Perge Ottó: Neville Chamberlain szerint "Amerika és a világ zsidósága rángatta bele Angliát a háborúba"



A hivatalos történettudomány álláspontja szerint Neville Chamberlain – aki 1937 és 1940 között volt Nagy-Britannia miniszterelnöke – az úgynevezett „megbékítési politika” legfőbb szószólója volt, vagyis „engedményekkel” szerette volna „jobb belátásra bírni” Adolf Hitlert. Mondhatnánk úgy is: felismerve a német követelések jogosságát, néhány - a Brit Birodalom érdekeit nem veszélyeztető - kérdésben szeretett volna megegyezni a németekkel a háború elkerülése érdekében.


Chamberlain Hitlerrel
A háború azonban mégiscsak bekövetkezett. De miért? James Forrestal (1947-49 között amerikai védelmi miniszter, a háború idején pedig a haditengerészet egyik legfőbb irányítója) rejtélyes körülmények között bekövetkezett halálát követően nyilvánosságra került naplójában leírja: Joseph P. Kennedy, az USA londoni nagykövete (a későbbi amerikai elnök, John F. Kennedy apja) szerint Chamberlain azon a véleményen volt, hogy Amerika és a világ zsidósága rángatta bele Nagy-Britanniát a háborúba. Megjegyzem, ugyanígy gondolta Adolf Hitler is.
Az alábbi idézet a LIFE magazin 1951. október 15-i cikkéből származik, melyben részletek olvashatók James Forrestal akkoriban nyilvánosságra került naplójából.
„1945. december 27. (Forrestal Kennedyvel golfozik):
Megkérdeztem őt (Kennedyt), miről tárgyalt Roosevelt elnökkel és Naville Chamberlainnel 1938 óta. Mint mondta, Chamberlain álláspontja 1938-ban az volt, hogy Angliának nincs miért harcolnia, és nem szabadna megkockáztatni a háborúskodást Hitlerrel. Kennedy véleménye: Hitler harcolhatott volna Oroszországgal anélkül, hogy konfliktusba keveredik Angliával, csakhogy Bullitt [William C. Bullitt, az akkori franciaországi amerikai nagykövet) 1939 nyarán arra ösztökélte Roosevelt elnököt, hogy a németeket intézzék el Lengyelországban. Sem Franciaország, sem Nagy-Britannia nem bocsátkozott volna háborúba Lengyelország miatt, ha nincs a folyamatos nyomás Washingtonból. Mint (Kennedy) elmondta, Bullitt állandóan arról győzködte Rooseveltet, hogy a németek nem fognak harcolni, Kennedy pedig azt hangoztatta, hogy igenis harcolni fognak, és le fogják rohanni Európát. (Kennedy) azt is mondta, Chamberlain kijelentette, hogy Amerika és a világ zsidósága kényszerítette Angliát a háborúba. 1939 nyarán Roosevelttel folytatott telefonbeszélgetései során az elnök állandóan azt mondogatta neki (Kennedynek), hogy tartsa erőteljes nyomás alatt Chamberlaint. Kennedy válasza pedig mindig az volt, hogy nem lenne okos dolog erőteljes nyomás alatt tartani Chamberlaint, legalábbis addig nem, amíg a britek nem rendelkeznek megfelelő eszközökkel a harc folytatásához, és bizony nem rendelkeztek.”
Kíváncsian várjuk, mikor kiáltják ki a volt angol miniszterelnököt is antiszemitának az igazság kimondása miatt...
 
Perge Ottó 
(Forrás:Kuruc.info 2011.09.03.)*B.Kiss-Tóth László