás: barikad.hu 2012.06.22./*B.K-T.L.