Magyar túszdráma a kolumbiai dzsungelben


Kolumbia—Magyarország — Pár percig még próbált az életéért küzdeni, rúgkapált és segítségért kiabált, ám a viaskodásban lassan teljesen kimerült a 29 éves magyar férfi, felfogva: nincs menekvés, elrabolták! Csuklyával a fején szüntelenül azt kérdezte, hova viszik, és miért hurcolták el, fogva tartói azonban néma csendben ültek mellette.


Kolumbiában gyakoriak az emberrablások. Illusztráció: Northfoto
A Blikk úgy tudja, a magyar programozó Kolumbia Cartagena nevű városában dolgozott egy világhírű számítástechnikai cégnél; egy barátjától készült hazafelé, amikor az utcán egy autóba tuszkolták. 

A dél-amerikai városban évente háromezer embernek vész nyoma. Legtöbbjük soha nem kerül elő élve. Pár áldozatnak szerencséje van: őket életben tartják, de csakis azért, hogy pénzt zsaroljanak ki az életéért cserébe. A magyar férfi elrablói is pontosan ezt akarták tenni. Mint kiderült, nem véletlenszerű támadás volt, pontosan tudták, hogy áldozatukért busás summára számíthatnak. 



A Blikk úgy tudja, a magyar programozó Kolumbia Cartagena nevű városában dolgozott egy világhírű számítástechnikai cégnél; egy barátjától készült hazafelé, amikor az utcán egy autóba tuszkolták. A dél-amerikai városban évente háromezer embernek vész nyoma. Legtöbbjük soha nem kerül elő élve. Pár áldozatnak szerencséje van: őket életben tartják, de csakis azért, hogy pénzt zsaroljanak ki az életéért cserébe. A magyar férfi elrablói is pontosan ezt akarták tenni. Mint kiderült, nem véletlenszerű támadás volt, pontosan tudták, hogy áldozatukért busás summára számíthatnak.
– A cégeknek gyakran van saját csapata, amely az ilyen helyzeteket kezeli. Dél-Amerikában úgy vélik, az emberrablóbandák legalább nem bankokat fosztanak ki. Ameddig vérontás nélkül folynak az ügyek, addig mindenki megkapja, amit akar, a multik legtöbbször fizetnek – mondta a Blikknek Tarjányi Péter biztonsági szakember.
 Blikk-összeállítás